Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μόνο όταν γίνετε φίλος του εαυτού σας, μπορείτε να έχετε φίλους

Substrata - A Visit From An Old Friend by Ninjatic

Κατά πόσο χρειαζόμαστε φίλους; Αν στα αλήθεια το σκεφτείτε, το πιο σπουδαίο πράγμα για το οποίο ψάχνετε στη ζωή σας είναι ένας φίλος. “Μακάρι να είχα ένα φίλο”, λέτε. “Μακάρι ο φίλος μου να ήταν έτσι... ή έτσι...” Μην ψάχνετε ένα φίλο έξω από τον εαυτό σας, γιατί δεν θα βρείτε αυτό το φίλο, μέχρι να γίνετε φίλος του ίδιου του εαυτού σας. Όταν γίνετε φίλος του εαυτού σας, θα είστε φίλος του καθενός. Μόνο  όταν γίνετε φίλος του εαυτού σας, μπορείτε να έχετε φίλους, και όχι πριν απ’ αυτό. Όταν παραπονιέστε ότι δεν έχετε φίλους, είναι γιατί δεν είστε φίλος του εαυτού σας. Κάνετε κάτι λάθος. Αν αναλύσετε πραγματικά τη ζωή σας, θα δείτε ότι πάρα πολλές φορές ήσαστε ο εχθρός του σώματός σας, του νου σας, των συναισθημάτων σας, του σπιτιού σας, ακόμα και των αγαθών σας.
Θυμάμαι μια μέρα επισκεπτόμουν μια γυναίκα που είχε πολλά προβλήματα. Ξαφνικά πήρε ένα πολύ ωραίο ποτήρι, το πέταξε και είπε, “Βαρέθηκα τη ζωή.” Το ποτήρι έγινε κομμάτια στο πάτωμα.
“Τι συμβαίνει; είπα εγώ.
“Δεν έχω ούτε ένα φίλο”, απάντησε αυτή.
“Μα”, είπα εγώ, “εσύ δεν είσαι καν η φίλη αυτού του μικρού ποτηριού. Το έκανες χίλια κομμάτια. Τι σου έκανε αυτό το αντικείμενο; Έβαζες τα χείλη σου σ’ αυτό το ποτήρι και έπινες ωραία ποτά και ξαφνικά το πετάς και το καταστρέφεις. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν μπορείς να έχεις φίλους, μέχρι να γίνεις φίλη του καθετί που υπάρχει”.
Η φιλία είναι μια μεγάλη ποιότητα. Προσπαθήστε να είστε φίλος. Αλλά μην είστε ψεύτικος φίλος. Η ατραπός της φιλίας είναι αγάπη, αρμονία, αγώνας, σοβαρότητα, ενθουσιασμός, αρετή, ευγένεια, έμπνευση και καθοδήγηση.
Έτσι μπορείτε να γίνετε φίλος του εαυτού σας. Ένας φίλος δεν κάνει κακή χρήση του νου· ένας φίλος δεν κάνει κακή χρήση των συναισθημάτων· ένας φίλος δεν κάνει κακή χρήση του φυσικού σώματος. Ένας φίλος δεν εναποθέτει βαριά φορτία σ’ αυτά τα τρία σώματα, γιατί τα αγαπά.
Είστε φίλος του ίδιου του εαυτού σας; Σκεφτείτε το. Τι πράγματα κάνετε στη ζωή που δε δημιουργούν αληθινά φιλία με το σώμα, το νου και τα συναισθήματά σας; Αν δεν γίνετε φίλος με τον εαυτό σας, αναπτύσσετε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στη φύση σας. Διχάζετε τον εαυτό σας· δημιουργείτε μια διχασμένη προσωπικότητα. Θυμηθείτε τα λόγια του Χριστού: “Ένα σπίτι διαιρεμένο ενάντια στον εαυτό του, δεν μπορεί να κρατήσει”. Άρα ας είναι ένα σπίτι ενωμένο.
Όταν γίνετε ο φίλος των σωμάτων σας και ο φίλος του Εσωτερικού Φύλακά σας, γίνεστε πιο υγιής, πιο χαρούμενος και πιο ενεργητικός. Αλά αν γίνετε ο εχθρός των σωμάτων σας και δεν έχετε καλές σχέσεις με την Εσωτερική Παρουσία σας, αναπτύσσετε διάφορες εντάσεις, ασθένειες και παραφροσύνη.
Ένας φίλος οδηγεί πάντα το φίλο του στη σωστή κατεύθυνση προς το μέλλον. Λέει την αλήθεια στο φίλο του. Τον αγαπά και τον βοηθά, ιδιαίτερα όταν έχει προβλήματα ή βρίσκεται σε κρίση. Τον συγχωρεί, αλλά τον παρακολουθεί άγρυπνα. Τον ενθαρρύνει να αγωνίζεται. Τον προστατεύει απ’ όλες αυτές τις επιρροές που είναι καταστροφικές για την υγεία, τη γαλήνη και την πνευματική υγεία. Δεν υπερφορτώνει το φίλο του, αλλά κατανοεί την ικανότητά του για μόχθο και κόπο.
Από τη στιγμή που θα γίνετε ο φίλος των φορέων σας και ο φίλος της Εσωτερικής παρουσίας σας, οι άνθρωποι θα σας θεωρούν σαν φίλο τους, γιατί θα γίνετε μια πηγή ευλογίας γι’ αυτούς.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Πρόκληση για Μαθητεία


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα