Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ξέσπασε σε κλάμματα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ



gunness 630 355
Σκίζεται η καρδιά για τη σφαγή αμάχων στη Γάζα. Συνέβη ακόμη και στον εκπρόσωπο του ΟΗΕ και πρώην ρεπόρτερ του BBC, Κρις Γκάνες, που ξέσπασε σε λυγμούς μιλώντας για την επίθεση στο σχολείο των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Γκάνες, που πλέον έχει εγκαταλείψει τη δημοσιογράφια και δουλεύει στον ΟΗΕ, μιλά στο Al Jazeera για την επίθεση του Ισραήλ στο σχολείο των Ηνωμένων Εθνών στην Τζαμπαλίγια της Λωρίδας της Γάζας, όπου τα ξημερώματα της Τετάρτης είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και 17 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.
Σιγά-σιγά όμως η φωνή του σπάει, τα μάτια του γεμίζουν δάκρυα και παρά την τιτάνια προσπάθεια που κάνει για να κρατηθεί, καταρρέει καθώς μιλά για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και την σφαγή αμάχων.
Ο Γκάνες είναι από τους απεσταλμένους του ΟΗΕ στη Γάζα που έκανε έρευνα στο σημείο της επίθεσης για να αποκαλύψει στοιχεία για το ποιος ευθύνεται για το νέο μακελειό.
Στο σχολείο της Τζαμπαλίγια όπου έγινε η επίθεση της Τετάρτης είχαν βρει καταφύγιο 3.000 Παλαιστίνιοι.
Σύμφωνα με την υπηρεσία συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha), τα τρία τέταρτα των θυμάτων από την πλευρά των Παλαιστινίων είναι άμαχοι και από αυτούς οι 250 ήταν παιδιά. Σχεδόν 240.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί και 200.000 φιλοξενούνται στα 85 καταφύγια που λειτουργεί ο ΟΗΕ στην περιοχή, ενώ οι υπόλοιποι διαμένουν σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Και ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα κάνει έρευνα για την επίθεση στο σχολείο, ο νεότερος απολογισμός για το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει πως μόνο χθες Τετάρτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 108 Παλαιστίνιοι.
Ακόμη 20 πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 1.359 στις 23 ημέρες που διαρκεί η σύγκρουση ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.600, σύμφωνα με πηγές των τοπικών υπηρεσιών παροχής άμεσης βοήθειας.
Από την πλευρά του Ισραήλ, σκοτώθηκαν τρεις στρατιώτες. Από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους 56 Ισραηλινοί στρατιώτες και τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός.
Στην αγορά της Σετζάγια, στα προάστια της πόλης της Γάζας, σκοτώθηκαν 17 Παλαιστίνιοι ενώ άλλοι 200 τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό ενώ άλλοι 7 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κοντά στο Χαν Γιούνες, στα νότια.
Σύμφωνα με τον Άσραφ αλ Κούντρα, τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας, οι επιθέσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της τετράωρης "ανθρωπιστικής εκεχειρίας" που είχε κηρύξει ο ισραηλινός στρατός.
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι η εκεχειρία δεν επρόκειτο να ισχύσει στις ζώνες όπου οι στρατιώτες του είχαν ήδη ξεκινήσει να διεξάγουν επιχειρήσεις.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα