Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

H εικόνα είναι πια ξεκάθαρη


Αγαπητέ μοναδικέ αναγνώστη,


Το σημερινό κείμενο γράφτηκε με αφορμή μια κουβέντα που είχα με φίλους χθες το βράδυ. Μην περιμένεις να διαβάσεις τίποτα το πρωτότυπο στο σημερινό κείμενο, που μόνο προϊόν δικής μου έμπνευσης δε μπορεί να θεωρηθεί.

 To σημερινό κείμενο περιέχει φράσεις και κουβέντες διάσπαρτες από εδώ κι από εκεί μέσα στο διαδίκτυο οι οποίες - έπειτα κι από τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον Μπαλτάκο και τον Κασιδιάρη - συνθέτουν μια όμορφη ακροδεξιά ιστορία. Είναι απλά μια σούμα των όσων λέγαμε οι περισσότεροι από εμάς από τον Σεπτέμβρη, οπότε και ξεκίνησαν οι συλλήψεις των μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τί λέγαμε λοιπόν όλοι εμείς; Λέγαμε ότι οι σχέσεις Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής ήταν ανέκαθεν φιλικές και φτάνουν αρκετά πίσω στον χρόνο. Οι σχέσεις αυτές έγιναν ακόμα πιο θερμές μετά τις εκλογές του 2012, οπότε η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να εντάξει τη Χρυσή Αυγή στο σύστημα και να την κοντρολάρει.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα συντροφικά καφεδάκια στη Βουλή, το ακροδεξιό lifestyle στο Πρώτο Θέμα, η "σοβαρή Χρυσή Αυγή" του Μπάμπη Παπαδημητρίου, το "εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το σεις και με το σας" της Ντόρας Μπακογιάννη, η "πιθανή συνεργασία" του Τάκη Μπαλτάκου, η ανοιχτή πια συμμαχία της Αστυνομίας με τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στους δρόμους κι άλλα πολλά που έχουν χιλιοειπωθεί και δε χωράνε εδώ μέσα.

Με λίγα λόγια, μια χαρά τα είχαν βρει μεταξύ τους Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή, σαν ένα κρυφό φλερτ που χτιζόταν σιγά σιγά στο παρασκήνιο, ώστε στο μέλλον να εξελιχθεί σε αρραβώνα και να επισημοποιηθεί. Ποια ήταν η αιτία που διέλυσε τον αρραβώνα; Μα φυσικά η άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Ποια ήταν η αφορμή; Μα φυσικά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Οι χρυσαυγίτες, αντί να συνεργαστούν και να χαμηλώσουν τους τόνους, συνέχιζαν να μαχαιρώνουν τις νύχτες και να δείχνουν το πραγματικό ναζιστικό τους πρόσωπο κόβοντας παράλληλα ποσοστά από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι χρυσαυγίτες είχαν πλέον αποθρασυνθεί και με τη δολοφονία Φύσσα οι διεθνείς πιέσεις έγιναν αφόρητες. Τότε ήταν που η Νέα Δημοκρατία κατάλαβε ότι η στρατηγική του πολιτικού καιροσκοπισμού που ακολουθούσε ήταν αδιέξοδη κι ο μεγαλοαστός γαμπρός Σαμαράς αποφάσισε να στείλει την παρακατιανή νύφη σπίτι της. Κάπως έτσι βγήκαν από τα συρτάρια του γραφείου του Νίκου Δένδια οι αραχνιασμένοι φάκελοι των υποθέσεων της Χρυσής Αυγής και δόθηκαν στη Δικαιοσύνη. Με εντολή Σαμαρά και την ελπίδα ότι οι παραστρατημένοι χρυσαυγίτες ψηφοφόροι θα γυρίσουν πίσω στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας.

Η δολοφονία Φύσσα λοιπόν επέσπευσε τα γεγονότα με αποτέλεσμα η κίνηση Σαμαρά να γίνει άτσαλα και ο Κασιδιάρης να κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος. Αυτό που δείχνει το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη είναι απλά η συνομιλία των εκπροσώπων δύο κομμάτων που συνεργάζονται και προσπαθούν να καταλάβουν τί πήγε στραβά ή ποιος έβαλε λόγια στον Σαμαρά κι αυτή η όμορφη συνεργασία τερματίστηκε έτσι ξαφνικά.

Η εικόνα είναι πια ξεκάθαρη. Μόνο πληρωμένοι ή ηλίθιοι δε μπορούν να τη δουν. Και είναι πολλοί.

Σε κάθε περίπτωση, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και ξεκινάνε οι δίκες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχουμε να δούμε ακόμα πολλά πισώπλατα μαχαιρώματα. 

Με υπόγεια διάθεση,

To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ευχαριστώ πολλοί όλους τους φίλους, τα λόγια των οποίων χρησιμοποίησα, ώστε να συνθέσω το παραπάνω κείμενο. Μου άνοιξαν ακόμα περισσότερο τα μάτια.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα