Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Απαξίωση του ανθρώπου;

Εκατοντάδες (εκατομμύρια) χρόνια τώρα διαπράττονται εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας. Δεν είναι λίγες οι μαύρες σελίδες που έχει αφήσει πίσω της η ιστορία. Λαοί ολόκληροι αλληλοσκοτώνονται και «αθώοι» άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους. Φαίνεται όμως ότι δεν αποκτούμαι διδάγματα από την ιστορία μας γι’ αυτό είμαστε καταδικασμένοι να την ξαναζούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βιώνουμε δηλαδή κάθε φορά παρόμοια γεγονότα που μας οδηγούν σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής.
human Conflict in Gaza (9)
Οι εγκληματικές ενέργειες συνεχίζονται και στις μέρες μας σε ακόμα πιο άγρια και απάνθρωπη μορφή. Έχουν περάσει περίπου 20 μέρες από τότε που ξεκίνησε το Ισραήλ τις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα περίπου χίλιους νεκρούς και αρκετούς ακόμα τραυματίες. Κατεστραμμένες συνοικίες και θύματα σε κάθε γωνιά από τα χτυπήματα των Ισραηλινών. Αγνοούν τους Διεθνή νόμους και την ανθρώπινη ηθική αφού για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους διαπράττουν εγκλήματα εναντίον αθώων ανθρώπων.
Ισραηλινά αεροσκάφη βομβαρδίζουν συνοικίες, νοσοκομεία και σχολεία στη Γάζα. [1] Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι εκτοπίζονται αναζητώντας καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ για να σώσουν τις ζωές τους. Ακόμα κι εκεί όμως δεν αισθάνονται καμία ασφάλεια γιατί κι αυτές τις εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να τις βομβαρδίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Μετά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ, οι κάτοικοι της Γάζας έτρεχαν να αναζητήσουν μέσα στα ερείπια τυχών επιζώντες. Έψαχναν να βρουν τους ανθρώπους τους, αν είναι ζωντανοί να τους φροντίσουν και αν είναι νεκροί να τους μαζέψουν για να τους θάψουν. Έβλεπαν τις κατεστραμμένες τους κατοικίες και με πόνο έκλαιγαν τους κόπους που κατέβαλαν για να τις αποκτήσουν. Ξαφνικά, βρέθηκαν στο δρόμο έχοντας χάσει κυριολεκτικά τα πάντα.


Οι Μεγάλες δυνάμεις μπροστά σ’ αυτό το κλίμα φρίκης που επικρατεί, κάνουν ότι δε βλέπουν και αρκούνται σε μια ήπια μορφή παρεμβάσεων αφού απ’ ότι φαίνεται δε δίνουν πλέον αξία στην ανθρώπινη ζωή. Κανένας από τους μεγάλους ηγέτες δεν ενδιαφέρεται για τις χίλιες ζωές που χάθηκαν. Στην πλειονότητα τους ήταν άμαχοι και ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά. Οι ζωές τους δεν έχουν καμία απολύτως αξία για όλους αυτούς και ο αριθμός των θυμάτων είναι μια απλή στατιστική μέτρηση.
Εκτός απ’ αυτές τις εγκληματικές ενέργειες, είχαμε και αρκετές συντριβές αεροσκαφών με εκατοντάδες νεκρούς. Μαζί με τα συντρίμμια του Boeing των Malaysia Airlines έπεφταν βροχή και τα πτώματα των επιβατών από τον ουρανό. Ήταν 298 ανθρώπινες ψυχές μέσα στο αεροσκάφος και χάθηκαν έτσι ξαφνικά. Άνθρωποι αθώοι έχασαν τη ζωή τους χωρίς να φταίνε σε τίποτα επειδή είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την ανατολική Ουκρανία. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κατάρριψη του μπορεί να έγινε από αντάρτες αυτονομιστές οι οποίοι ενδεχομένως να το πέρασαν για μεταγωγικό. Πώς μπορεί όμως να γίνει τόσο εύκολο ένα τέτοιο λάθος;
Ίσως ήθελαν να κάνουν επίδειξη της δύναμη τους με τα πυραυλικά συστήματα εδάφους αέρος που διαθέτουν. Όποια κι αν είναι όμως η εξήγηση για το γεγονός αυτό, εκείνο που συμπεραίνουμε είναι ότι απαξιώνεται η ζωή του ανθρώπου μπροστά στα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις επιδιώξεις τους, όχι μόνο 298 αθώους ανθρώπους θα θυσιάσουν αλλά εκατομμύρια ανθρώπους. Λες και είναι μυρμήγκια. Όπως λέει και ένα γνωστό δόγμα, “ ένας θάνατος είναι τραγωδία, χίλιοι θάνατοι είναι στατιστική”. Οι άνθρωποι δηλαδή αντιμετωπίζονται σαν απλοί αριθμοί.
Ανάλογες εγκληματικές ενέργειες εναντίων αθώων ανθρώπων, σε μικρότερο βαθμό, διαπράττονται και στη χώρα μας. Μπορεί βέβαια να μην μας έχουν κηρύξει πόλεμο με τα όπλα, αλλά ο οικονομικός πόλεμος που βιώνουμε έχει κι αυτός καταστροφικά αποτελέσματα. Δεν είναι λίγες οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αυτοκτόνησαν εξαιτίας του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο οδηγήθηκαν.
Οι ζωές τους όμως για τους κυβερνώντες δεν έχουν καμία αξία. Δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμα στατιστική μέτρηση γι’ αυτό και δεν τους νοιάζει. Άνθρωποι ζουν στους δρόμους και στα παγκάκια αλλά κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έδωσε ποτέ την πρέπουσα σημασία. Άνεργοι νέοι, επιστήμονες, βλέπουν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται και στέκονται στις ουρές του ΟΑΕΔ διατηρώντας τις τελευταίες τους ελπίδες για κάτι καλύτερο πριν εγκαταλείψουν αυτή τη χώρα.
Διαπιστώνουν με μεγάλη απογοήτευση ότι το κράτος δεν μπορεί πλέον να τους προσφέρει τίποτα και αφού τους πρόσφερε πρώτα τη μόρφωση για να γίνουν χρήσιμοι στην κοινωνία, τώρα τους απαξιώνει και τους κάνει να αισθάνονται άχρηστοι. Άνθρωποι με προβλήματα υγείας πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν για τα αυτονόητα και κάποιοι που ζούσαν με μηχανική υποστήριξη πέθαναν γιατί η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα επειδή χρωστούσαν. Πόσο απάνθρωπο είναι να καταδικάζεται κάποιος σε θάνατο επειδή δεν έχει να πληρώσει;
Αλλά ακόμα μεγαλύτερη απανθρωπιά προσθέτει το γεγονός ότι δεν έχει να πληρώσει επειδή εκείνοι που αποφασίζουν για τη ζωή του με τις πολιτικές τους, του πήραν και τα τελευταία ευρώ που του είχαν μείνει στην τσέπη του αφήνοντας τον να πεθάνει. Αυτή είναι η μόνη αξία που υπολογίζουν, το χρήμα. Η αξία της ανθρώπινης ζωής τους είναι ανύπαρκτη. 
Πρόσφατα είχαμε και την επίσκεψη του Γερμανού Υφυπουργού εργασίας του κ. Φούχτελ ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα και είδε με τα ίδια του τα μάτια την ελληνική πραγματικότητα. Διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος του Success Story για το οποίο έχουν βαρεθεί να μιλάνε στην Κυβέρνηση. Είδε, έστω και τυχαία, τις εικόνες φτώχειας και εξαθλίωσης που χαρακτηρίζουν τους περισσότερους Έλληνες. Μήπως άραγε δε γνώριζε τι επρόκειτο να συναντήσει; Γνώριζε πολύ καλά τι πραγματικά συμβαίνει όπως επίσης είναι γνωστή και η πλασματική εικόνα της επιτυχίας που τους παρουσιάζουν με τους αριθμούς. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και το Success Story δεν αφορά την πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Όταν αντίκρισε αυτές τις εικόνες έβαλε τα γέλια. Γέλασε βλέποντας με τι απίστευτο τρόπο καταφέρνει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει το λαό. Από τη μια τους παρουσιάζουν πρωτογενή πλεονάσματα με επιτυχίες στους αριθμούς και από την άλλη αντικρίζει εξαθλιωμένους ανθρώπους στους δρόμους των Αθηνών. Όλα αυτά βέβαια είναι για κλάματα και όχι για γέλια.
Αλλά τους προκάλεσε γέλιο γιατί κανένας απ’ αυτούς δεν υπολογίζει την αξία του ανθρώπου. Δεν έχουν οι ίδιοι βιώσει ποτέ τέτοιες καταστάσεις στις οικογένειες τους γι’ αυτό και δεν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της δυστυχίας των άλλων. Για να κλάψουν μπροστά σ’ αυτά που βλέπουν θα πρέπει να υπάρχει μέσα τους ένα συναίσθημα πραγματικής συμπόνιας απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι εκτιμούν, έστω και σ’ έναν ελάχιστο βαθμό, την αξία του ανθρώπου. Δυστυχώς όμως η ανθρώπινη ζωή δεν έχει γι’ αυτούς καμία αξία. Υπεράνω όλων το χρήμα και τα κέρδη των αγορών. Όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα.
Γιώργος  Παπαδημητράκης
***
Υπεράνω όλων, δεν είναι ούτε το χρήμα ούτε οι αποκαλούμενες «αγορές» αλλά τελείως διαφορετικά πράγματα, που το ανθρώπινο μυαλό είναι προγραμματισμένο να τα απορρίπτει.
Φυσικά και δεν έχει καμία απολύτως αξία ο άνθρωπος σαν ον, είτε σαν δούλος-υπάλληλος είτε σαν  δούλος-κυβερνήτης, για τα όντα που κυβερνούν αυτόν τον πλανήτη και τρώγονται αναμεταξύ τους, ο άνθρωπος, δηλ. ΕΣΥ,  έχεις τόση αξία, όση αξία δίνεις εσύ στην μυρμηγκοφωλιά της αυλής σου. Μπορείς να το δεις αυτό απλά μελετώντας την πρόσφατη ιστορία, των τελευταίων 100 χρονών, της ανθρωπότητας.
Αν νομίζεις πως είναι τόσο απλό ή εύκολο αυτό, σε ενημερώνω πως είναι θεϊκό κατόρθωμα, αντάξιο ενός Ολύμπιου θεού, γιατί το ανθρώπινο ζώο, είναι επίσης προγραμματισμένο να ερευνά χωρίς να μπορεί να ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ,  και να μελετά με ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. Δηλ. τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει είναι σύμφωνα με τις εμφυτεύσεις και τον προγραμματισμό του και εκεί δεν εισέρχεται κανένα ίχνος καθαρής σκέψης. Γι αυτό του είναι πιο εύκολο να πιστεύει παρά να ερευνά ή να μελετά και να γνωρίζει.
Του είπαν -του εμφύτευσαν- ότι είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και το κατάπιε αμάσητο, ενώ όλα δείχνουν, απλά ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ,  γύρω, πως ούτε στον πάτο της δεν είναι όχι στην κορυφή της !!!!
Του είπαν -του εμφύτευσαν- ότι είναι το χρήμα και οι «αγορές» είναι υπεύθυνες για την κρίση κλπ κλπ ανοησίες και αυτό το πίστεψε, γιατί το είπαν κάποιοι κουστουμάτοι στο γυαλί, δεν μπήκε καν στον κόπο να ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ, ότι οι κουστουμάτοι πλέουν σε πελάγη χρήματος, δύναμης, ευημερίας και δεν τους αγγίζει καμία «κρίση» αλλά η «κρίση» είναι για το ανθρώπινο ζώο.
Να μην μιλήσω για τις θρησκείες της χριστιανικής αποβλάκωσης και τις κοινωνίες της «δημοκρατικής» παράνοιας … Το προγραμματισμένο ανθρώπινο ζώο είναι είδος προς εξαφάνιση και γι αυτό το μεταλλάσουν, γιατί όπως είναι σήμερα τους είναι άχρηστο.
[Περίπου πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, πολλοί από του μη ανεπτυγμένους προγόνους μας από την φυλή των δεινοσαύρων πέθαναν σε έναν μεγάλο παγκόσμιο κατακλυσμό. Ο λόγος για αυτήν την καταστροφή δεν ήταν μία φυσική καταστροφή –ένας αστεροειδής όπως λανθασμένα πιστεύουν οι επιστήμονες σας — αλλά ένας πόλεμος ανάμεσα σε δύο αντίπαλες εξωγήινες ομάδες που έλαβε χώρα κυρίως σε τροχιά και την ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη σας.
Σύμφωνα με την περιορισμένη γνώση μας για τις πρώτες μέρες αυτός ο παγκόσμιος πόλεμος ήταν ο πρώτος εξωγήινος πόλεμος στον πλανήτη γη αλλά δεν ήταν σίγουρα ο τελευταίος και ένας μελλοντικός πόλεμος έρχεται σύντομα, ενώ ένας «ψυχρός πόλεμος» — όπως θα το λέγατε — ανάμεσα σε εξωγήινες ομάδες μαίνεται εδώ και τα τελευταία 73 χρόνια στον πλανήτη σας.
Οι αντίπαλοι σε αυτόν τον 65 εκατομμυρίων παλαιό πόλεμο ήταν δύο προηγμένα εξωγήινα είδη, των οποίων τα ονόματα ξανά δεν προφέρονται για τις γλώσσες σας. Είμαι σε θέση να τα πω αλλά θα βλάψει τα αυτιά σας εάν τα πω με τον αυθεντικό τρόπο τους.
Η μία φυλή ήταν ανθρωποειδή όπως το είδος σας (αλλά πολύ παλαιότερο) και ήταν από αυτό το σύμπαν από ένα ηλιακό σύστημα στον αστερισμό που ονομάζετε «Προκύων» σήμερα στους χάρτες σας. Το άλλο είδος — για το οποίο δεν γνωρίζουμε και τόσα πολλά — ήταν ένα ερπετοειδές είδος, αλλά δεν έχουν τίποτα να κάνουν με το δικό μας είδος, επειδή εμείς εξελιχθήκαμε από τοπικά σαυροειδή χωρίς εξωτερικές επιρροές, εκτός από επιτυχημένη τροποποίηση των γονιδίων μας από εμάς..
Το προηγμένο ερπετικό είδος δεν ήρθε από αυτό το σύμπαν αλλά όχι από — λοιπόν, πώς να σας το εξηγήσω. Οι επιστήμονες σας δεν έχουν πραγματικά καταλάβει την πραγματική φύση του σύμπαντος, γιατί το παράλογο μυαλό σας δεν είναι σε θέση να δει τα ευκολότερα πράγματα και βασίζεται σε λανθασμένα μαθηματικά και αριθμούς. Αυτό είναι μέρος του γενετικού προγραμματισμού του είδους σας για το οποίο θα επανέλθω. Θα έλεγα, ότι είστε σχεδόν τόσο μακριά από το να καταλάβετε το σύμπαν όσο ήσασταν και πριν από 500 χρόνια. ...][2] Lacerta η συνέντευξη μιας ερπετοειδούς
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα