Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Γιατροσόφια για πόνο στο αυτί

Γιατροσόφια για πόνο στο αυτί

Για πόνο στο αυτί
- Όταν πονάει το αυτί σου, πάρε ένα πιάσμα αψιθιάς, στούμπισε και βράσε το με άσπρο κρασί και αφού κρυώσει, αποσφόνιασέ το δυνατά και βάνε τον ζωμό στο αυτί σου.

- Βάλε σε ένα κομμάτι κρεμμύδι λίγο λάδι μεστελλίνο που υπάρχει στα εργαστήρια για να βράσει στη φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά. Και βάζε το με ένα φτερό από αυτό το ζεστό κρεμμυδόλαδο στο πονεμένο αυτί. Έπειτα στούμπισε απήγανο με το άσπρο του αυγού και βάνε τα τριγύρω στο αυτί σου και θεραπεύεται.

- Πάρε πινόμαλο και ζέστανε γλυκό αμυγδαλόλαδο και βάζε το αντάμα στο αυτί να σταματίσει ο πόνος του.

Για τα σκουλήκια στο αυτί


1oς τρόπος
Αν και έχουν μέσα σκουλήκια, πάρε ένα χόρτο που το λένε οι Ιταλοί περσικάρια και εμείς υδροπίπερο. Γίνεται στο νερό και μοιάζουν τα φύλλα του με ηδύοσμου, αλλά δεν μυρίζει μόνο καίει όπως το πιπέρι. Κοπάνισε το και βγάλε το ζουμί του και ανακάτωσέ το με λινόλαδο και βάλε στα αυτιά σου να ψοφήσουν οι σκώληκες.

2ος τρόπος
Ή στούμπισε κάππαρι και καλαμίνθρα, ένωσε το ζωμό αυτών με λάδι και βάνε το.

Για τα σκουλήκια στο σώμα
Εάν είναι τα σκουλήκια σε άλλο μέρος στο σώμα, πάρε ρίζα σκάρφης, δηλαδή μαύρο ελλέβορο, στούμπισε και ένωσε αυτόν με κρασί, βάλε στο μέρος και φθείρονται.


Γιατροσόφια για πόνο στο αυτί

Για τους κουφούς Εάν δε είναι κανείς κουφός και δεν ακούει , βράσε με λάδι το δέρμα του φιδιού έως να μείνει το μισό λάδι και από αυτό βάζε στο αυτί το πρωί και το βράδυ. Βράσε μαζί σε ένα τσουκάλι χαμομηλόλαδο, αμυγδαλέλαιο και κρινόλαδο, δηλαδή του ντσίλιου, μία ουγγιά από το καθένα, με λίγο ραπανόσπορο και κομμάτι κυκλάμινου έως μισή ουγγιά και όταν φυράνει το γ’ κατέβασέ τα. Και βρέχε κομμάτι με βαμβάκι και βάνε το στην τρύπα του αυτιού μερικές ημέρες. Άλλο - Πάρε ένα χέλι του ποταμιού, σούβλισέ το, ψήσε το στην φωτιά και μάζωνε σε ένα σκουτέλι το παχύ που στάζει από το χέλι. Μετά ψήσε σκόρδο στη στάχτη και βρέχε μία σκελίδα σκόρδο σε αυτό το παχύ και βάνε το στο αυτί σου και ξεκουφένεσαι.. Κάνε το κάθε βράδυ που πηγαίνεις να κοιμηθείς και πλάκωνε το καλό σου αυτί να είναι το κουφό σου από επάνω, να μπορεί το παχύ να εισεβαίνει παραμέσα. 

Πηγή: Γεωπονικόν-Αγάπιου μοναχού του Κρητός 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα