Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

5 μικρές τελετουργίες νερού για να καθαρίσετε ενεργειακά το σώμα σας (Tamika Tara Schilbe)

(παρουσιάζει η Έλενα Έρα) Κάθε γουλιά νερό, κάθε ανάσα μας, κάθε βήμα είναι μια μεγάλη ευλογία… Βάλε συνείδηση στα πιο απλά πράγματα που κάνεις μέσα στην ημέρα σου. Χρησιμοποίησε το νερό για να γεμίσεις το σώμα σου με αγάπη και με θετική ενέργεια. Ανάπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του όταν πίνεις νερό και μετουσίωσε εκείνη τη στιγμή σε μια διαλογιστική επαφή που σου επιτρέπει να το ακούσεις και να το φροντίσεις.
Χρησιμοποιούμε το νερό για να  καθαρίσουμε τα πάντα, ακόμα και το σώμα μας. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι περισσότεροι είναι πως ακόμα κι αν αστράφτουμε από καθαριότητα, το νερό μπορεί να μας καθαρίσει ενεργειακά.
Δεν είναι τυχαίο που το νερό χρησιμοποιείται από την αρχή του χρόνου. Χωρίς το νερό δεν υπάρχει ζωή. Το νερό αξίζει την προσοχή και τον χρόνο μας, όχι μόνο από οικολογική σκοπιά, αλλά και για την θεραπεία μας. Δεν χρειάζεται να ακολουθούμε κάποια θρησκεία ή πνευματική ομάδα για να βιώσουμε τις εξαγνιστικές επιπτώσεις μιας τελετουργίας βάπτισης.
Ακολουθούν πέντε μικρές, απλές τελετουργίες με νερό για τον καθαρισμό και τον εξαγνισμό σας:

1. Φροντίστε για την παρουσίαση του νερού που πίνετε

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βάλετε φρέσκο λεμόνι, λάιμ, πορτοκάλι, μέντα ή αγγούρι στο νερό ώστε να του δώσετε λίγη γεύση. Χρησιμοποιήστε γυάλινο ποτήρι το οποίο αντιπροσωπεύει την αγνότητα και την ομορφιά του νερού, έτσι ώστε να νιώθετε ευγνωμοσύνη και ανάταση με κάθε γουλιά.

2. Ευλογήστε το νερό σας

Μερικοί άνθρωποι βάζουν αυτοκόλλητα με θετικές δηλώσεις στα μπουκάλια με το νερό τους. Αυτή είναι πολύ γλυκιά χειρονομία, αλλά αν ξεχνάτε την θετική δήλωση, το αποτέλεσμα μειώνεται. Αφιερώστε μερικές στιγμές για να οραματιστείτε, να φανταστείτε ή να νιώσετε τη θετική ποιότητα η οποία θέλετε να ενισχυθεί με το νερό. Πριν πιείτε, νιώστε ευγνωμοσύνη για το νερό το οποίο θα καθαρίσει, θα θεραπεύσει και θα φροντίσει όλα τα κύτταρα στο σώμα σας.

3. Να κάνετε ντους ακόμα κι όταν δεν είστε βρώμικοι

Κάποιοι από εμάς απορροφούν την ενέργεια των άλλων πολύ εύκολα. Ένας τρόπος να καθαρίσετε τα γεγονότα της ημέρας είναι να κάνετε ένα γρήγορο ντους ή ένα μπάνιο με άλατα πριν πάτε για ύπνο. Θα κοιμηθείτε πολύ πιο βαθιά και δεν θα σπαταλήσετε τον χρόνο των ονείρων σας δουλεύοντας με τις συζητήσεις ή τα γεγονότα της ημέρας.

4. Χρησιμοποιείστε το νερό για να οραματιστείτε

Φανταστείτε ή νιώστε τις αγχωτικές καταστάσεις να φεύγουν στην αποχέτευση καθώς πλένετε τα χέρια σας. Επιπλέον: όταν πίνετε πολύ νερό, πρέπει να ουρείτε συχνά κι έτσι αυξάνονται οι φορές που πλένετε τα χέρια σας!

5. Χαιρετισμός στη θάλασσα

Αυτή η ακολουθία επιβεβαίωσης είναι τέλεια να την ασκείτε κοντά στην αγαπημένη σας περιοχή με νερό. Είναι βασικά οι κινήσεις του χαιρετισμού του μισού ήλιου. Νιώθοντας ανάταση, σηκώστε τα χέρια σας ψηλά και δηλώστε, “Είμαι Ανοικτός να Λάβω!”
Εκπνεύστε και διπλωθείτε στη στάση Uttanasana (όρθια πρόσθια στάση), δηλώνοντας “Εμπιστεύομαι τον Εαυτό μου”. Γειώστε τα χέρια σας στα πόδια σας ή στο πάτωμα και ισιώστε τη σπονδυλική σας στήλη προς τον ορίζοντα στη στάση Ardha Uttanasana (μισή κάμψη), δηλώνοντας “Ακολουθώ τα όνειρά μου”.
Επιστρέψτε στη στάση Uttanasana (όρθια πρόσθια στάση) με τη δήλωση “Ρέω σαν το νερό”.
Έπειτα, πάλι στη στάση με τα χέρια ψηλά και δηλώστε ξανά “Είμαι Ανοικτός να Λάβω!”
Είθε η δύναμη του νερού να μεταφέρει τις καλύτερες προθέσεις σας προς τα εμπρός!
Ποια είναι η Tamika Tara Schilbe
Η Tamika Tara Schilbe είναι βραβευμένη σύμβουλος, συγγραφέας και δασκάλα yoga. Όντας έμπειρη διευκολύντρια ομάδων, η Tamika διδάσκει την τέχνη της προσωπικής ανανέωσης σε όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα παραμένει μελετητής των ζώων και των παιδιών. Η Tamika διδάσκει στη Σχολή Toronto & Vancouver Yoga Show & Conference.
Μετάφραση: Nίκος Πνευματικός για το elenaera
πηγή: www.mindbodygreen.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα