Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ο Νο 1 φόβος ο οποίος σας εμποδίζει από το να ζήσετε τον σκοπό της ζωής σας (Raquel Vasallo)


Μέσα από τη δουλειά μου ως πνευματική θεραπεύτρια και καθοδηγήτρια του σκοπού της ζωής, μιλάω καθημερινά με ανθρώπους σχετικά με το τι τους εμποδίζει από το να ζήσουν τον σκοπό τους. Οι περισσότεροι μου δίνουν τους παρακάτω λόγους:
- Δεν ξέρω ποιος είναι ο σκοπός μου
- Δεν μπορώ να παραιτηθώ από τη δουλειά μου γιατί χρειάζομαι τα χρήματα
- Ο σύντροφός μου δεν με υποστηρίζει
Αυτοί φυσικά είναι πολύ καλοί λόγοι, αλλά ο μεγαλύτερος φόβος που σας εμποδίζει από το να ζήσετε τον σκοπό σας είναι πολύ βαθύτερος.
Είναι ο φόβος του τι θα πουν οι άλλοι για εσάς αν έχετε το θάρρος να προχωρήσετε και να είστε αυτοί που πραγματικά είστε.

Ο φόβος αυτός είναι τόσο μεγάλος που τον καλύπτετε με πολλούς άλλους λόγους. Επιλέγετε δουλειές και σχέσεις οι οποίες δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες ώστε να επικυρώσετε αυτούς τους λόγους. Σας επιτρέπουν να κρύψετε την μεγαλοπρέπειά σας και να αποφύγετε τον πόνο που επιφέρει η κρίση των άλλων για εσάς.
Το ξέρω αυτό πολύ καλά επειδή το έκανα κι εγώ για πολύ καιρό. Διάλεξα τον “τέλειο” σύζυγο στον οποίο παρέδωσα τη δύναμή μου ώστε να μην έχω να ασχολούμαι με το ενδεχόμενο της απόρριψης. Διάλεξα την “τέλεια” δουλειά ως αρχιτέκτονας, η οποία μου επέτρεπε να κρύβω τα ταλέντα μου ώστε να μην χρειάζεται να εκτίθεμαι σε κριτική. Και φυσικά υπήρχε και ο μισθός, ο οποίος με κράταγε ασφαλή και παραπονιάρα, χωρίς να κάνω όμως κάτι γι’ αυτό.
Καθώς το επίπεδο δυστυχίας μου αυξανόταν, θυμάμαι ότι κοίταξα την ουσία του πράγματος και σκέφτηκα: “Τι θα πουν οι άλλοι για εμένα αν φύγω απ’ αυτόν τον γάμο;” Λίγους μήνες αργότερα σκέφτηκα: “Τι θα σκεφτούν αν παραιτηθώ από αυτή τη δουλειά που με απομυζεί;”
Η γνώμη των άλλων μας κρατά κολλημένους. Όμως, η διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν τον σκοπό τους με εκείνους που δεν τον ζουν, δεν είναι τα χρήματα ή οι δυνατότητες. Είναι το γεγονός ότι οι πρώτοι επιτρέπουν στον εαυτό τους να είναι αυθεντικοί.
Πώς επέτρεψα στον εαυτό μου να είναι αυθεντικός; Συνειδητοποίησα πως δεν μπορώ να το κάνω μόνη μου και ζήτησα βοήθεια. Βρήκα έναν πνευματικό θεραπευτή που μου έδωσε απαντήσεις και δύναμη να γίνω ο εαυτό ς μου. Ξέφυγα από το “εμείς” και ακολούθησα το “εγώ”. Μέσω αυτής της πνευματικής θεραπείας, ανακάλυψα τον σκοπό της ζωής μου, ο οποίος δεν ήταν να γίνω αρχιτέκτονας αλλά πνευματική θεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια.
Παραιτήθηκα αμέσως από τη δουλειά μου; Όχι φυσικά, άρχισα όμως να αναλαμβάνω δράση και να έχω τον έλεγχο της ζωής μου, να ζω τον σκοπό μου και να είμαι αυθεντική.
Φαντάζεστε τι έγινε;
Τα θέματα υγείας μου εξαφανίστηκαν και βρήκα έναν αξιαγάπητο άνδρα που με υποστηρίζει. Πάνω απ’ όλα, η ψυχή μου είναι χαρούμενη γιατί δουλεύω καθημερινά με γυναίκες και της βοηθώ να ανακαλύψουν τον δικό τους σκοπό και να τον ζήσουν!
Έχω πέντε συμβουλές ώστε να ξεπεράσετε αυτό τον φόβο που σας εμποδίζει να λάμψετε με το φως σας:

1. Περάστε χρόνο μαθαίνοντας τον εαυτό σας βαθιά

Αν δεν ζείτε τον σκοπό σας, σίγουρα δεν γνωρίζετε ποιοι είστε. Περάστε χρόνο προσπαθώντας να ξεσκεπάσετε τους φόβους σας, τα πάθη σας, τα όνειρά σας. Ο διαλογισμός και ένα ημερολόγιο θα σας βοηθήσουν πολύ.

2. Αρχίστε να εξερευνάτε τον σκοπό σας

Αν δεν είστε σίγουροι ποιος είναι ο σκοπός σας, μπορείτε να κάνετε ένα “ενεργειακό διάβασμα” με έναν πνευματικό θεραπευτή. Κάποιος που κάνει αυτή τη δουλειά θα μπορεί να δει το εντύπωμα της ψυχής σας που μεταφέρει συγκεκριμένες πληροφορίες για τον σκοπό σας και μπορεί να το κάνει από μακριά. Να κάνετε μικρά βήματα αλλάζοντας την κατεύθυνση της ζωής σας προς τα εκεί που θέλετε. Μόλις μάθετε τον σκοπό σας, το να ενεργείτε προς τα εκεί είναι πολύ εύκολο. Τότε μπορείτε να γίνετε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος.

3. Απομακρυνθείτε από τους ανθρώπους που πιστεύετε ότι θα σας κρίνουν

Σε μερικές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να σημαίνει πως πρέπει να δώσετε τέλος σε μια σχέση, αλλά σε άλλες σημαίνει ότι δίνετε στον εαυτό σας τον χώρο και τον χρόνο να είστε αυθεντικοί και να παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις. Η ανακούφιση της πίεσης ώστε να μην χρειάζεται να μοιράζεστε με άλλους είναι τόσο ενδυναμωτική!

4. Προσέξτε τι και ποιους κρίνετε

Αυτή είναι μια καταπληκτική άσκηση γιατί συνήθως φοβόμαστε την κριτική επειδή κρίνουμε εμείς τους άλλους. Καθώς θα εξασκήστε στην μη κρίση, η γνώμη των άλλων θα γίνεται λιγότερο σημαντική και θα ανακτήσετε τη δύναμη της αυτο-έκφρασης.

5.  Δείξτε ότι είστε ευάλωτοι

Όταν ανακτήσετε τη δύναμή σας και δεν χρειάζεται πλέον να προσποιείστε ότι είστε κάποιοι που δεν είστε, μοιραστείτε την ιστορία σας, αλλά να είστε ευάλωτοι. Θα εκπλαγείτε με τους τρόπους με τους οποίους θα σας υποστηρίξουν και με το πώς θα βρεθείτε κοντά στους ανθρώπους που αγαπάτε, ακριβώς επειδή θα είστε αυθεντικοί.
Ποια είναι η Raquel Vasallo
Ως Πνευματική Θεραπεύτρια, η αποστολή της Raquel είναι να βοηθά γυναίκες να ζήσουν τον μοναδικό σκοπό της ζωής τους και να συμβάλλουν τα ταλέντα τους στον κόσμο. Συνδυάζει την υγεία με βάση την επιστήμη και την εκπαίδευση στον τρόπο ζωής μέσω της πνευματικής καθοδήγησης, ένα ισχυρό μείγμα που δίνει ριζοσπαστικά αποτελέσματα. Αφού δούλεψε ως αρχιτέκτονας, πήρε διαζύγιο και είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, άρχισε να ψάχνει απαντήσεις. Μια συνεδρία με έναν Πνευματικό Θεραπευτή άλλαξε τη ζωή της όταν ανακάλυψε τον σκοπό της. Η Raquel χρησιμοποιεί την ίδια πνευματική θεραπεία για να σας καθοδηγήσει ώστε να βρείτε την υγεία και τον σκοπό σας. Εργάζεται σε διεθνές επίπεδο και έχει κάνει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις.
Μετάφραση: Nίκος Πνευματικός
πηγή: www.mindbodygreen.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα