Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μετρήστε τη μέση σας, για να μάθετε αν κινδυνεύετε από διαβήτη


Πάρτε τη μεζούρα και μετρήστε τη μέση σας στο ύψος του ομφαλού, αν θέλετε να μάθετε εάν διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως διαβήτη τύπου 2.

Αυτό συνιστά η εκτελεστική υπηρεσία Public Health England(PHE) που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Υγείας, η οποία σε έκθεσή της προειδοποιεί ότι ο «διαβήτης της παχυσαρκίας» βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι άντρες με περίμετρο μέσος πάνω από 102 εκατοστά του μέτρου και οι γυναίκες με περίμετρο μέσης πάνω από 88 εκατοστά, διατρέχουν «πάρα πολύ υψηλό» κίνδυνο διαβήτη.

«Πάρα πολύ υψηλός» κίνδυνος σημαίνει πως οι άντρες έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν τη νόσο σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους με λεπτή μέση, ενώ οι γυναίκες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες.


Αντίστοιχα, οι άντρες με περίμετρο μέσης από 94 έως 102 εκατοστά και οι γυναίκες με περίμετρο μέσης από 80 έως 88 εκατοστά έχουν «υψηλό κίνδυνο» διαβήτη.

Τον μικρότερο κίνδυνο διαβήτη διατρέχουν οι άνδρες με περίμετρο μέσης κάτω από 90 εκατοστά και οι γυναίκες με περίμετρο μέσης κάτω από 80.

Ωστόσο για να μετρήσει κάποιος σωστά την περίμετρο της μέσης του, δεν πρέπει να βασιστεί στη «μέση» του παντελονιού του, σπεύδει να επισημάνει η δρ Άλισον Τέντστοουν, επικεφαλής της ομάδας διατροφολόγων της PHE.

«Η μέτρηση δεν πρέπει να γίνεται στο ύψος των γοφών,με την κοιλιά να κρέμεται από πάνω, όπως κάνουν πολλοί άντρες», τονίζει. «Πρέπει να γίνει με τη μεζούρα να σχηματίζει ίσιο κύκλο γύρω από τον ομφαλό».

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 οφείλεται κυρίως στην παχυσαρκία, αλλά πολύ πιο επικίνδυνη είναι η ανδρικού τύπου παχυσαρκία (χαρακτηρίζεται από την πολύ μεγάλη κοιλιά).

Ο διαβήτης, όμως, κοστίζει πολλά χρόνια από τη ζωή: ένας άντρας ηλικίας 50 ετών που μαθαίνει ότι διαβήτη, μπορεί να αναμένει ότι θα ζήσει 6 χρόνια λιγότερα απ’ όσα ένας συνομήλικός του δίχως τη νόσο, προειδοποιεί η PHE.


Πηγή : Web Only


tanea


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα