Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η αντίσταση στον γάμο

Φωτογραφία: Η αντίσταση  στον  γάμο
================

Αν θέλεις να ξέρεις, στις διάφορες προτάσεις γάμου αντιστέκομαι γιατί, πίσω από τον ζήλο των ανδρών να με παντρευτούν διακρίνω μια τάση για εκμετάλλευση. Ή θέλουν μια νοικοκυρά, ή μια μητέρα για τα παιδιά τους, ή να κάνουν επίδειξη στον κύκλο τους ή να καλύψουν το κενό τους. Μ' άλλα λόγια, δεν υπάρχει επαφή, σχέση. Νομίζω ότι δεν θα είχα αντίρρηση στο γάμο αν ποτέ συναντούσα κάποιον που να χρειαζόταν να του δώσω εκείνα που μπορώ και που έχω να δώσω, κι όχι πλαστές καταστάσεις. Έναν άνθρωπο που να μη μου πνίξει την ελεύθερη ανάπτυξή μου.  Αλλά ένας τέτοιος άνθρωπος ίσως να μη χρειαζόταν τον γάμο.


Αν θέλεις να ξέρεις, στις διάφορες προτάσεις γάμου αντιστέκομαι γιατί, πίσω από τον ζήλο των ανδρών να με παντρευτούν διακρίνω μια τάση για εκμετάλλευση. 

Ή θέλουν μια νοικοκυρά, ή μια μητέρα για τα παιδιά τους, ή να κάνουν επίδειξη στον κύκλο τους ή να καλύψουν το κενό τους. 

Μ' άλλα λόγια, δεν υπάρχει επαφή, σχέση. 

Νομίζω ότι δεν θα είχα αντίρρηση στο γάμο αν ποτέ συναντούσα κάποιον που να χρειαζόταν να του δώσω εκείνα που μπορώ και που έχω να δώσω, κι όχι πλαστές καταστάσεις. 

Έναν άνθρωπο που να μη μου πνίξει την ελεύθερη ανάπτυξή μου. 

Αλλά ένας τέτοιος άνθρωπος ίσως να μη χρειαζόταν τον γάμο.

ΣΟΦΙΑ ΑΝΤΖΑΚΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα