Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

10 Χρυσοί Κανόνες Feng Shui που θα εμφυσήσουν πνοή Τύχης στο σπίτι μας! {Βίντεο}

feng-shui-final

Aέρας και Νερό! Αυτό σημαίνει το Feng Shui, δηλώνοντας τα δύο στοιχεία που διαμορφώνουν το ξεχωριστό σχήμα της γης! Πρόκειται για μια ασιατική φιλοσοφία που υμνεί την ενέργεια σε ένα χώρο, σαν αέρας που κυκλοφορεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, χρωματίζοντας τη διάθεσή μας. Όταν δε, αυτός ο ενεργειακός αέρας εγκλωβίζεται, μας κυριεύει εκνευρισμός και ψυχικό βάρος.

Ενεργειακή ισορροπία για αίσθηση γαλήνης στο χώρο
Το κάθε σπίτι, ή δωμάτιο, διακατέχεται από μια αύρα. Μου έχει τύχει να μπω σε ξένο σπίτι με εξαιρετικά θετική ενέργεια, που μοιάζει με αόρατο καλωσόρισμα! Όπως μου έχει συμβεί να μείνω σε χώρο με ένα παράξενο αίσθημα βάρους να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Όλα είναι ενέργεια, η ίδια η ψυχή μας είναι ενέργεια! Σύμφωνα με το Feng Shui η ενέργεια αυτή, το λεγόμενο «τσι», μπορεί να πάρει τις μορφές 5 βασικών στοιχείων: του νερού, της φωτιάς, του ξύλου, του μετάλλου και της γης.

Τα 5 στοιχεία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοσχετίζονται. Σύμφωνα με το Feng Shui λοιπόν, το κάθε στοιχείο της φύσης, επηρεάζει τα υπόλοιπα ανάλογα με τη θέση του. Με τους χρυσούς του κανόνες,προτείνει μια διαρρύθμιση χώρων και τοποθέτηση αντικειμένων προς την καλύτερη ροή θετικής ενέργειας και την, κατ’ επέκταση, απόκτηση ευτυχίας, υγείας, πλούτου και αρμονίας από όσους κατοικούν μέσα στους χώρους αυτούς.
Ένας δάσκαλος του Ταό, έλεγε: «Ζωή είναι να μάθουμε να χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος και το Feng Shui είναι τα βήματα αυτού του χορού», δίνοντας στη φιλοσοφία αυτή πραγματική υπόσταση. Είναι άλλωστε μια αρχαία κινέζικη επιστήμη, που αναπτύχθηκε στις ασιατικές αυτοκρατορίες πριν από 5.000 χρόνια.
Οι Χρυσοί Κανόνες για θετικό «τσι»
Το Feng Shui, το σύστημα παραδοσιακής κινεζικής γεωμαντείας, προσδίδει ισορροπία στοιχείων και ενεργειών σε ένα χώρο, βοηθώντας στην επικράτηση της θετικής αύρας, απομακρύνοντας την αρνητική διάθεση. Για να πετύχουμε αυτή την εξισορρόπηση, ακολουθούμε τους παρακάτω χρυσούς κανόνες της αναζωογονητικής αυτής φιλοσοφίας!
  1. Υπνοδωμάτιο: Δεν αφήνουμε τίποτα στο χώρο αυτό που να θυμίζει τη δουλειά μας. Το κρεβάτι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετείται διαγώνια στο δωμάτιο. Το να κοιμόμαστε κάτω από σκεπή, όπως της σοφίτας, προκαλεί πονοκεφάλους. Επίσης καλό είναι να αποφεύγονται οι καθρέπτες που τοποθετούνται απέναντι από το κρεβάτι, γιατί εξαντλούν την ενέργειά μας. Τέλος, ένα κοινό στοιχείο – κανόνας με την ελληνική λαϊκή – θρησκευτική παράδοση: δεν πρέπει να κοιμόμαστε με το κεφάλι στη Δύση και τα πόδια στην Ανατολή.
  2. Αποφεύγουμε να βάφουμε τους τοίχους του σπιτιού με έντονο κόκκινο χρώμα, καθώς προκαλεί εντάσεις.Διαλέγουμε απαλά, παλ χρώματα, γήινα, ειρηνικά στο μάτι.
  3. Οι αιχμηρές γωνίες και οι προεξοχές διαταράζουν την ενέργεια σε ένα χώρο και προκαλούνται εκνευρισμοί. Για να αποφευχθεί η αρνητική ενέργεια, μπορείτε να τοποθετήσετε μπροστά από τις αιχμηρές γωνίες, κάποια γλάστρα εσωτερικού φυτού.
  4. Καθιστικό:Ενεργοποιήστε την ενέργειά του, τοποθετώντας στο νοτιοδυτικό τομέα το πανέμορφο φυτό παιώνιες για καλή τύχη στην αγάπη, ή στο νότιο τομέα μια εικόνα από ένα φοίνικα για καλή φήμη και δημοτικότητα. Επίσης αφήστε τον ήλιο να λούσει τον κεντρικό χώρο του σπιτιού. Το φως του ήλιου λειτουργεί δυναμωτικά στη διάθεσή μας.
  5. Καθρέπτες: Επιλέγετε σχήματα οβάλ και όχι τετράγωνα. Τοποθετήστε τους προσεκτικά, ούτε πολύ χαμηλά ούτε πολύ ψηλά, καθώς προκαλούν δυσφορία.
  6. Μπάνιο: Ένα παράθυρο απέναντι από την μπανιέρα είναι ό,τι καλύτερο για την ενέργεια. Κεριά και αιθέρια έλαια τονώνουν την ψυχική ηρεμία. Σημαντική οδηγία, να κλείνετε πάντα το καπάκι της τουαλέτας για να μην διαφεύγει η καλοτυχία!
  7. Γίνετε τακτικοί, αποφύγετε την αταξία στους χώρους και κυρίως απαλλαγείτε από τα άχρηστα αντικείμενα. Η συσσώρευση πραγμάτων που δεν σας χρειάζονται εμποδίζει την αβίαστη ροή του «τσι».
  8. Προτιμάτε τα μεταλλικά αντικείμενα, ειδικά το πέταλο του αλόγου και μάλιστα τοποθετείστε το με το κοίλο μέρος του να κοιτά προς τα πάνω – έτσι κρατάτε την τύχη στο σπίτι!
  9. Επισκευάστε ό,τι χαλάει και ό,τι δε φτιάχνεται απλά πετάξτε το. Τα κατεστραμμένα αντικείμενα επηρεάζουν αρνητικά την ενέργεια στους χώρους που ζούμε.
  10. Επιλέγετε έπιπλα που έρχονται σε αρμονική αναλογία με το χώρο, για να εξισορροπήσετε το γιν και γιανγκ. Μην τοποθετείτε μεγάλα έπιπλα σε μικρούς χώρους και το αντίστροφο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα