Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΥ ’21 ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Ποιος το έκανε το Πολυτεχνείο; Οι φοιτητές. Πρόσεχε πολύ καλά τι διαβάζεις. Την αντίσταση εναντίον χούντας τη σήκωσαν οι φοιτητές, όχι οι πολιτικοί. Πρόσεξε καλά, που θα σε πάω. Οι πολιτικοί δεν είναι για να κάνουν επαναστάσεις, πάρα μόνον να τιμούν παραμύθι φούρναρης τις επαναστάσεις, τις εξεγέρσεις, τις λαϊκές κινητοποιήσεις, όμως μόνο στην περίπτωση που υπάρξουν νεκροί. Αν δεν σκοτωθεί κανείς, μάλιστα από μπάτσο, όχι από κάποιον άλλον της αντίθετης παράταξης, τότε είναι της πλάκας ιστορία η αντιστασιακή ενέργεια.
Ποιος, ποιοι ξεκίνησαν το 1821; Όχι, βέβαια, οι κοτζαμπάσηδες, οι νοικοκυραίοι, ούτε οι καπεταναίοι και οι καραβοκυραίοι. Το μπαρούτι το άναψαν οι «μορφωμένοι», όπως οι περισσότεροι συμφωνούν. Ο Αλέξανδρος Πάλλης (1851-1935), ο σπουδαίος αυτός λογοτέχνης το ξεκαθαρίζει: «Οι μορφωμένοι αφού πρώτα κίνησαν την επανάσταση, την παράτησαν κατόπι στα χέρια των κοτζαμπάσηδων και καπεταναίων και οι ίδιοι ησύχαζαν στο εξωτερικό ή κατέβηκαν πιο έπειτα μερικοί στην πρωτεύουσα, όπου άλλοι απ’ αυτούς ραδιουργούσαν, άλλοι έβγαζαν φουσκωμένους λόγους πατριωτικούς.

» …Του κλήρου όπως τώρα πρώτιστο χαρακτηριστικό ήταν και τότες η ιδιοτέλεια. Παπάδες, οι ένοχοι τις κακομοιριάς του λαού. Παραμύθι ότι η εκκλησία ήσαντο το έθνος. Η εκκλησία στήθηκε όχι μητέρα, αλλά λάμια μητριά. Στην Ύδρα έγινε γενική συνεισφορά για τον αγώνα και τα λιγώτερα προσφέρουν οι κληρικοί, αν και πλούσιοι. Ένας φιλέλληνας στο Άργος ήθελε να οργανώσει νοσοκομείο σ’ ένα μοναστήρι και ο ηγούμενος τον πέταξε έξω».
Αυτά επί τουρκοκρατίας. Τι έγινε επί χουντοκρατίας; Το Πολυτεχνείο. Ποιοι κυβέρνησαν την Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας; Η γενηά του Πολυτεχνείου. Αυτοί έγιναν υπουργοί, αυτοί κατέλαβαν τον κρατικό μηχανισμό. Το πιο κατάμαυρο φεγγάρι της Ιστορίας της τα τελευταία χρόνια περνάει η Ελλάδα. Χωρίς υπερβολή αυτό το κατάφερε η γενηά του Πολυτεχνείου. Μαζύ τα φάγαμε. Με τον Τζοχατζόπουλο παρέα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα