Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

15 πανίσχυρες τροφές που κατατροπώνουν τις ασθένειες!

Rose colored fish with a lemon wine marinade
Είτε το θέλουμε, είτε όχι, πραγματικά είμαστε ό,τι τρώμε! Σίγουρα οι λιγότερο θρεπτικές τροφές έχουν μια παραπάνω νοστιμιά και μας εθίζουν στην κατανάλωσή τους, όμως ξέρουμε καλά πως υπάρχουν επιλογές υγιεινής διατροφής με εξίσου ιδιαίτερη γεύση! Πόσο μάλλον όταν αυτές οι επιλογές μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό μας απέναντι σε αρρώστιες που φαντάζουν εφιαλτικές!
Διαβάστε ποιες είναι οι 15 τροφές που μπορούν να ενδυναμώσουν τον οργανισμό μας και να ελαττώσουν τις πιθανότητες ασθένειάς μας, αποφεύγοντας από ένα απλό κρυολόγημα, μέχρι και την επάρατη νόσο.
Τροφές κατά του Καρκίνου:
  • Σπανάκι:
    Δύο είναι τα συστατικά του σπανακιού που από έρευνες έχουν χαρακτηριστεί πολεμιστές του καρκίνου! Το ένα συστατικό είναι η νεοξανθίνη, η οποία βοηθάει στην αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και αναστέλλει την παραγωγή τους. Το δεύτερο συστατικό του είναι η φλαβονόλη κεμπφερόλη, που μειώνει σχεδόν στο μισό τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και καρκίνου των ωοθηκών.
  • Αβοκάντο:
    Ασπίδα για τις γυναίκες το αβοκάντο, χάρη στην περσίνη που περιέχει – δρα δυναμικά κατά των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Τέτοια είναι η δράση αυτού του συστατικού, που ερευνάται από τους επιστήμονες το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί σαν ουσία χημειοθεραπείας σε καρκινοπαθείς.
  • Κουνουπίδι:
    Μπορούμε να βρούμε κουνουπίδι απαλλαγμένο από εντομοκτόνα και χημικές επεξεργασίες; Αν ναι, αποκτούμε έναν ισχυρό σύμμαχο προστασίας από τον καρκίνο παχέος εντέρου. Η βιταμίνη C, το μαγγάνιο, το καφεϊκό οξύ, η κερκετίνη και άλλα συστατικά του, το κάνουν αχτύπητο μαχητή εναντίον της συγκεκριμένης ασθένειας.
  • Ρόδι:
    Για τις θεραπευτικές, αντιοξειδωτικές και δυναμωτικές ιδιότητες του ροδιού γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος πλέον. Ξέρατε όμως ότι τα εκχυλίσματά του εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες, στον προστάτη, στο μαστό και στο έντερο;
Τροφές υπέρ της Καρδιάς:
  • Κρασί:Οίνος ευφραίνει καρδίαν! Το κρασάκι, ειδικά το κόκκινο, όταν καταναλώνεται με μέτρο, μειώνει τις φλεγμονές και αραιώνει το αίμα, προλαμβάνοντας κρούσματα καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.
  • Μπανάνες:Οι μπανάνες χάρη στο κάλιο, συμβάλλουν στην ισορροπημένη λειτουργία της καρδιάς μας, καθώς και στη διατήρηση των φυσιολογικών ποσοτήτων νατρίου και νερού στο σώμα. Συν τοις άλλοις βοηθούν στην καλή εικόνα της αρτηριακής μας πίεσης, προκαλώντας την έκκριση του περισσευούμενου νατρίου από τα νεφρά μας.
  • Σολομός:Η κατανάλωση κάθε ψαριού μικραίνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Ειδικότερα όμως ο σολομός, ο οποίος είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε ασφαλή επίπεδα.
  • Καρότα:Τα καρότα χάρη στις πλούσιες φυτικές ίνες τους, απομακρύνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καταπολεμούν αποτελεσματικά τη χοληστερίνη, ελέγχοντας το σάκχαρο στο αίμα μας.
Τροφές υπέρ του Ήπατος:
  • Λεμόνια:Δεν είναι μόνο η βιταμίνη C των λεμονιών που βοηθά τον οργανισμό μας. Τα αγαπημένα μας εσπεριδοειδή καθαρίζουν τα όργανά μας, ιδίως το συκώτι, από τοξικές ουσίες και παράλληλα διευκολύνουν τη διαδικασία της πέψης.
  • Σκόρδο:
    Όπως τα λεμόνια, έτσι και το σκόρδο απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα μας. Σημαντικά στοιχεία του σκόρδου, αλλικίνη και σελήνιο, συμβάλλουν στον καθαρισμό του συκωτιού.
  • Παντζάρια:Τα παντζάρια, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα φλαβονοειδών, ρυθμίζουν την καλή λειτουργία του ήπατος. Φυσικά συμβάλλουν και στην ενίσχυση του αιματοκρίτη μας!
  • Κουρκουμάς:Η κουρκουμίνη που περιέχει ο κουρκουμάς απομακρύνει τα ενοχλητικά συμπτώματα των φλεγμονών από το πεπτικό μας σύστημα. Επίσης, διώχνει μακριά τις τοξίνες, καθαρίζοντας το συκώτι και βοηθώντας το έτσι να λειτουργεί ακόμα καλύτερα.
Τροφές κατά του κρυολογήματος:
  • Γλυκοπατάτα:Η βήτα-καροτίνη της γλυκοπατάτας ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προστατεύοντάς μας από εξωτερικές απειλές, όπως είναι τα κρυολογήματα του χειμώνα.
  • Αμύγδαλα:Τα αμύγδαλα, χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχουν, απομακρύνουν τον κίνδυνο ενός απλού κρυώματος αλλά και μιας λοίμωξης του αναπνευστικού μας συστήματος. Επίσης αυξάνουν την ποσότητα σιδήρου στον οργανισμό μας.
  • Γιαούρτι:Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά και πρεβιοτικά, όπως και όσα φυσικά τρόφιμα έχουν υποστεί ζύμωση. Το γιαούρτι λοιπόν ενισχύει σημαντικά την άμυνα του οργανισμού μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να μην τρομοκρατούμαστε από το διπλανό μας που φτερνίζεται κάθε πέντε λεπτά!
tsemperlidou

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα