Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

"Σκέφτομαι άρα δεν υπάρχω, μόνο όταν ο νους μου είναι σε σιωπή υπάρχω."




Ο νους είναι ύλη. Η ύλη και ο νους είναι το ίδιο πράγμα. Σκεφτόμαστε την ύλη πως είναι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά στην πραγματικότητα το συναισθηματικό σώμα, αυτό που καλείται Αστρικό Σώμα, είναι επίσης ύλη. Και ο νους είναι ύλη. Έτσι η ύλη ξεκινάει από το νου και προς τα κάτω.

Ο νους πάντα θυμάται και επαναλαμβάνει όλα όσα σχετίζονται με αυτό που είναι ύλη, γιατί ο νους είναι ύλη. Έτσι μέσα στη μνήμη του νου μας έχουμε τις εικόνες (εγώ) του παρελθόντος και σκεφτόμαστε πως είμαστε αυτές γιατί θυμόμαστε τα πάντα που σχετίζονται με το νου. Ωστόσο, οι εικόνες που καταχωρούνται από το αστρικό και νοητό σώμα μας είναι απλώς όνειρα, επιθυμίες, εγώ, τα οποία δεν είναι η αληθινή μας πραγματικότητα, δεν είμαστε αυτά τα πράγματα, γιατί αυτά είναι απλώς λανθασμένα ψυχικά ακόλουθα. Αυτό είναι ο λόγος που είμαστε ταυτισμένοι με τις επιθυμίες.



Τί είναι μια επιθυμία; Η επιθυμία είναι σαν ένα όνειρο, γιατί το να ονειρεύεται κανείς σημαίνει να προβάλει μια επιθυμία. το να επιθυμεί κάτι σημαίνει να ονειρεύεται και για αυτό. Με άλλα λόγια, όταν επιθυμεί κανείς ξεχνάει την αληθινή ταυτότητα του γιατί ο Εαυτός του ζει πάντα στο παρόν, στο εδώ και το τώρα, ποτέ στο μέλλον ή στο παρελθόν, πάντα εδώ στο τώρα.
Αλλά εμείς είμαστε ταυτισμένοι με τις επιθυμίες. Λέμε, "Εγώ επιθυμώ αυτό," "Επιθυμώ εκείνο", γιατί θυμόμαστε την αίσθηση των διαφόρων γεγονότων του παρελθόντος. Τί είναι μια επιθυμία; Η επιθυμία είναι το αποτέλεσμα των αναμνήσεων των διαφόρων αισθήσεων του παρελθόντος. 


Μέσα από τις πέντε φυσικές αισθήσεις λαμβάνουμε διάφορες αισθήσεις: οπτικές απεικονίσεις στην όραση, ήχους από τα αυτιά, διάφορες μυρωδιές από τη μύτη, γευόμαστε τις διάφορες γεύσεις από το στόμα, μέσα από την αφή, κτλ., κτλ. διάφορες αισθήσεις η οποίες μας δίνουν ευχαρίστηση ή δυσαρέσκεια. 

Αλλά οι περισσότερες επιθυμίες έχουν να κάνουν με την επιθυμία της επανάληψης αυτών των αισθήσεων του παρελθόντος οι οποίες ήταν ευχάριστες για τη συνείδηση. Κάθε τύπου αίσθηση που λαμβάνουμε από τις αισθήσεις πρέπει να μετατραπεί από την συνείδηση μας τέλεια. 

Αλλά επειδή η συνείδηση πάντα κοιμάται, η συνείδηση δεν θυμάται τον αληθινό εαυτό της, εμείς απλώς μετατρέπουμε όλων των ειδών τις αισθήσεις μηχανικά, σύμφωνα με τον εγώ-νου. Αυτό συμβαίνει γιατί ως εγώ-νους είμαστε ταυτισμένοι με τις αισθήσεις που είναι ευχάριστες.
Για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλοί αδύναμοι και άρρωστοι μεταξύ σας, και πολλοί κοιμούνται. - Α΄ Προς Κορινθίους 11:30


Ελίζα Περούλη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα