Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Μετενσάρκωση



Σήμερα, θα ήθελα να σας μιλήσω για τη μετενσάρκωση. Μερικοί ίσως να σκέφτονται ότι η μετενσάρκωση δεν είναι κάτι πολύ σημαντικό για την εξελικτική μας διαδικασία, αλλά τα όσα μας έχουν πει οι πεμπτο-διάστατες απενσαρκωμένες πηγές μας είναι πολύ ενδιαφέροντα και αξίζουν της προσοχής μας.
Ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι κινούμαστε εκτός του κύκλου - της ανάγκης - της μετενσάρκωση, μπορούμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γι’ αυτήν. Γιατί να μην εμβαθύνουμε την κατανόησή μας;
Χάρη στο υλικό που μας έχει ήδη δοθεί, έχουμε σαφή κατανόηση του ρόλου της μετενσάρκωσης και στην βοήθεια που μας δίνει να επιλύουμε τα καρμικά χρέη μας.

Μερικές από τις ψυχές που βρίσκονται στην 5η διάσταση και μιλάνε με την ανθρωπότητα μέσω διαφόρων μέντιουμ, έχουν ακόμα να ζήσουν ζωές στην 3η διάσταση και όταν το σώμα τους πεθαίνει κάθε φορά, η παραμονή τους στην σφαίρα του πνεύματος μπορεί να είναι προσωρινή, ανάλογα με το κάρμα τους, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και σ’ εμάς. Κάποιοι επιλέγουν να μετενσαρκωθούν μετά την άφιξή τους στη σφαίρα του πνεύματος για να αποκτήσουν μια νέα προοπτική σχετικά με τα καρμικά χρέη τους, ενώ άλλοι μετενσαρκώνονται τάχιστα, αν δεν μπορούν να αντέξουν τη ζωή στην πέμπτη διάσταση.

Θα ξεκινήσουμε με τον Silver Birch, ο οποίος μας λέει ότι έχουμε παίξει κάθε ρόλο επάνω στη γη.
«Έχετε περάσει και ανέλθει μέσα από όλες τις μορφές της εξέλιξης. Υπάρχουν μέσα στον καθένα από εσάς ίχνη από τα ζώα/προγόνους σας τα οποία είναι μέρος της κληρονομικότητας σας».
Έχουμε ενσαρκωθεί ως βράχοι, γρασίδι, ζώα, άνθρωποι - και ο κατάλογος συνεχίζεται. Έχουμε βιώσει τη ζωή με κάθε τρόπο που μπορούμε και ακόμα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολλά να μάθουμε πριν μπορέσουμε να φύγουμε από τη γη εντελώς. Όταν είμαστε έτοιμοι, θα προχωρήσουμε χαρούμενοι πέρα από την τρίτη διάσταση προς μια πολύ πιο απελευθερωμένη κατάσταση συνειδητότητας.
Ένας πληροφοριοδότης από το χώρο του πνεύματος που ονομάζεται ‘Στήβεν’ μας λέει για τον τεράστιο αριθμό ζωών που έχουμε βιώσει στη γη.
«Ο καθένας από εσάς έχει ζήσει δέκα χιλιάδες φορές… δέκα χιλιάδες ζωές στο φυσικό επίπεδο. Εκείνοι που πηγαινοέρχονται παίζοντας το παιχνίδι της μετενσάρκωσης λέγοντας ότι γνωρίζουν ότι αυτή πρόκειται να είναι η τελευταία ενσάρκωσή τους και ότι έχουν ολοκληρώσει την εξέλιξή τους, είναι πολύ ανόητοι.
Αν το σκεφτόσασταν για τρία λεπτά μόνο, θα ξέρατε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι μακριά από τον τροχό της επαναγέννησης. Αν ήταν, θα ήταν Μποτισάτβα και θα επανέρχονταν με τη θέλησή τους πίσω, πρόθυμοι να βοηθήσουν  την υπόλοιπη ανθρωπότητα».

Βέβαια, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτό το υλικό πιθανότατα μας δόθηκε πολύ πιο πριν από τη σημερινή εποχή. Σήμερα, με την αναμενόμενη Ανάληψή μας, τη συνεχή και επικείμενη εξέλιξή μας, είμαι βέβαιη ότι πολλοί από εμάς θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τον καρμικό κύκλο τους και να ανακαλύψουν ό,τι η άλλη πλευρά έχει να προσφέρει. Αλλά ακόμα και αν ολοκληρώσουμε τον κύκλο μας στην τρίτη διάσταση και προχωρήσουμε σε υψηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας, η επιθυμία μας να βοηθήσουμε άλλους να εξελιχθούν, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αναπόφευκτη. Με την έντονη ευσπλαχνία που χαρακτηρίζει την πέμπτη διάσταση, οι ψυχές είναι επιφορτισμένες να εξισορροπούν τις ενέργειες και είναι μάλλον δύσκολο να μην θελήσουν να βοηθήσουν τις χαμηλότερες διαστάσεις με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν.

Ο Arthur Ford μας λέει ότι η προοπτική μας είναι εντελώς διαφορετική κάθε φορά που περνάμε στην περιοχή της Νιρβάνας.
«Είμαι νεοφερμένος σε έναν τόπο που δεν είναι ποτέ ο ίδιος για μια ψυχή, ακόμα κι αν ερχόμαστε σε αυτόν μετά το τέλος κάθε γήινης ενσάρκωσης. Είμαστε διαφορετικοί κάθε φορά που περνάμε μέσα από την ανοιχτή πόρτα ξανά. Έχουμε νέα πρότυπα σκέψης και νέες ιδέες για το τι να περιμένουμε και, δεδομένου ότι οι σκέψεις είναι δημιουργικές, είμαστε συνδημιουργοί με τον Θεό για όλα όσα θα βρούμε εδώ».
Η προοπτική μας είναι διαφορετική κάθε φορά που επιστρέφουμε στο πνεύμα και αυτό γίνεται από τα νέα πράγματα που μάθαμε στη νέα ζωή, εφόσον λαμβάνουμε διαφορετική ταυτότητα από την προηγούμενη ενσάρκωσή μας. Είναι σημαντικό να παρατηρούμε τις σκέψεις και τις δράσεις μας σε κάθε ενσάρκωση, επειδή για όσο διάστημα θα βρισκόμαστε στο πνεύμα, θα βιώνουμε ακριβώς αυτό που δημιουργήσαμε με τις σκέψεις μας στην τρίτη διάσταση.
Αν αναγνωρίσουμε τα λάθη που έχουμε κάνει και τα επανορθώσουμε, οι φυσικοί νόμοι του κάρμα και της χάρης θα καθαρίσουν τα αρχεία μας. Η Πηγή είναι καθαρή αγάπη και ποτέ δεν θα επιδιώξει να μας κάνει να πληρώσουμε περισσότερο καρμικό χρέος από όσο ήταν γραφτό να πληρώσουμε και είναι έτοιμη να μας κάνει να επιστρέψουμε σε μια ανόθευτη κατάσταση συνειδητότητας - ακόμα κι αν είναι μόνο για μια στιγμή, πριν επιστρέψουμε και πάλι στις χαμηλότερες διαστάσεις.

Ο Τ. Lawrence μας λέει ότι η μετενσάρκωση του θα είναι αναπόφευκτη λόγω του πολύ βαρύ κάρμα που έχει ακόμα να εξισορροπήσει. 
«Αρχίζω να αισθάνομαι ότι το δίλημμά μου κατά την παρούσα στιγμή (όσον αφορά την ευαισθητοποίησή του για τα λάθη που έκανε στη ζωή του στη γη) μπορεί μόνο να επιλυθεί υπό το φως των όσων έχω κάνει στις προηγούμενες ζωές μου.

Η μετενσάρκωση με διαβεβαιώνει, σε σχέση με τις δύο πρώτες δυσκολίες μου, ότι θα συναντηθώ και πάλι με όλους εκείνους που πλήγωσα με τις πράξεις μου, σε ένα μέλλον που θα εμπεριέχει τροποποιήσεις έτσι ώστε να έρθω και πάλι αντιμέτωπος με τη δική μου κακία και να μου δοθεί άλλη μια ευκαιρία να παλέψω με αυτήν.
Το τρίτο αποτέλεσμα, τα αναπόφευκτα σημάδια των δικών μου πράξεων που φέρω στο σώμα μου, ευτυχώς, είχα το χρόνο και την ευκαιρία να τα καθαρίσω εδώ».

Οι άνθρωποι που έχουν κάνει μεγάλα λάθη στη γη έχουν όσο χρόνο χρειάζονται για να τα θεραπεύσουν στο πνεύμα, αλλά για κάποιους, για να μπορέσουν να συναντηθούν ξανά με τους ανθρώπους που έβλαψαν, απαιτείται μετενσάρκωση. Οι ενέργειές μας είναι πιο σημαντικές από όσο νομίζουμε και αν δεν είμαστε προσεκτικοί, θα χρειαστεί να ξαναβιώσουμε την τρίτη διάσταση για να διορθώσουμε τα σφάλματα που κάναμε στο παρελθόν.
Τελικάθα είμαστε σε θέση να βγούμε από τον καρμικό κύκλο, επειδή θα έχουμεαποκαταστήσει όλα τα λάθη και καθαρίσει την ‘αυλή’ μας. Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να χαιρετήσουμε υψηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας για τις οποίες τόσοιπολλοί από εμάς διψάνε να νιώσουν και να θυμηθούν ξανά

Ο Lawrence μας λέει στη συνέχεια για την παραμονή του στην Νιρβάνα και πώς αυτό ενίσχυσε την κατανόησή του για τη σπουδαιότητα της μετενσάρκωσης
«Το αποτέλεσμα της έρευνάς μου είναι ότι πείστηκα για τη σημασία της θεωρίας τηςμετενσάρκωσης»

Είμαι βέβαιη ότι η ανάγκη να μετενσαρκωθεί κάποιος είναι κατανοητή, όταν αποκτά αντίληψη για το κάρμα που εξακολουθεί να έχει και οφείλει να εργαστεί με αυτόΕιδικά αν έβλαψε ανθρώπους σε μια ή περισσότερες προηγούμενες ζωές τουη μετενσάρκωσή του φαίνεται αναπόφευκτη ώστε να πάρει τα μαθήματα που σχεδίασε για τον εαυτό του.

Η μετενσάρκωση είναι ίσως επιθυμητή όταν είναι προφανής η αργή πρόοδος της ψυχής έξω από το γήινο πεδίο και πολλές ψυχές πιθανώς να είναι πολύ ενθουσιασμένες με την ταχεία εκμάθηση στη γη. 
Η Julia Ames μας αναφέρει ότι η Υπερψυχή μας παραμένει στις ανώτερες διαστάσεις, ενώ τεμάχιά της ενσαρκώνονται στη γη για μάθηση και ανάπτυξη.
«Ένα μόνο κλασματικό μέρος της ψυχής βυθίζεται στην ύλη για τους σκοπούς της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης. Αν μπορείτε να φανταστείτε έναν τροχό με πολλές ακτίνες και κάθε ακτίνα του να μπορεί να αποσπάται και να θερμαίνεται με λευκό φως πάνω σε αμόνι έως ότου γίνει ικανή να πάρει τη θέση της στον τέλειο τροχό, τότε μπορείτε να σχηματίσετε κάποια ιδέα για τη μετενσάρκωση. Δεν υπάρχει καμία πλήρης καταβύθιση στην ύλη. Το εγώ έχει πάντα την ζωτική του αρχή σε αυτήν εδώ την πλευρά. Ο τροχός βρίσκεται εδώ, αλλά η ακτίνα του ενσαρκώνεται».

Βοηθάμε την Υπερψυχή μας να αποκτήσει διορατικότητα και σαφήνεια με τις ενέργειές μας εδώ στη γη και όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση να συγχωνευθούμε με τον Ανώτερο Εαυτό μας και να νιώσουμε την ευτυχία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας στις χαμηλές διαστάσεις.

Επίσης η Ames μας λέει ότι η ίδια δεν βιώνει πια μια κατώτερων διαστάσεων τεμαχισμένη ζωή, αλλά το πρόσωπο μέσω του οποίου μιλάει έχει βιώσει χιλιάδες. «Δεν έχω ανάγκη για προβολή ενός τεμαχίου μου (προς το παρόν). Όσο για εσάς, η ουσία σας, τώρα ενσαρκωμένη, θα έχει - ενσαρκωθεί πολλές φορές στο παρελθόν».
Μερικές, ανώτερων διαστάσεων ψυχές έχουν ολοκληρώσει τα ταξίδια τους και δεν χρειάζεται πλέον να ενσαρκώνονται στη γη, αλλά προφανώς, πολλές άλλες εξακολουθούν να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται εδώ. Έχει ειπωθεί ότι οι οδηγοί μας έχουν στόχο να βοηθήσουν τον καθένα να εξελιχθεί από την τρίτη διάσταση αυτή τη φορά, και νομίζω ότι για να συμβαίνει αυτό πρέπει να έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην ανθρωπότητα.

Στο τελευταίο απόσπασμά μας, η Ames μας λέει περισσότερα σχετικά με το διαχωρισμό μας από (και τη συνάντηση με) τον Ανώτερο Εαυτό μας. 
«Μερικές φορές οι ακτίνες επανενώνονται με τον τροχό για μια σεζόν, μερικές φορές υπάρχουν περισσότερες από μία ακτίνες ενσαρκωμένες ταυτόχρονα. Το θέμα της ύπαρξης είναι απείρως πιο περίπλοκο από ό,τι εσείς ή εγώ νόμιζα… αλλά είναι σίγουρο. Η προσωπικότητα στην τελική της μορφή είναι μία και αδιαίρετη. 
Κατά τη διαδικασία της τελειοποίησης αναπτύσσεται κατά μήκος πολλών γραμμών, λαμβάνει πολλές μορφές, και , ενώ κάθε ακτίνα έχει τη δική της προσωπικότητα, όλες αυτές οι προσωπικότητες θα συντονιστούν με τις διάφορες αναμνήσεις και εμπειρίες τους μέσα από τη μία μεγάλη Προσωπικότητα της οποίας είναι όλες μέρος».

Εν τέλει, θα είμαστε σε θέση να επανενωθούμε με τη θεϊκή σπίθα που αποτελεί την ίδια οντότητα συνειδητότητας μ’ εμάς και μια μεγάλη συνάντηση όλων των επί μέρους «εαυτών» μας θα πραγματοποιηθεί, καθώς θα συνειδητοποιούμε ότι είμαστε όλοι Ένα. Τελικά, όλη η ανθρωπότητα θα είναι σε θέση να ανοιχτεί στην ενότητα του ενός με τον άλλον, και όταν αυτό συμβεί, θα είμαστε σε θέση να ενωθούμε όλοι σε επίπεδο ψυχής.

Η μετενσάρκωση είναι βαθύ και άκρως ενδιαφέρον θέμα του οποίου έχουμε γρατσουνίσει μόνο την επιφάνεια.  
Δεν νιώθετε καλύτερα, μαθαίνοντας για σφαίρες ύπαρξης πέρα από τον κύκλο της γήινης ενσάρκωσης; Όταν φτάσουμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας, πολλά πράγματα που δεν μπορούμε τώρα καν να αγγίξουμε, θα μας φανούν γνωστά από μιαν ευρύτερη προοπτική και θα καταλάβουμε εύκολα τις έννοιες που τώρα ερευνούμε με τόσο πάθος. 
Εμπρός για μια ζωή γεμάτη πνευματική γνώση!
 

angelsmell

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα