Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

(του Θωμά Γαζή)



Όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την αστρολογία, «ζώδιο» δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι αλλά και οι καταστάσεις τα αντικείμενα, οι οργανισμοί, τα κράτη κ.λ.π. Κάθε τι που γεννιέται σε μία συγκεκριμένη στιγμή μέσα στο χρόνο φέρει μέσα του την ποιότητα της στιγμής που γεννήθηκε. Αρκεί, βέβαια, να μπορούμε να προσδιορίσουμε το ποια ακριβώς είναι αυτή η στιγμή! Γιατί σε αντίθεση με έναν άνθρωπο - η γέννηση του οποίου είναι εμφανέστατη - τα κράτη μπορεί να έχουν πολλά και διαφορετικά είδη «γεννήσεων», μερικά από τα οποία μπορεί να μην είναι και τόσο φανερά. Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα. Αλήθεια, πότε “γεννήθηκε” η χώρα μας; Το ερώτημα αυτό είναι πολύπλοκο, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. 


Πρώτα απ’ όλα, ανήκουμε σε μία χώρα που δε «δημιουργήθηκε» στους τελευταίους λίγους αιώνες - όπως π.χ. οι Η.Π.Α. - αλλά που έχει ιστορία χιλιετιών και που επομένως η «γέννηση» της χάνεται μέσα στην άχλη του χρόνου. Πότε και πως λοιπόν έγινε η γέννηση της αρχαίας Ελλάδας; Μήπως ο τόπος μας παρέμενε επί μακρόν ακατοίκητος και περιφραγμένος (σαν να αποτελούσε ένα τεράστιο οικόπεδο), μέχρι που σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή η φυλή των «Ελλήνων» άνοιξε ξαφνικά το συρματόπλεγμα και ξεχύθηκε για να κατοικήσει σε αυτή τη νότια “παραφυάδα” της βαλκανικής; Αν είχε συμβεί αυτό το (κάπως κωμικό και ουδεμία σχέση έχων με την πραγματικότητα) περιστατικό, τότε ναι, θα λέγαμε ότι η Ελλάδα γεννήθηκε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία (και το μοναδικό μας μέλημα θα ήταν το να εντοπίσουμε την ημερομηνία αυτή). Στην αρχαιότητα, όμως, δεν υπήρξε κάποια εθνότητα «Ελλήνων», αλλά πολλά και διαφορετικά «φύλα» που κατέβηκαν διαδοχικά στην Ελλάδα, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Ο «συγκερασμός» όλων αυτών των φύλων γέννησε τελικά την αρχαία Ελλάδα, αλλά αυτό έγινε σταδιακά μέσα στο χρόνο και όχι σε κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Χωρίς μία τέτοια, όμως, δε μπορούμε να καταστρώσουμε ένα ωροσκόπιο. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε (και μία αρκετά βάσιμη τέτοια θα μπορούσε να είναι ότι το «ζώδιο» της αρχαίας Ελλάδας είναι ο Τοξότης. Και αυτό γιατί οι αρχαίοι έλληνες θεωρούσαν το Δία - τον κυβερνήτη του ζωδίου του Τοξότη - σαν πατέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Επιπλέον, οι ίδιοι είχαν αναγάγει τη φιλοξενία σε μία από τις ύψιστες αρετές, μια και φιλοξενούσαν ακόμη και στο σπίτι τους του όποιους ξένους συναντούσαν! Στις πόλεις τους επικρατούσε ένα πρωτόγνωρα ελεύθερο πνεύμα για τα δεδομένα της εποχής. Επιπλέον, η αρχαία Ελλάδα θεωρείται το λίκνο της φιλοσοφίας, η οποία ως γνωστόν συνδέεται με το ζώδιο του Τοξότη).

Ακόμη και αν γνωρίζαμε με βεβαιότητα το ζώδιο της αρχαίας Ελλάδας, θα προέκυπτε ένα καινούργιο ερώτημα: παραμένει άραγε αναλλοίωτο το ζώδιο ενός κράτους μέσα στις χιλιετίες; Σαφώς και όχι, γιατί αφενός τα πάντα «ρέουν» (και επομένως αλλάζει ο συσχετισμός κράτους - κοσμικού δυναμικού) ενώ αφετέρου - αν ακολουθήσουμε τον επακριβή προσδιορισμό της έννοιας «κράτος» - κανένα κράτος δεν έχει τελικά καταφέρει να επιβιώσει για πολλές χιλιετίες. Τα κράτη διαλύονται και ανασυντίθενται, «ενσαρκωνόμενα» κάθε φορά με μία διαφορετική μορφή. Τι σχέση έχει π.χ. η σημερινή Αίγυπτος με εκείνη των Φαραώ; Ή η σημερινή Ελλάδα με εκείνη του 5ου αιώνα π.Χ.; Στη σύγχρονη εκδοχή της η χώρα μας μοιάζει να είναι χλωμό και διαστρεβλωμένο είδωλο της αρχαίας Ελλάδας. Είναι προφανές ότι οι δύο «οντότητες» είναι διαφορετικές, και σαν τέτοιες δε μπορούν παρά να έχουν διαφορετικά ωροσκόπια! Αναμφίβολα, άλλο ωροσκόπιο είχε η αρχαία Ελλάδα, άλλο το «Βυζάντιο» και άλλο η σύγχρονη Ελλάδα! Για να μη βάλω στο τραπέζι και το γεγονός ότι τα "κράτη" είναι μία μάλλον σύγχρονη "εφεύρεση", μόλις του 18ου - 19ου αιώνα (δεν υπήρχαν "κράτη" στην πρόσφατη και ύστερη αρχαιότητα. Υπήρχαν είτε πόλεις - κράτη είτε αυτοκρατορίες).


Πότε, λοιπόν, γεννήθηκε η "κρατική οντότητα" που λέγεται σύγχρονη Ελλάδα; Για να το βρούμε αυτό θα πρέπει να ξετυλίξουμε το "κουβάρι" της ιστορίας προς τα πίσω και να βρούμε το πότε «πέθανε» για τελευταία φορά η Ελλάδα, το πότε ήταν η τελευταία φορά που καταλύθηκε αυτή η "κρατική" της οντότητα. Εκτός από μία μικρή εξαίρεση στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής (που ήταν πολύ σύντομη, για να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της Ελλάδας, το σύνταγμα της κ.λ.π.) η χώρα μας «πέθανε» για τελευταία φορά όταν καταλήφθηκε από τους Τούρκους (αν και υπάρχουν δικαιολογημένες ενστάσεις εδώ, ως προς τα κατά πόσο υπήρχε στα τέλη του 14ου και 15ου αιώνα "Ελληνικό κράτος"). Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα γεννήθηκε - σα σύγχρονο κράτος - στη διαμετρικά αντίθετη ιστορική συγκυρία: όταν διώξαμε από πάνω μας το "ζυγό" των Τούρκων, με την επανάσταση του 1821. Πότε ακριβώς όμως; Ποια συγκεκριμένη ημερομηνία είναι εκείνη των "γενεθλίων" της χώρας μας;

Για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε την ημερομηνία γέννησης ενός κράτους θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τα σαφή και συγκεκριμένα εκείνα κριτήρια που συνιστούν τη «θεμελίωση» ενός καινούργιου κράτους. Βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κράτους σε ένα γεωγραφικό χώρο είναι το να υπάρχει ένα σχετικό με το χώρο αυτό «άστεγο» έθνος, το οποίο να έχει «συνείδηση της οντότητας του» και να εκφράσει αυτό ρητά κάποια στιγμή τη θέληση του να «ενσαρκωθεί» σε κράτος - θέληση την οποία κάποιες αντίξοες συνθήκες (συνήθως το γεγονός ότι το έθνος αυτό βρίσκεται υποδουλωμένο σε κάποιο άλλο κράτος) εμπόδιζαν επί μακρόν να πραγματοποιηθεί. Ένα άλλο αναγνωρίσιμο στοιχείο είναι ότι τα κράτη δε δημιουργούνται σε αδιάφορες ιστορικά στιγμές αλλά σε περιόδους «ιστορικής κορύφωσης», μετά από μία επανάσταση, ανατροπή του μέχρι τότε υφιστάμενου πολιτεύματος, καθεστώτος κ.λ.π. Στην περίπτωση τώρα της σύγχρονης Ελλάδας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στοιχεία εκδηλώνονται έντονα γύρω στην επανάσταση του 1821.

Ας εξετάσουμε, λοιπόν, πρώτα απ’ όλα την ίδια την ημερομηνία της επανάστασης: θα μπορούσε να είναι η 25η Μαρτίου 1821 (6η Απριλίου, με το καινούργιο ημερολόγιο) η ημερομηνία ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους; Η απάντηση είναι αρνητική! Η επανάσταση της 25ης Μαρτίου (που έτσι κι αλλιώς δεν έγινε ακριβώς σε αυτή την ημερομηνία) δηλώνει περισσότερο το ξεσήκωμα (που δεν ήταν ούτε πρώτο ούτε μοναδικό, αφού είχαν προηγηθεί π.χ. τα «ορλωφικά») κάποιων ντόπιων οπλαρχηγών κατά των Οθωμανών δυναστών. Δε δηλώνει όμως την ίδρυση ενός ελληνικού κράτους. Το καθιστά ολοφάνερο αυτό μία συμπληρωματική διακήρυξη που εξέδωσαν οι πληρεξούσιοι από όλη την Ελλάδα που συναντήθηκαν στην Επίδαυρο, 9 μήνες μετά την έναρξη της επανάστασης. Σχεδόν με απολογητικό ύφος, αναφέρουν σε αυτή η διακήρυξη: «Όθεν δεν πρέπει να φανή παράξενον αν άχρη τούδε ανεβάλομεν την πολιτικήν της Πατρίδος μας «διάταξιν», αν δεν επροφθάσαμεν να κηρύξωμεν την ανεξαρτησίαν ημών και να αναφανώμεν ως Έθνος ενώπιον πάντων των ευνομουμένων λαών και απάσης της Οικουμένης. Πριν περί της φυσικής ημών υπάρξεως οπωσούν βεβαιωθώμεν, ήτον αδύνατον να σκεφθώμεν και περί της πολιτικής»! Οι συντάκτες αυτής της διακήρυξης είναι σα να γνώριζαν αστρολογία όταν έλεγαν αυτά τα λόγια! Τίποτε δε μπορεί να εγκαθιδρυθεί οριστικά αν εκτός από τη δυναμική φάση του Κριού δεν περάσει μετά και μέσα από τη «σταθεροποιητική» φάση του Ταύρου. Ποια είναι λοιπόν αυτή η μυστηριώδης ημερομηνία ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους;

Όταν άρχισα να ψάχνω, πριν από είκοσι περίπου χρόνια - και ενώ οι «ισχυροί» αστρολόγοι της εποχής διατράνωναν με βεβαιότητα ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος - την ημερομηνία ίδρυσης του σύγχρονου ελληνικού κράτους βρήκα ένα κείμενο που μόλις το διάβασα μου έφερε ανατριχίλα, τόσο δυνατό το ένιωσα! Το κείμενο αυτό τιτλοφορείται «Η Διακήρυξις της Πολιτικής Υπάρξεως και Ανεξαρτησίας του Ελληνικού ΄Εθνους». Συντάχθηκε την 1η Ιανουαρίου 1822 (13 Ιανουαρίου, με το καινούργιο ημερολόγιο) από τους αντιπροσώπους διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, που - υπό την προεδρία του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου - συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη της επανάστασης αρχικά στο Άργος και μετά στη Νέα Επίδαυρο, για να συντάξουν την πρώτη «Εθνική Βουλή» - όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση - και να κάνουν την πρώτη Εθνοσυνέλευση. Στο τέλος όμως κατέληξαν και σε κάτι άλλο, στην «ιδρυτική πράξη του ενιαίου και ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους»! Ας δούμε την ίδια τη διακήρυξη που εξέδωσαν:




(Η αναμνηστική πλάκα της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στη Νέα Επίδαυρο)

«Εν ονόματι της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος, το Ελληνικό Έθνος το υπό την φρικώδη Οθωμανική δυναστείαν, μη δυνάμενο να φέρη τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας, και αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας, κηρύττει σήμερον δια των νομίμων παραστατών του, εις εθνικήν συνηγμένων Συνέλευσιν, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, την πολιτικήν αυτού ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν.

Εν Επιδαύρω, την α΄ Ιανουαρίου έτει αωκβ, και Α΄ της Ανεξαρτησίας.»


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διακήρυξη αυτή δηλώνει τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους! Πληροί όλα τα κριτήρια που θέσαμε από την αρχή ενώ κηρύττει ξεκάθαρα - και με την επικύρωση όλων των νόμιμων ελλήνων πληρεξούσιων που παρίσταντο εκεί, στην εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου - την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Τα γενέθλια της χώρας μας είναι στις 13 Ιανουαρίου, επομένως η Ελλάδα είναι Αιγόκερος (στη δημοτική το σωστό είναι Αιγόκερος με όμικρον και όχι με ωμέγα).


Προσέξτε στην παραπάνω ιστορική διακήρυξη την έκφραση "αποσείσαν αυτόν με μεγάλας θυσίας". Η πρόταση αυτή δηλώνει τη βεβαιότητα των συντακτών της διακήρυξης ότι για πρώτη φορά μετά από 400 σχεδόν χρόνια οι Έλληνες είχαν αρχίσει να παίρνουν το "πάνω χέρι" απέναντι στους δυνάστες τους Τούρκους (είχε ήδη δημιουργηθεί δηλαδή εκείνη η κρίσιμη μάζα που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε "δυναμική της απελευθέρωσης"). Αυτή η βεβαιότητα τους αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή της 1ης Γενάρη 1822 σα γενέθλια ημερομηνία της σύγχρονης Ελλάδας. Βλέπετε, ένα βασικό επιχείρημα όσων απορρίπτουν την ημερομηνία 1η Γενάρη 1822 σαν ημερομηνία γέννησης του κράτους μας είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα κατείχε τότε μικρό μόνο τμήμα της σημερινής της έκτασης. Αυτό το στοιχείο όμως δεν είναι τόσο καθοριστικό όσο είναι εκείνο της δημιουργίας της "κρίσιμης μάζας", της οριστικής και αμετάκλητης πυροδότησης της "δυναμικής της απελευθέρωσης". Αν τυχόν η σημερινή Ελλάδα "χάσει" από κάποια πολεμική σύρραξη κάποια βραχονησίδα ή προσαρτήσει στο έδαφος της κάποια καινούργια τότε πρέπει να φτιάξουμε ένα καινούργιο γενέθλιο ωροσκόπιο της πατρίδας μας; Ασφαλώς όχι, αφού η σύγχρονη Ελλάδα "γεννήθηκε"/ιδρύθηκε σαν κράτος (κατέκτησε την "κρίσιμη μάζα απελευθέρωσης" της) κατά την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και όχι κατά την περιστασιακή ανάκτηση ή απώλεια κάποιων εδαφών της. Όταν οι εθνοπατέρες της Αμερικής υπέγραψαν τη διακήρυξη ανεξαρτησίας της (4 Ιουλίου 1776) η Αμερική αποτελείτο από 13 μόνο ανατολικές πολιτείες, από το 1/20 περίπου της σημερινής της έκτασης. Το γενέθλιο ωροσκόπιο όμως της Αμερικής θεωρείται αυτό της 4 Ιουλίου 1776!

Επιπλέον, κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα που "γεννήθηκε" στην εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου ουσιαστικά πέθανε με την εισβολή του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, την πτώση του Μεσολογγίου και γενικά με την ολική επικράτηση των Τούρκων κατά των Ελλήνων στη διετία 1825-1827. Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη διετία η νεογέννητη Ελλάδα έφτασε πολύ κοντά στο σημείο αφανισμού της αλλά ποτέ δεν έπνευσε "τα λοίσθια"! Το καθοριστικό γεγονός είναι ότι οι Έλληνες ΔΕΝ συνθηκολόγησαν τότε με τους Τούρκους και η σπίθα της επανάστασης συνέχισε να σιγοβράζει στα στήθη τους. Αυτή η σπίθα τελικά (και η γενικότερη δυναμική της επανάστασης) ήταν που έκανε τις μεγάλες δυνάμεις να αλλάξουν στρατηγική και να αρχίσουν να υποστηρίζουν μαζικά πλέον την Ελλάδα - ειδικά από την καθοριστική ναυμαχία του Ναυαρίνου και εντεύθεν. Όλα αυτά τα στοιχεία μας δίνουν τη βεβαιότητα ότι η Α' Συνέλευση της Επιδαύρου σηματοδοτεί την αληθινή ημερομηνία γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας.

Θα μου πείτε «εγώ πώς έχω ακούσει ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος»; Αυτό ακριβώς! Όλοι έχουν ακούσει κάπου ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος! Κάποιος «ισχυρός» αστρολόγος ανέφερε αυτή την ημερομηνία στην τηλεόραση πριν χρόνια και από τότε οι περισσότεροι την αναμεταδίδουν άκριτα, παίρνοντας την ο ένας από τον άλλο (στοιχείο που καταδεικνύει τη γύμνια της σύγχρονης ελληνικής αστρολογίας, το «επίπεδο» στο οποίο διεξάγεται η αστρολογική έρευνα στη χώρα μας). Πουθενά δεν έχει δημοσιευτεί κάποια τεκμηριωμένη μελέτη που να αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος (Σ.Σ. τουλάχιστον όχι μέχρι το 2006, όταν πρωτοδημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο). Προφανώς κάποιος «αστέρας» αστρολόγος ρωτήθηκε σχετικά - εκείνη την εποχή - άνοιξε μία εγκυκλοπαίδεια, βρήκε μία βολική ημερομηνία και την «πλάσαρε» χωρίς να το ερευνήσει περαιτέρω. Η ημερομηνία που «κυκλοφορεί» είναι η 3η Φλεβάρη 1830, όταν υπεγράφη το τρίτο (!) πρωτόκολλο του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Κατά κάποιο τρόπο όμως αυτό το τρίτο πρωτόκολλο είναι μία διόρθωση των δύο προγούμενων, που δεν αναγνώριζαν την Ελλάδα σαν κυρίαρχο κράτος αλλά σαν ένα υποτελές κράτος ευρισκόμενο υπό την επικυριαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (αναφέρεται ξεκάθαρα αυτό στους όρους του πρώτου και δεύτερου πρωτοκόλλου)! Πως είναι δυνατόν λοιπόν να θεωρούμε σαν ωροσκόπιο της σημερινής Ελλάδας εκείνο που τη θέτει ακόμη - έστω και έμμεσα - υπό την επικυριαρχία ξένων δυνάμεων; 

Σε κάθε περίπτωση, το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος δε «γεννήθηκε» όταν το αποφάσισαν οι ξένες δυνάμεις αλλά όταν οι ίδιοι οι Έλληνες διακήρυξαν περίτρανα την ανεξαρτησία τους και την πολιτική τους υπόσταση! Αν η χώρα μας είχε γεννηθεί σαν αποτέλεσμα της θέλησης των ξένων δυνάμεων τότε δεν θα είμαστε ανεξάρτητο κράτος αλλά "προτεκτοράτο" των μεγάλων δυνάμεων. Το ωροσκόπιο που προκύπτει από την ημερομηνία 3 Φλεβάρη 1830 δεν είναι ο γενέθλιος χάρτης ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους αλλά ο χάρτης του υποτελούς στις ξένες δυνάμεις "Βασιλείου της Ελλάδας" - που δημιουργήθηκε "κατ' εντολήν" των ίδιων των ξένων δυνάμεων με το τρίτο Πρωτόκολλο του Λονδίνου στις 3 Φεβρουαρίου του 1830. Όπως και νάχει η Ελλάδα έπαψε να είναι "Βασίλειο" από τις 8 Δεκεμβρίου 1974, όταν ο Ελληνικός Λαός κατάργησε οριστικά με πανελλήνιο δημοψήφισμα το καθεστώς της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας.

Επομένως δεν ισχύει πλέον σε κανένα επίπεδο ο χάρτης "υποτέλειας και προστασίας" της 3ης Φεβρουαρίου 1830. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστρολόγων να συνεχίζουν να βγάζουν προβλέψεις για την Ελλάδα βασιζόμενοι στο μη ισχύοντα εδώ και 40 σχεδόν χρόνια χάρτη της "Βασιλευόμενης Δημοκρατίας"! Χάρτη τον οποίο ακολουθούν τυφλά όχι επειδή τον έχουν επαληθεύσει μέσα από κάποια εμβριθή μελέτη αλλά επειδή βασίζονται στην υψηλά επιστημονική μέθοδο (sic) του: "αφού έτσι λένε όλοι, ότι η Ελλάδα γεννήθηκε στις 3 Φλεβάρη 1830"!!! (αυτό το γεγονός φανερώνει από μόνο του το πόσο χαμηλά κινείται η Αστρολογία στην Ελλάδα και του πόσος σκοταδισμός υπάρχει στη λεγόμενη Ελληνική αστρολογική "κοινότητα").

Αντίθετα, ο χάρτης της 13ης Ιανουαρίου 1822 (Γρηγοριανό ημερολόγιο) βασίζεται στην ίδια τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας των Ελλήνων από τους Τούρκους! Η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του ίδιου του Λαού μετράει και όχι η "'εποπτεία" των ξένων δυνάμεων. Γενικά η διεθνής αστρολογική πρακτική προκρίνει πάντοτε την ημερομηνία της μονομερούς διακήρυξης της ανεξαρτησίας ενός λαού θεωρώντας την ημερομηνία "γέννησης" του αντίστοιχου κράτους. Αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να αναζητάμε όταν θέλουμε να βρούμε τα "γενέθλια" κάποιου κράτους, το εθνικό του ωροσκόπιο δηλαδή. Και αυτή τη μέθοδο εφαρμόσαμε στην περίπτωση της Ελλάδας. Ας δούμε τώρα τι ισχύει διεθνώς σε σχέση με τα ωροσκόπια κάποιων άλλων κρατών. Θα ξεκινήσουμε με το χαρακτηριστική περίπτωση του ωροσκοπίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όλοι οι αστρολόγοι του κόσμου θεωρούν σαν ημερομηνία "γέννησης" των Ηνωμένων Πολιτειών την ημερομηνία που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι άποικοι διακήρυξαν μονομερώς την ανεξαρτησία τους από τη Μεγάλη Βρετανία, στις 4 Ιουλίου του 1776. Επίσημα η Μεγάλη Βρετανία και οι άλλες δυνάμεις της εποχής αναγνώρισαν την ανεξαρτησία των ΗΠΑ επτά ολόκληρα χρόνια μετά (στις 3 Σεπτεμβρίου 1783, με τη συνθήκη των Βερσαλλιών). Στην περίπτωση λοιπόν του ωροσκοπίου των ΗΠΑ - που είναι παγκοσμίως αποδεκτό - ισχύουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υιοθετούν οι περισσότεροι Έλληνες αστρολόγοι για το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Επειδή δε η μία μέθοδος αποκλείει την άλλη, κάποιος από τους δύο θα πρέπει να εφαρμόζει λανθασμένη μέθοδο: ή η παγκόσμια αστρολογική κοινότητα ή η Ελληνική εκείνη...

Γιατί αν εμείς όμως γεννηθήκαμε σαν κράτος τη στιγμή που το αποφάσισαν οι μεγάλοι της εποχής τότε το ίδιο δεν έπρεπε να ισχύει και με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Η ημερομηνία ίδρυσης αυτού του κράτους - αναλογικά - δε θα έπρεπε να είναι εκείνη κατά την οποία οι υπόλοιπες δυνάμεις της εποχής αναγνώρισαν την ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 3/9/1873; Κανείς όμως άνθρωπος στον κόσμο δε θεωρεί αυτή σαν την ημερομηνία «γέννησης» των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά την 4η Ιουλίου 1776. Και όπως είδαμε, σε αυτή την ημερομηνία έγινε η (μονομερής, αφού μόνο οι αντιπρόσωποι των Αμερικάνων αποίκων την υπόγραψαν) διακήρυξη της ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών από τη μεγάλη Βρεττανία. Ποτέ κανείς αμερικάνος ή άλλης εθνικότητας αστρολόγος δεν αμφισβήτησε ότι αυτή είναι η ημερομηνία γέννησης των Η.Π.Α. Το ίδιο ισχύει και με όλες τις άλλες χώρες όπως π.χ. η Αργεντινή, της οποίας το αποδεκτό ωροσκόπιο προκύπτει από την ημερομηνία που η ίδια διακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της από την Ισπανία (στις 9 Ιουλίου 1816). Η ίδια η Ισπανία και οι άλλες ξένες δυνάμεις της εποχής αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Αργεντινής πολύ αργότερα (η Μεγάλη Βρεττανία το 1825). Και όμως, παγκοσμίως η ημερομηνία "γέννησης" της Αργεντινής είναι η 9η Ιουλίου 1816, όταν ο ίδιος ο λαός της Αργεντινής - δια των εκπροσώπων του - διακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του! Γιατί λοιπόν στην περίπτωση της Ελλάδας να χρησιμοποιούμε τελείως διαφορετικά «μέτρα και σταθμά»; Το να λέμε ότι η σύγχρονη Ελλάδα "γεννήθηκε" στις 3 Φεβρουαρίου 1830 και όχι στις 13 Ιανουαρίου 1822 είναι σα να ισχυρόμαστε ότι ένας άνθρωπος δεν γεννιέται την ώρα που βγαίνει από τη μήτρα της μάνας του αλλά όταν αυτός βαφτίζεται στην εκκλησία και παίρνει επίσημα το όνομα του!

Το θέμα δεν είναι μόνο αστρολογικό αλλά άπτεται και των πολιτικών επιστημών. Είναι εξαιρετικά διαφωτιστικό αυτό που γράφει π.χ. ο καθηγητής της Παντείου Γεώργιος Δημακόπουλος στον τόμο «Ελλάς» των εκδόσεων Πάπυρος: “Η Διακήρυξις της Πολιτικής Υπάρξεως και Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους αποτελεί τη συστατική πράξη του Ελληνικού Κράτους, του οποίου η ίδρυση, νομικώς και ιστορικώς πρέπει να λογίζεται από την 1η Ιανουαρίου 1822 (παλαιό ημερολόγιο). Αντιλήψεις που τοποθετούν αυτήν μεταγενέστερα, συνδέοντας την ίδρυση με τη διπλωματική αναγνώριση του κράτους από ξένες Δυνάμεις, δεν είναι μόνο αντίθετες προς το εφαρμοσθέν εσωτερικό δίκαιο, αλλά και προς το εξωτερικό δημόσιο δίκαιο, αφού γενικά γίνεται δεκτό ότι η διπλωματική αναγνώριση δεν αποτελεί συστατικό στοιχείο του κράτους»!

Ακόμη και οι ειδικοί επιστήμονες το πιστοποιούν λοιπόν ότι το σύγχρονο ελληνικό κράτος γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1822 (όπως είναι η σωστή ημερομηνία, με το Γρηγοριανό ημερολόγιο). Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι Υδροχόος αλλά Αιγόκερος! Και έχει όλα τα συστατικά στοιχεία ενός «αιγοκερίστικου» Κράτους. Είναι ένα γερασμένο Κράτος, που χαίρει όμως το σεβασμό των άλλων για την ιστορία του. Είναι ένα Κράτος συντηρητικό και κατά βάση υλιστικό (δεν το βλέπουμε όλοι αυτό γύρω μας;), χωρίς όμως να το διακρίνει η ανάλογη ευμάρεια (στη χώρα μας ελλοχεύει πάντοτε το φάσμα της "ψωροκώσταινας". Να φταίει άραγε ο Κρόνος, ο πλανήτης των στερήσεων και δοκιμασιών που κυβερνάει το ζώδιο της χώρας μας); Ένα κράτος στο οποίο ο δημόσιος τομέας - που σχετίζεται με το ζώδιο του Αιγόκερου - είναι υπερτροφικός, όπου γενικά οι «τύποι» είναι σημαντικοί και όπου μία από τις βασικές "αρετές" λογαριάζεται αυτή του να είσαι σημαντικός κοινωνικά (το περιβόητο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» των Ελλήνων που προσωπικά δεν το έχω ακούσει να το λένε σε κανένα άλλο κράτος του κόσμου).

Το γεγονός είναι ούτε οι ξένοι αστρολόγοι είχαν μία τεκμηριωμένη ημερομηνία γέννησης της Ελλάδας (αφού ήταν πολύ πιο δύσκολο γι’ αυτούς να βρουν τις σχετικές πηγές). Το 1994 συνάντησα στην Κω - σε σεμινάρια αστρολογίας που έκανε σε εξειδικευμένα στην αστρολογία γκρουπ εγγλέζων - τον αστρολόγο Nicholas Campion, που τότε ετοίμαζε το πολύ πετυχημένο του διεθνώς βιβλίο «Βοοk of World Horoscopes» (με τα ωροσκόπια όλων των κρατών του κόσμου). Αγνοούσε αυτήν την ημερομηνία. Του εξήγησα τις σχετικές μελέτες που είχα κάνει και τελικά αποδέχτηκε τις 13 Ιανουαρίου 1822 σαν ημερομηνία γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας (τη συμπεριέλαβε και στο βιβλίο του).

Θωμάς Γαζής


(Τα πνευματικά δικαιώματα αυτής της έρευνας και του άρθρου ανήκουν στο Θωμά Γαζή)

(Πρώτη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου στο φόρουμ "Ελληνική Αστρολογία" (http://astro.forumup.com/viewtopic.php? ... orum=astro ) με ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Μαίου 2006)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Θα ήθελα να αναλύσω εδώ τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, όπως αυτός προκύπτει από την ημερομηνία ίδρυσης του κράτους μας (που αναφέρω παραπάνω). Αν και έχουμε την ημερομηνία ίδρυσης της Ελλάδας και τον τόπο, δεν έχουμε την ακριβή ώρα. Ένας αρκετά πιθανός Ωροσκόπος είναι εκείνος στους Ιχθείς - με την Αφροδίτη να πέφτει κοντά στον Ωροσκόπο και μία ώρα γέννησης γύρω στις 9:35 πμ. Χρειάζεται πολύ δουλειά πάντως (ανάλυση δεκάδων εθνικών γεγονότων) για να επαληθευθεί ή να απορριφθεί αυτός ο πιθανός Ωροσκόπος.

Αν μη τι άλλο, ο Γενέθλιος Χάρτης της Ελλάδας είναι πλούσιος σε ισχυρές πλανητικές όψεις! Και αφού προσπεράσουμε το γεγονός ότι τα 2 βασικά ζώδια που επηρεάζουν την Ελλάδα - ο Αιγόκερος και ο Ζυγός - είναι δυσαρμονικά μεταξύ τους (να οφείλεται εκεί άραγε η "ελληνοφρένεια μας;) παρατηρούμε τα εξής:


1) O Ήλιος της Ελλάδας (ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου, σε σύνοδο με τον Ερμή) σχηματίζει σκληρή όψη τετραγώνου με τον Δία και τον Κρόνο (που και αυτοί βρίσκονται σε σύνοδο μεταξύ τους)! Είναι μία σύνθετη όψη που λέει πολλά για την "προσωπικότητα" και το "χαρακτήρα" της χώρας μας. Για τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να μορφοποιηθεί σε επίσημο κράτος, για τα πολλαπλά εμπόδια που τις βάζουν διαρκώς τα 200 τελευταία χρόνια οι διάφοροι "επιτηρητές" της (οι μεγάλες δυνάμεις), για την έλλειψη και "στενότητα" μέσων, αγαθών και υπηρεσιών που υπάρχει στην Ελλάδα, για τα πράγματα που συνεχίζουν ακόμη και στον 21ο αιώνα να γίνονται αργά και μετ' εμποδίων, για την θηριώδη γραφειοκρατεία, την "τυπολατρεία" και σοβαροφάνεια που επικρατεί στη χώρα μας, για τον υπερτροφικό τομέα του Δημοσίου (αναλογικά, ένας από τους πιο υπερτροφικούς σε παγκόσμιο επίπεδο), για τη χαρακτηριστική επιδειξιομανία των Ελλήνων (να δείξουν στους άλλους ότι έχουν, ότι είναι σπουδαίοι κοινωνικά), για την απαισιοδοξία και μελαγχολία μας (είμαστε από τους πιο απαισιόδοξους λαούς παγκοσμίως), για τις εξάρσεις μας και τις επιπολαιότητες μας (όταν κάνουμε τα πράγματα βιαστικά και πρόχειρα)!

2) Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η θέση της Σελήνης στο ωροσκόπιο της Ελλάδας: βρίσκεται στις πρώτες μοίρες του ζωδίου του Ζυγού. Και επειδή η Σελήνη στο ωροσκόπιο ενός κράτους εκφράζει την ψυχοσύνθεση του λαού του, εμείς οι Έλληνες - αν και Αιγόκεροι - έχουμε μία "ζυγίσια" ψυχοσύνθεση, που εκφράζεται κυρίως μέσα από το απίστευτα "παρείστικο" πνεύμα του Έλληνα, την ανάγκη του να βρίσκεται συνέχεια σε μία "παρείτσα", να περνάει ατέλειωτες ώρες συζητώντας με κόσμο στα διάφορα σπίτια, στην καφετέρια κ.λ.π. - απλά και μόνο για να νοιώθει έτσι ότι είναι με κόσμο! Χάρη σε αυτή τη Σελήνη στον Ζυγό - αλλά και υπό την επιρροή του Αιγόκερου - ο νεοέλληνας έχει ένα μοναδικό και χαρακτηριστικά Ελληνικό τρόπο (αυθόρμητο, ανθρώπινα ζεστό αλλά και υπερβολικό και ασφυκτικό κάποιες φορές) να συναλλάσσεται σε προσωπικό επίπεδο με τους συνανθρώπους του - τρόπος που συνήθως γοητεύει αλλά και καμιά φορά ενοχλεί τους ξένους!

Η Σελήνη της Ελλάδας σχηματίζει σκληρές όψεις και με τους 3 "εξωτερικούς" ή "υπερβατικούς" πλανήτης (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα)! Αυτή η ισχυρή σύνθετη αστρολογική όψη (που λέγεται "Ταυ τετράγωνο Σελήνης - Ουρανού, Ποσειδώνα - Πλούτωνα") μαρτυρά αναμφίβολα τον βαθύτατο, βασανισμένο, αγχωμένο, τραγικό αλλά και "υπερβατικό" ψυχισμό των σημερινών Ελλήνων! Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες αρεσκόμαστε στο να "κρύβουμε" πράγματα. Είμαστε ακραία ευαίσθητοι αλλά και ακραία σκληροί και έχουμε ξαφνικές και φαινομενικά αδικαιολόγητες εκρήξεις (που τρομάζουν τους ξένους, οι οποίοι ακόμη και όταν ακούν Έλληνες να μιλούν πιστεύουν - μη μπορώντας να αποκωδικοποιήσουν τον Ελληνικό ψυχισμό - ότι τσακώνονται)!

3) Με την αντίθεση Αφροδίτης - Άρη (και τη Σελήνη στο Ζυγό) είμαστε και εξαιρετικά δραστήριοι ερωτικά και σεξουαλικά (αν και το κρύβουμε, ο πολλής Αιγόκερος και οι πολλαπλές σκληρές όψεις που δεχόμαστε μας κάνουν "κρυφούς").

4) Η σύνοδος Ουρανού - Ποσειδώνα δηλώνει κατηγορηματικά την ουτοπιστική, νεφελώδη ή ακόμη και "εξαπατητική" διάσταση που παίρνει συχνά η πολιτική στη χώρα μας! Αν, μάλιστα, ο Ήλιος της Ελλάδας "πέφτει" στον Ενδέκατο Οίκο της τότε εξηγείται η (συχνά μανιώδης) ενασχόληση των νεοελλήνων με την πολιτική! Ας μην επεκταθούμε, όμως, στους Οίκους αν δεν κάνουμε πρώτα μία πρόσθετη μελέτη για να βρούμε με απόλυτη βεβαιότητα και την ακριβή ώρα γέννησης του σύγχρονου Ελληνικού κράτους!

Επειδή αυτή η δημοσίευση βγαίνει εν μέσω των τραγικών πυρκαγιών στην Ελλάδα, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά έντονα γεγονότα που μέλλεται να επιφέρει στη χώρα μας ο Πλούτωνας! Ο μοιραίος αυτός πλανήτης κινείται τώρα στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη και ήδη σχηματίζει στενή όψη τετραγώνου απέναντι στο γενέθλιο Πλούτωνα της Ελλάδας (στα τέλη των Ιχθύων και στον Πρώτο Οίκο της χώρας μας!).

Ο Πλούτωνας στα αμέσως επόμενα χρόνια θα περάσει σε ένα "κομβικό" σημείο του ωροσκοπίου της Ελλάδας: σε δυσαρμονική όψη τετραγώνου απέναντι στη γενέθλια Σελήνη της (που βρίσκεται στις αρχές του Ζυγού) και σε σύνοδο με το ανατρεπτικό ντουέτο Ουρανού - Ποσειδώνα (στις αρχές του Αιγόκερου και στο Δέκατο Οίκο της Ελλάδας)! Η Ελλάδα μπαίνει τώρα, κατά την άποψη μου, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη φάση ριζικής αναμόρφωσης, και τέτοιου είδους αναμορφώσεις έρχονται μόνο μέσα από ισχυρά και ίσως και μοιραία γεγονότα! 

Copyright: Θωμάς Γαζής


(Πρώτη δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου - στο παλιό φόρουμ "Ελληνική Αστρολογία": 11 Ιανουαρίου 2008)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μέσα σε δύο εβδομάδες και κάτι ο Πλούτωνας θα μπει στον Αιγόκερο! Όπως εξηγώ και σε προηγούμενη δημοσίευση μου, πιστεύω ότι η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερο έχει κοσμοιστορική σημασία για την Ελλάδα! Θα την ταρακουνήσει γερά και είτε θα την γκρεμίσει για να την ξανακτίσει από την αρχή είτε θα την αναμορφώσει ριζικά!

Βέβαια, ο διελαύνων Πλούτωνας είχε αρχίσει να επηρεάζει έντονα κάποια θεμελιώδη αστρολογικά στοιχεία της Ελλάδας ήδη από τη στιγμή που είχε φτάσει στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου του Τοξότη (εδώ και ένα χρόνο περίπου)! Στα δεύτερο μισό του Δεκέμβρη 2007 και στις αρχές του 2008 π.χ. ο διελαύνων Πλούτωνας σχημάτιζε ήδη τις εξής ισχυρότατες πλανητικές όψεις: μία όψη τετραγώνου με τη γενέθλια θέση του στους Ιχθείς, μία όψη "ασύμβατου" τετραγώνου με τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας στις αρχές του Ζυγού και τέλος μία όψη "ασύμβατης" συνόδου (και η σύνοδος είναι γενικά μία πολύ ισχυρή όψη) με τους γενέθλιους πλανήτες Ουρανό και Ποσειδώνα της Ελλάδας!

Αναμφίβολα, δεν είναι τυχαίο το ότι στο δεύτερο μισό του Δεκέμβρη 2007 ξέσπασε το σκάνδαλο Ζαχόπουλου (με τραγικές πτώσεις φερόμενων ως ενόχων από τα μπαλκόνια του έκτου ορόφου ή στις ρόδες νταλικών), σκάνδαλο που κινείται σε καθαρά Πλουτώνειες διαστάσεις - μυστήριο, αυτοκτονίες, ρουσφέτια, βρόμικο χρήμα, σεξ, παιχνίδια εξουσίας κ.λ.π.!

Πάνω απ' όλα, επειδή ο Πλούτωνας "τετραγωνίζει" τώρα τη Σελήνη στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, το σκάνδαλο αυτό - και ίσως και άλλα Πλουτώνεια γεγονότα που θα ακολουθήσουν - φαίνεται ότι θα αφήσει βαθύ αποτύπωμα στον ψυχισμό των νεοελλήνων! Κάτι "σιγοβράζει" στις ψυχές μας!

Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη σκληρότερα καθώς ο διελαύνων Πλούτωνας θα μπει κανονικά (στις 26/1/2008) στον Αιγόκερο, θα τετραγωνίσει με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας και θα κάνει μία πανίσχυρη σύνοδο με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα της Ελλάδας! Θα μπούμε σε μία καινούργια φάση, όπου το κλίμα στην Ελλάδα θα γίνει εξαιρετικά τεταμένο και αναμφίβολα κάποιες στιγμές και εκρηκτικό!

Ίσως συμβούν ευρύτατες κοινωνικές αναταραχές και συγκρούσεις, διασπαστούν κόμματα, επέλθουν ρήξεις, ανοιχτούν μέτωπα! Κάθε είδους ακραίο και ανατρεπτικό γεγονός φαίνεται πιθανό, από αστρολογικής άποψης! Ειδικά η πολιτική σκηνή αναμένεται να αλλάξει ριζικά στη χώρα μας! Γενικά, η Ελλάδα αναμένεται να αναμορφωθεί ριζικά μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες! Μπορεί να πέσει ολότελα στα "τάρταρα" αλλά μπορεί - αφού περάσει πρώτα πολλές και εξαιρετικά σκληρές δοκιμασίες και αποδείξει ότι αξίζει - και να αναρριχηθεί στην κορυφή του Ολύμπου!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τελευταία 1-2 χρόνια βλέπω με χαρά να γίνονται προσπάθειες και από άλλους Έλληνες μελετητές της αστρολογίας προσδιορισμού του Ωροσκοπίου της Ελλάδας - απομακρυνόμενοι από το δόγμα "η Ελλάδα είναι Υδροχόος". Με απογοητεύουν όμως αυτοί οι μελετητές όταν φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται (προκειμένου να στηρίξουν τη δική τους άποψη) ότι τα κράτη δεν έχουν ωροσκόπια! Λέγοντας το αυτό καταρρίπτουν το βασικό αξίωμα πάνω στο οποίο στηρίζεται ολόκληρη η Αστρολογία: «ότι γεννιέται μέσα στο χρόνο φέρει την ποιότητα της στιγμής που το γέννησε». Μόνο «αν-αστρολόγητοι» μελετητές θα επέμεναν σε μία τέτοια θέση…

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι η προσωπική θέση του Nicholas Campion (της μεγαλύτερης αυθεντίας σήμερα στο χώρο του προσδιορισμού των ωροσκοπίων των κρατών) είναι ότι τα κράτη δεν έχουν ωροσκόπιο! Πώς είναι δυνατόν να το ισχυρίζεται αυτό ο Nicholas Campion και ταυτόχρονα να έχει γράψει το μνημειώδες βιβλίο του «The Book of World Horoscopes» (βιβλίο με τεράστιο κύρος, που κέρδισε το 1992 το διεθνές αστρολογικό βραβείο «Marc Edmund Jones”) όπου και από τον τίτλο του ακόμη (και πόσο μάλλον από το περιεχόμενο του, σχεδόν 600 σελίδες με τα ωροσκόπια και τις σημαντικές ημερομηνίες - κλειδιά για όλες τις χώρες του κόσμου) φαίνεται πεντακάθαρα ότι βασική πεποίθηση του Nicholas Campion είναι ότι ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΩΡΟΣΚΟΠΙΑ!

Ειδικά σε ότι αφορά στο ωροσκόπιο της Ελλάδας ο Campion αναφέρει - στον εισαγωγικό συνοπτικό πίνακα του βιβλίου, με τις ημερομηνίες γέννησης όλων των χωρών - σαν ημερομηνία ανεξαρτησίας της Ελλάδας την 13η Γενάρη 1822! Επιπλέον, στο συγκεκριμένο άρθρο του για το ωροσκόπιο της Ελλάδας παραθέτει μεν και την ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 1830 (η αναγνώριση ανεξαρτησίας της Ελλάδας από τις ξένες δυνάμεις) σαν ημερομηνία όμως ίδρυσης του Ελληνικού Βασιλείου (είναι γνωστή η φιλοσοφία του Campion, να αντιστοιχεί διαφορετικά ωροσκόπια σε διαφορετικές ιστορικές "εκδοχές" ενός κράτους), προσθέτοντας το εξής σημαντικό:

«Regarding the significance of the international recognition of 3 February 1830, it should be remembered that Greece was already a fully functioning state with its own government, and had been for some years.”

“Σε ότι αφορά στη σημασία της διεθνούς αναγνώρισης (της Ελλάδας) της 3ης Φεβρουαρίου του 1830, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα ήταν ΗΔΗ για κάποια χρόνια κράτος σε πλήρη λειτουργία, με τη δική του κυβέρνηση.»

Γιατί να κάτσει να γράψει ο Nicholas Campion μία τέτοια παράγραφο στο βιβλίο του παρά μόνο αν είναι πεποίθηση και του ίδιου το ότι η σύγχρονη Ελλάδα δεν «γεννήθηκε» σαν κράτος στις 3 Φεβρουαρίου 1830 αλλά νωρίτερα, στις 13 Γενάρη 1822 (Κ.Η.);

Όσοι δέχονται την ημερομηνία 3 Φλεβάρη 1830 σαν ημερομηνία γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας είναι σα να θεωρούν ότι η χώρα μας δεν έχει Ελληνική ψυχή αλλά είναι ένα τεχνητό δημιούργημα, ένα προτεκτοράτο, ένα απλό "κύμβαλο" των Δυνάμεων της εποχής!

Παράλληλα, έχει εμφανιστεί τελευταία μία άλλη "σχολή" με ανθρώπους οι οποίοι σε μία απέλπιδα προσπάθεια να διαφοροποιηθούν από το "υδροχοίστικο" χάρτη της Ελλάδας υιοθετούν σαν ωροσκόπιο της χώρα μας εκείνο που προκύπτει από την ημερομηνία της μεταπολίτευσης (24 Ιουλίου 1974). Κάνοντας το όμως αυτό είναι σα να "πετσοκόβουν" ένα τεράστιο κομμάτι την ιστορία μας και του αστρολογικού δυναμικού της χώρας μας, θεωρώντας π.χ. ότι δεν υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα ο Κολοκοτρώνης, ο Καραισκάκης, ο Βενιζέλος, η Μικρασιατική καταστροφή, ο Εμφύλιος κ.λ.π. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σα να ισχυρίζονται ότι ένας άντρας δεν γεννιέται όταν βγαίνει από την κοιλιά της μάνας του αλλά όταν επιστρέφει από φαντάρος...
----------------------------------------------------------------------------------------------
Υπάρχει ένας πρόσθετος παράγοντας που δεν είχα λάβει ιδιαίτερα υπόψη μου στο παρελθόν: ο νεο-ανακαλυφθείς πλανητοειδής Έρις ! Η Έρις σχηματίζει τώρα μια δυσαρμονικότατη όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Ήλιο της σύγχρονης Ελλάδας (που βρίσκεται στις 22 μοίρες και κάτι του Αιγόκερου - δεν είμαστε σίγουροι για την ώρα "γέννησης" του κράτους μας). Ο πλανητοειδής αυτός βρίσκεται μόνιμα γύρω στις 22 μοίρες (και κάτι) του Κριού από το 2010 (τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε η τεράστια κρίση στην Ελλάδα). Και λόγω της εξαιρετικά αργής κίνησης της και των πολλών αναδρομών της, η Έρις θα συνεχίσει να παραμένει στις 22 μοίρες του Κριού μέχρι το 2017 - τετραγωνίζοντας συνεχώς επί 8 συναπτά έτη το γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας! Αν αναλογιστούμε και τις πρόσθετες δυσμενείς επιρροές των Ουρανού - Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας μας, μιλάμε για μία εξαιρετικά ζοφερή περίοδο στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αλλά αυτή είναι η μισή μόνο αλήθεια. Δεδομένου ότι κάθε πλανήτης έχει και την "άλλη" όψη του (π.χ. ο Πλούτωνας έχει την καταστροφή αλλά έχει και την αναγέννηση), πρέπει να ανακαλύψουμε τη διαμετρικά αντίθετη όψη της Έριδας. Έχουμε ήδη πάρει μία πρώτη ιδέα για την "καταστροφική" της πλευρά αλλά αγνοούμε παντελώς τη "δημιουργική" της εκείνη, τον τρόπο δηλαδή που θα "μεταρρυθμίσει" και θα "χτίσει" η Έρις τη μελλοντική Ελλάδα του 2020 - 2030!

Η Ελλάδα λοιπόν - και τα γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτή - αποτελεί για μας τους Αστρολόγους ένα είδος "ανιχνευτή", ένα "κλειδί" για το ξεκλείδωμα των άγνωστων προς το παρόν ιδιοτήτων της Έριδος. Παρατηρώντας το αποτέλεσμα της επιρροής της στην Ελλάδα θα καταλάβουμε καλύτερα την αστρολογική φύση και τις ιδιότητες αυτού του μυστηριώδους πλανήτη (έτσι τον θεωρούμε εμείς οι Αστρολόγοι) που ανακαλύφθηκε μόλις το 2005.

Το πιο εμφανές στοιχείο της μυθολογικής Έριδος που πασιφανέστατα ενεργοποίησε ο ομώνυμος πλανήτης στην περίπτωση της Ελλάδας είναι εκείνο του "ακάλεστου", του "ανεπιθύμητου" (η Έρις ήταν η μόνη θεότητα που είχε θεωρηθεί ανεπιθύμητη και δεν είχε προσκληθεί στους γάμους του Πηλέα και της Θέτιδος). Κάπως έτσι μας αντιμετωπίζει τώρα η Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, σα μία χώρα "παρία" - ενώ παράλληλα η χώρα μας να έχει αποκτήσει μία πρωτοφανή δημοσιότητα στα Μ.Μ.Ε. όλου του κόσμου - πλην όμως αρνητικού κυρίως χαρακτήρα, σε αυτή τη φάση!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο μου για το άμεσο μέλλον της Ελλάδας και για τις επιρροές της Έριδος πάνω στον Ήλιο της χώρας μας εδώ

Θωμάς Γαζής
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Το παρακάτω είναι ένα σχόλιο που έκανε ο/η ανώνυμος/η φίλος/η "αρμαγεδών" σε άρθρο του Θωμά Γαζή πάνω στο "Το Ωροσκόπιο της Ελλάδας" που δημοσιεύτηκε σε σχετική σελίδα του ιστολογίου της "Ζούγκλας" στις 16 Ιανουαρίου 2013 . Είναι ένα από τα λίγα πολιτισμένα σχόλια με επιχειρήματα που γράφτηκαν εκεί και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του Θωμά Γαζή στο συγκεκριμένο σχόλιο του/της "αρμαγεδών"):
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

""Ο Αιγόκερως ως ηλιακό ζώδιο της Ελλάδας, έχει μια μικρή λογική, λόγω του ότι μας έφαγε η γραφειοκρατία, το βαθύ κράτος, η άκαμπτη λογική των πιστοποιητικών, υπευθύνων δηλώσεων, η τακτική της καρπαζιάς στους νέους και τα όνειρά τους, στην επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία κλπ. Η ακαμψία και η προσκόλληση σε παραδοσιακές, αλλά ξεπερασμένες συνταγές, μου κάνει κάτι σε Κρόνιο κράτος.

Παρ΄όλα αυτά τείνω να συμφωνήσω πως η ανα-γέννηση κι επίσημα έγινε 3-2-1830 στο Λονδίνο,αφού ένα κράτος εκτός των άλλων, γεννιέται κι επίσημα,όταν αναγνωρίζεται με συντακτική πράξη με τη "βούλα" και από τους εταίρους!
Ύστερα, η ανυπακοή, η τάση μας για "επαναστάσεις" χωρίς αντιπροτάσεις, οι άξονες ic/mc σε Λέοντα και Υδροχόο αντίστοιχα, καθώς επίσης και η αντίθεση Κρόνου/Ήλιο αντίστοιχα, με πείθει όλο και περισσότερο για την αναλγησία του κράτους αυτού καθώς επίσης και τη "μαδημένη" χαίτη των νεων, αναφορικά με τον Κρόνο στο Λέοντα του 4ου οίκου, αλληγορικά πάντα, να συμβολίζει τα ψαλιδισμένα φτερά των νεων.
Επίσης αν υποθέσουμε πως ο 4ος οίκος συμβολίζει το έδαφος, υπέδαφος, τον ορυκτό πλούτο αλλα και τις υποδομές γενικά του κράτους, η παρουσία του Κρόνου εκεί αιτιολογεί απόλυτα γιατί δεν μπορούμε (δεν μας αφήνουν) να εκμεταλλευτούμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτε.
Ούτε καν 10 τετραγωνικά για ...πατάτες!
Ο 8ος οίκος με πτωτικό γενέθλιο Δία σε όψη βόμβα με τον Πλούτωνα, εξηγεί τον αέναο δανεισμό και τον(επιπόλαιο και αδιαφανή) τρόπο που διαχειριζόμαστε τα ξένα κεφάλαια με ....τακτική "συμμορίας" (Πλούτωνας στον 11ο)!

Πάντως ευχαριστούμε για την εναλλακτική πρόταση που παραθέσατε, αναφορικά με τα γενέθλια του κράτους!

"Αρμαγεδών" ""




(Η απάντηση του Θωμά Γαζή):

Επιτέλους ένας άνθρωπος που μέσα στα τόσα στείρα σχόλια παραθέτει επιχειρήματα... Βέβαια η σχέση μας θα ήταν πιο ισότιμη αν υπογράφατε τις δημοσιεύσεις σας με το ονοματεπώνυμο σας και όχι με το ψευδώνυμο "αρμαγεδών"...

Αγαπητέ/ή "αρμαγεδών" η πρόταση μου δεν είναι "εναλλακτική" όπως τη χαρακτηρίζετε. Είναι η πρώτη - πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη που δημοσιεύτηκε ποτέ για το ωροσκόπιο της Ελλάδας. Την έχω δημοσιεύσει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο στις 11 Μαίου 2006 (σχεδόν 7 χρόνια πριν) και την έχουν διαβάσει από τότε γύρω στους 15.000 αναγνώστες (11 χιλιάδες και κάτι στο astro.forumup.com και 3 χιλιάδες και κάτι στο astro.getforum.org).

Από τη στιγμή δε που αυτή είναι η πρώτη τέτοια μελέτη που δημοσιεύτηκε ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα πάνω στο Εθνικό Ωροσκόπιο της χώρας μας (και είχε χιλιάδες αναγνώσεις) ειναι λογικό να την έχουν διαβάσει οι όποιοι αστρολόγοι δημοσίευσαν ΠΟΛΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ δικά τους άρθρα πάνω στο ωροσκόπιο της Ελλάδας (βλέπω συχνά π.χ. θέσεις και εκφράσεις που έγραψα στο συγκεκριμένο άρθρο να επαναλαμβάνονται σχεδόν αυτολεξεί στα άρθρα που γράφτηκαν στη συνέχεια για το ωροσκόπιο της σύγχρονης Ελλάδας).

Βλέπετε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη μελέτη μου κάθε άλλο παρά "εναλλακτική" είναι...

Νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου με το ότι η άποψη ότι "η Ελλάδα είναι Υδροχόος" (που κυριαρχεί τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια στην Ελλάδα) δεν είναι αποτέλεσμα ενδελεχών αστρολογικών μελετών (τέτοιες παρουσιάστηκαν μόλις πρόσφατα) αλλά της υψηλά "επιστημονικής" μεθόδου: "Λέω ότι η Ελλάδα είναι Υδροχόος γιατί έτσι λένε όλοι!!!"

Κανείς σοβαρός Αμερικάνος, Άγγλος, Γερμανός, Ολλανδός Αστρολόγος δεν δέχεται τη θέση ότι η σύγχρονη Ελλάδα είναι Υδροχόος. Αντίθετα οι ξένοι Αστρολόγοι μειδιούν ειρωνικά όταν ακούν ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να μελετούν αστρολογικά τη χώρα τους βασιζόμενοι στο ωροσκόπιο του "ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" (3 Φλεβάρη 1830), ωροσκόπιο ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ (αφού η μοναρχία καταργήθηκε στη χώρα μας με το εθνικό δημοψήφισμα που έγινε στις 8 Δεκεμβρίου του 1974)! 

Επιπλέον, αφού είσαστε και σεις υποστηρικτής του ωροσκοπίου του "Βασιλείου της Ελλάδος" θα ήθελα να σας θέσω μερικά ακόμη ερωτήματα:

- Πώς είναι δυνατόν η σύγχρονη Ελλάδα να "γεννήθηκε" όχι όταν το αποφάσισαν και το διεκδίκησαν δυναμικά οι Έλληνες αλλά όταν συνέπεσαν τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων με κείνα της Ελλάδας (όταν η Ρωσία δηλαδή είχε αρχίσει να παίρνει φαλάγγι τους Τούρκους, γεγονός που υποχρέωσε τις 2 άλλες υπερδυνάμεις της εποχής - τους Άγγλους και τους Γάλλους - να αποδεχθούν και από τη δική τους πλευρά την ανεξαρτησία της Ελλάδας);

- Πώς βασίζετε το ωροσκόπιο της σύγχρονης Ελλάδας πάνω σε ένα πρωτόκολλο που υπογράφηκε στις 3 Φλεβάρη 1830 στο Λονδίνο από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία αλλά ΟΧΙ από την Οθωμανική Αυτοκρατορία (την άμεσα εμπλεκόμενη δύναμη δηλαδή, η οποία το υπέγραψε αργότερα); Και που ουσιαστικά το πρωτόκολλο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια "διόρθωση" των δύο προηγούμενων πρωτοκόλλων του Λονδίνου (του 1828 και 1829) που δεν αναγνώριζαν την Ελλάδα σαν κυρίαρχο κράτος αλλά σαν ένα υποτελές κράτος ευρισκόμενο υπό την επικυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (διαβάστε τους επί μέρους όρους των δύο συγκεκριμένων πρωτοκόλλων)! Και τελικά πώς είναι δυνατόν να θεωρούν κάποιοι σαν εθνικό, γενέθλιο ωροσκόπιο της σημερινής Ελλάδας εκείνο που την θέτει ακόμη υπό την επικυριαρχία ξένων δυνάμεων; Καταλαβαίνετε ότι δεν αντέχουν καμίας σοβαρής κριτικής όλα αυτά...

- Πώς είναι δυνατόν οι ίδιες οι Πολιτικές Επιστήμες να δέχονται σαν ημερομηνία "γέννησης" του σύγχρονου Ελληνικού κράτους την 1η Γενάρη 1822 (με το παλαιό ημερολόγιο) αλλά εσείς να μη λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας αυτό το παγκόσμια αποδεκτό πόρισμα των Πολιτικών Επιστημών;

- Πώς είσαστε τόσο βέβαιοι για την ακριβή ώρα που υπογράφηκε το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ώστε να βγάζετε με τόση ακρίβεια τον Ωροσκόπο της Ελλάδας, τις ακμές των Οίκων αυτού του "εθνικού" μας ωροσκοπίου κ.λ.π. ;

- Δεν συμφωνώ με αυτό που γράφετε ότι ο ορυκτός πλούτος του υπεδάφους μιας χώρας συνδέεται με τον Τέταρτο Οίκο. Κάθε είδους "πλούτος" συνδέεται με τον άξονα 2ος - 8ος και ειδικά ο ορυκτός πλούτος του υπεδάφους μιας χώρας συνδέεται με τον Όγδοο Οίκο της!

- Δεν συμφωνώ με το ότι οι υποδομές ενός κράτους συνδέονται με τον Τέταρτο Οίκο της. Συνδέονται παραδοσιακά με το Δέκατο Οίκο της!

Και από ότι βλέπετε υπογράφω πάντοτε με το ονοματεπώνυμο μου (δεν μου πάει γενικά το "σκότος" και η "μυστικοπάθεια" που κυριαρχεί στη σύγχρονη Ελληνική αστρολογική σκηνή. Κρύβονται μόνο αυτοί που για δικούς τους λόγους δεν τους συμφέρει να κινούνται στο Φως αλλά στο σκότος και στην ανωνυμία...)

Θα είναι χαρά μου να διαβάσω και άλλες δημοσιεύσεις σας

Θωμάς Γαζής

thomas-gazis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα