Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστροφή στην κανονικότητα


Εξαιρετικά αισιόδοξα κρίνονται τα νέα για την ελληνική κοινωνία, αφού, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Reasearch που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής, οι Έλληνες αρχίζουν να συνέρχονται από το αρχικό σοκ της κρίσης και μαθαίνουν σιγά σιγά να χορταίνουν την πείνα τους με αέρα κοπανιστό.

Συγκεκριμένα, τα ελληνικά νοικοκυριά εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξα για την εξέλιξη των οικονομικών τους κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού τα μέρη όπου κατεξοχήν ανθεί η αισιοδοξία είναι τα ψυχιατρεία.

Από την άλλη, το 40,5% των Ελλήνων πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία θα χειροτερέψει κι αυτό είναι πολύ θετικό, αφού όταν είσαι απαισιόδοξος δεν απογοητεύεσαι ποτέ, ενώ όταν είσαι αισιόδοξος το μόνο που μπορείς να περιμένεις είναι δυσάρεστες εκπλήξεις.

Στο ερώτημα ποια κοινωνικοεπαγγελματική ομάδα μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια, το 73,8% απαντά οι πουτάνες, το 64,1% οι νταβατζήδες, ενώ το 72% θεωρεί ότι η Ελλάδα θα απογειωθεί όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ξυπνήσει ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς.

Παράλληλα, ο θεσμός που εμπιστεύεται πειρσσότερο το 43% των Ελλήνων για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας είναι o τάφος της Αμφίπολης, ενώ ακολουθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ποσοστό 33,7%.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το 79,1% των ερωτηθέντων θεωρούν ως βασική προτεραιότητα της χώρας την αιχμαλωσία του Σήφη του κροκόδειλου που συνεχίζει να σπέρνει τον τρόμο στην Κρήτη κι αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο για την ολική επαναφορά μας στην κανονικότητα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πολύ ευχάριστη αυτή η προπαγανδιστική έρευνα υπέρ της λιτότητας που δημοσίευσε το Βήμα. Μου θυμίζει εκείνο το πείραμα που λέει ότι αν βάλεις ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό θα πηδήξει έξω και θα γλιτώσει, ενώ αν το νερό είναι κρύο και το ζεσταίνεις σιγά σιγά θα προσαρμοστεί μέχρις ότου πεθάνει από τη ζέστη.)

Παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον της απαισιοδοξίας 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα