Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Αφύπνιση και Προσωπική Δύναμη


Ξέρετε ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ πνευματικής αφύπνισης και εσωτερικής δύναμης;
Φτάνοντας το άτομο σε μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας, παύει να φοβάται. Καθώς εξελίσσεται και αφυπνίζεται, μπορεί και τιμάει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον κόσμο έξω από τον εαυτό του, αλλά υπάρχει πραγματικά κάτι πολύ απλό κι όμως βαθύ που συμβαίνει κάτω από την επιφάνειακαι όταν το καταλάβει και το εφαρμόσειστην αφύπνισή του, μπορεί να εξελιχθεί πολύ πιο γρήγορα.

Όταν κοιμόμαστε πνευματικά και βρισκόμαστε σε χαμηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας, διώχνουμε ασυνείδητα την εσωτερική μας δύναμη μακριά, ενώ καθώς ‘ξυπνάμε’ και προχωράμε σε υψηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας αρχίζουμε να γινόμαστε κύριοι της δύναμής μαςΓνωρίζοντάς το αυτό επιταχύνουμε την αφύπνισηαπλά με το να μην επιτρέπουμε να μας αφαιρούν τη δύναμή μας.
Πώς διώχνουμε τη δύναμή μας μακριά;Στις χαμηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας διώχνετε τη δύναμή σας μακριά κάθε φορά που διώχνετε την ενέργειά σας μακριά, αντιδρώντας αρνητικά σε κάποιον ή κάτι.Κάθε φορά που κατηγορείτε τον έξω κόσμο για οτιδήποτε, διώχνετε τη δύναμή σας.Αυτό σημαίνει επίσης ότι κάθε φορά που διαπληκτίζεστε, επιπλήττετε ή επικρίνετε, διώχνετε τη δύναμη σας μακριά.

Καθώς ξυπνάτε, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε το πώς και το γιατί είστε ΕΣΕΙΣ οι ίδιοιυπεύθυνοι για όλα όσα βιώνετε στην πραγματικότητα σαςΔεν είστε ποτέ θύμα κανενός προσώπου και καμίας κατάστασης, επειδή συν-δημιουργείτε κάθε εμπειρία που εμφανίζεται στη ζωή σας. Αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της ποιότητας των πιο επιτυχημένων ανθρώπων στον κόσμο και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούνται από τα ‘κουρέλια’ στον πλούτο και δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα στη ζωή τους.

Φωνάζοντας σε κάποιον ή κατηγορώντας τον ότι φταίει για κάτι που έκανε εναντίον σας, είναι σαν να ονειρευτήκατε το βράδυ έναν εφιάλτη και μετά να κατηγορείτε κάποιον άλλο ότι ήταν υπεύθυνος για το κακό, δικό σας όνειρο. Στο όνειρό σας δεν υπάρχει άλλοάτομοΌπως είναι ανόητο να κατηγορήσει κάποιος τους άλλους για τους εφιάλτες που τον πληγώνουν, είναι το ίδιο ανόητο να κατηγορήσει τους άλλους ότι τον πληγώνουν.
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για μερικούς να το αποδεχτούν αυτό. Για το λόγο αυτό τους συνιστώ να αρχίσουν άμεσα μαθήματα πνευματικής αφύπνισης, αν θέλουν να αλλάξει η πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν. 

Στις χαμηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας φαίνεται σαν τα πράγματα νασυμβαίνουν σε μας και έτσι να μας αποδυναμώνουν. Σαν συνέπεια, αντιδρούμε, προκειμένου να διεκδικήσουμε εκ νέου αυτή τη δύναμηΣυναισθήματα όπωςαπογοήτευση και θυμός είναι ασυνείδητες προσπάθειες για την ανάκτηση αυτής τηςδύναμης.

Ωστόσοποτέ δεν λειτουργείεπειδή την στιγμή που πιστεύουμε ότι κάποιος ή κάτι έχειεξουσία πάνω μαςπαραχωρούμε τη δύναμή μας σε αυτό το πρόσωπο ή την κατάσταση κάνοντας αυτό ακριβώς που ασυνείδητα προσπαθούμε να αποφύγουμε.Πιστεύοντας ότι ο εξωτερικός κόσμος έχει εξουσία πάνω μας, του παραχωρούμε τη δύναμή μας. Οποιοδήποτε συναίσθημα ‘φουντώνει’ μέσα μας (θυμός, απογοήτευση, ζήλια, πίκρα, κλπ.) εξαιτίας της πεποίθησής μας ότι κάποιος ή κάτι έξω από εμάς μας ‘έβλαψε’, μας αφαιρεί τη δύναμή μας.

Με τι μοιάζει η προσωπική δύναμη;


Όταν είστε απόλυτα κύριος της δύναμή σας, αναλαμβάνετε την ευθύνη για οτιδήποτε βιώνετε. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας καθώς και οτιδήποτε συνειδητοποιείτε να συμβαίνει στον κόσμο.

Αν έχετε επίγνωση για κάτιέστω κι αν είναι μόνον αυτά που βλέπετε στην τηλεόραση,συμβαίνει στη συνειδητότητά σας και επομένως είναι δική σας αντανάκλαση. Τίποτα δενσυμβαίνει έξω από εσάςΑυτό μας λέει ότι δεν κατηγορούμε τους άλλους για κάτι που κάναμε ή δεν κάναμε  και με το να μη κατηγορούμε τον κόσμοθυμόςαπογοήτευση καιμια σειρά από άλλα χαμηλής δόνησης συναισθήματα δεν μπορούν να ‘φουντώσουν’ μέσα μας.

Ας το κάνουμε πιο ξεκάθαρο εδώ – όταν παίρνετε την ευθύνη από μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δεν καταφύγετε στην αυτό-κατάκριση, αυτό-ενοχοποίηση, ή αυτοκριτική.
Όταν κρίνετε τον εαυτό σας για τη δυσαρμονία στη ζωή σας ή στον κόσμοδονείστε σε χαμηλότερη κατάσταση συνειδητότηταςκαι ως εκ τούτου δημιουργείτε όντωςμεγαλύτερη δυσαρμονία.

Η ανάληψη ευθύνης από μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας είναι ενδυναμωτική και απελευθερωτικήΑντί να νιώθετε ένοχοςμπορείτε απλά να βρείτε την "εσωτερικήαιτία" που προκάλεσε το εξωτερικό πρόβλημα και να την αλλάξετεΑπό μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας θα βρείτε τη δυσαρμονία που υπάρχει μέσα σας και θα την εναρμονίσετεΑυτός είναι ο σκοπός.

Το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας αντιστοιχεί με το να είστε εσείς ο κάτοχος της δύναμής σας και να μην την δίνετε ως αντάλλαγμα για τίποτα.
Θα έρθει κάποια στιγμή που θα σας είναι πραγματικά εύκολο να είστε παρόντες καισυνειδητοί στη ζωή σαςχωρίς ποτέ να αντιδράτεαλλά χρειάζεται μια διαδικασία για να φτάσετε εκεί.

Στα χαμηλότερα επίπεδα συνειδητότητας  νιώθουμε καλύτερα μετά που θα αντιδράσουμε. «Καλά του τά ’πα». Καθώς γινόμαστε περισσότερο συνειδητοί, δεν νιώθουμε καλά όταν αντιδρούμε. Καθώς συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε στο μονοπάτι της αφύπνισης, νιώθουμε αρκετά χάλια, νιώθουμε πως χάνουμε την ακεραιότητά μας αν αντιδράσουμε. Αυτό είναι το εσωτερικό μας σύστημα καθοδήγησης που μας οδηγεί στηναφύπνιση.

Καθώς αφυπνιζόσαστε και γίνεστε όλο και πιο συνειδητοίπιθανώς μέσα σας να νιώσετε μια τάση αντίδρασης προς ανθρώπους και γεγονότααλλά ακριβώς επειδή είστε αφυπνισμένοι ηρεμείτε τις αρνητικές ορμές και έτσι, εξωτερικά φαίνεται ότι δεν αντιδράσατε. Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι καταπιέζετε τα συναισθήματά σας. Ένας αφυπνισμένος κατανοεί πως είναι μη-λειτουργικό για τον ίδιο να εκφραστεί βίαια. Μπορεί όμως να μιλήσει με ηρεμία, αν νιώσει πως πρέπει κάπως να αντιδράσει, να πει κάτι.

Τέλοςόταν γίνετε πλήρως συνειδητοί και αφυπνισμένοιδεν θα υπάρχει τίποτα για το οποίο θα χρειαστεί να αντιδράσετε  αν υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει στηνπραγματικότητά σαςθα βρείτε μέσα σας την αντίστοιχη αιτία και θαεπαναπροσδιορίσετε τις σκέψειςτις πεποιθήσειςτα συναισθήματα και τις δράσεις σας κάνοντάς τες αρμονικότερες.

Το να γίνετε υπεύθυνοι για την πραγματικότητά σας δεν σημαίνει ότι θα γίνετε υπεύθυνοι για τους άλλους!


Το τέχνασμα είναι να γίνετε υπεύθυνοι για την δική σας εμπειρία ζωής χωρίς να αναλάβετε την ευθύνη των άλλωνΑπό τη στιγμή που θα προσπαθήσετε να ελέγξετε την εμπειρία του άλλουή πιστέψετε ότι είναι δική σας υπόθεση αυτό, ρίχνετε το επίπεδο της δόνησής σας.

Με άλλα λόγια, η πραγματικότητα, οι εμπειρίες ζωής που βιώνει κάποιος άλλος, είτε αυτός είναι το παιδί σας, η γυναίκα σας, ή ο άντρας σας, δεν είναι δική σας υπόθεση. Ακόμα και αυτά που αισθάνονται ή σκέφτονται οι άλλοι για εσάς δεν είναι δική σας υπόθεση. Αν προσπαθήσετε να ελέγξετε κάποιον με οποιοδήποτε τρόπο, του δίνετε τη δύναμή σας. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε είναι η δική σας ενέργεια που έχει σχέση με τη δική σας προσωπική και εγγενή δύναμη.
Αυτό σημαίνει ότι όταν ο σύζυγός σαςτο παιδί σας ή ο φίλος σας έχουν μια σημαντική εμπειρία στη ζωή τουςγεμάτη προκλήσεις, μην αναλάβετε την ευθύνη για την εμπειρία αυτήΝα τους επιτρέψετε να βιώσουν τη δική τους εμπειρία χωρίς να προσπαθήσετε να τους ελέγξετε. (Μη το μπερδέψετε με την προσπάθεια σωτηρίας της ζωής κάποιου που κινδυνεύει).

Μπορείτε, ωστόσο, με ηρεμία να φέρετε στην επιφάνεια το εσωτερικό κομμάτι του εαυτού σας που μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτή την εμπειρία και μετά να απελευθερώσετεή να προσαρμόσετε οποιεσδήποτε πεποιθήσεις, κρίσεις ή απόψεις μπορεί ναεκδηλώνονται ως εμπειρία των άλλωνΑυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει σχέση με εσάς (από το λόγο και μόνο ότι αποκτάτε επίγνωση εκείνης της εμπειρίας τους) και όχι με αυτούς. Διαφορετικά δεν θα την μαθαίνατε, βλέπατε ή ακούγατε.

Ωστόσοαπό το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας στο οποίο βρίσκεστε, επιτρέπετε σε όλους την εμπειρία τουςχωρίς να χρειάζεται να την τροποποιήσετε ή να την αλλάξετεούτως ή άλλωςΜε άλλα λόγια εμπιστεύεστε τη ροή της ζωής και της σοφίαςΕίστε οπιο ισχυρός όταν επιτρέπετε στους άλλους να βιώσουν την εμπειρία τους και εσείς αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για την δική σας.
Αυτή είναι η υπερ-συνειδητή κατάσταση της αληθινής πνευματικής δύναμης.

Με τον τρόπο αυτό βασίζεστε στη δική σας δύναμη για να φτιάξετε συνειδητά την πραγματικότητα της ζωής σας. Αυτό που πραγματικά επιθυμείτε στη ζωή. Η εγγενήςδύναμή σας εκδηλώνεται ως αγαπημένη σχέση αγάπης, ως δημιουργική έκφραση, ζώντας τόσο ελεύθεροι όσο νιώθετε, πραγματοποιείτε με επιτυχία τα όνειρά σας καιείστε πραγματικά χαρούμενοι και ειρηνικοί με όλα εκείνα που κάνετε.

Καθώς μαθαίνετε να γίνεστε κύριοι της ενέργειάς σας με το να γίνεστε κύριοι των σκέψεων, των πεποιθήσεων και των συναισθημάτων σας, αρχίζετε να κατανοείτε ότιαυτό είναι η μόνη δύναμη και έλεγχος που έχετε πάνω στην πραγματικότητά σαςαλλάαυτό είναι και το μόνο που σας χρειάζεται.

Όσο πιστεύετε ότι ο έξω κόσμος ενεργεί ανεξάρτητα από εσάςδεν έχετε καμία εξουσία,αλλά από τη στιγμή που θυμάστε ότι ο έξω κόσμος είναι μια αντανάκλαση του εσωτερικού σας κόσμουτότε έχετε απεριόριστη εξουσία - για να αλλάξετε τον εαυτό σας και ως εκ τούτου να αλλάξετε τον κόσμοΑυτός είναι ο μεγαλειώδης μηχανισμός για μια συνειδητή συν-δημιουργία.

Αναλαμβάνοντας πλήρη ευθύνη για τη ζωή σαςχωρίς να αυτοκρίνεστε, μπορείτε να αυξήσετε εύκολα το επίπεδο της συνειδητότητάς σας με αποτέλεσμα την πρόσβαση σεμεγαλύτερη εγγενή δύναμη.

Όταν χρησιμοποιείτε τη ζωή σας ως feedback και προσαρμόζετε ανάλογα τον εσωτερικό σας κόσμο έως ότου οι εξωτερικές συνθήκες ευθυγραμμιστούν με τον τρόπο που επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε ένα κβαντικό άλμα στην πνευματική εξέλιξηΜε τον τρόπο αυτόόντας κύριοι της δύναμής σας, συντομεύετε πολύ το δρόμο προς την αφύπνιση.


angelsmell

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα