Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Δείτε τη διατροφή του μέλλοντος



Η σχέση γονιδίων και διατροφής αποτελεί από τα πιο καυτά ερευνητικά πεδία παγκοσμίως. Η δυνατότητα να ταιριάξουμε τις διατροφικές μας προσλήψεις με το γενετικό μας υπόβαθρο για να πετύχουμε τη μέγιστη υγεία αποτελεί διακαή πόθο της επιστημονικής κοινότητας. 

Για να κατανοήσουμε τις δυνατότητες μιας τέτοιας γνώσης ας κάνουμε μια βόλτα στο μέλλον, και πιθανόν σε κοντινό μέλλον. Κάποια χρόνια μετά, λοιπόν, λόγοι υγείας σας υποχρεώνουν να παρέμβετε στη διατροφή σας για να αποκτήσετε πιο σωστές διατροφικές συνήθειες.



 Επισκέπτεστε έναν κλινικό διαιτολόγο με εξειδίκευση στη διατροφογενετική (την επιστήμη δηλαδή που μελετάει τη διατροφή σε σχέση με τα γονίδια). Εκείνος παραλαμβάνει και εξετάζει την γενετική σας κάρτα που περιέχει όλες τις πληροφορίες για το γενετικό σας υλικό, το DNA σας.
Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν το γενετικό σας προφίλ. Από τα στοιχεία που συλλέγει ο επιστήμονας καταλήγει στη διαμόρφωση απόλυτα προσαρμοσμένων για εσάς διατροφικών συστάσεων και οδηγιών. Μετά από μια σύντομη αναμονή είναι έτοιμο ένα διαιτολόγιο εξατομικευμένο για εσάς με βάση τις συγκεκριμένες γενετικές σας ανάγκες, το οποίο ισορροπεί τέλεια τις ανάγκες σας σε μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά και είναι ικανό να βελτιώσει σημαντικά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε.
 Η συνταγή σας για τους επόμενους μήνες δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτήν που ετοιμάστηκε για κάποιον γνωστό σας με παρόμοια προβλήματα, ο οποίος επίσης έλαβε τις ατομικές του οδηγίες σύμφωνα με το δικό του γενετικό προφίλ.
Αυτό το φανταστικό σενάριο που μόλις περιγράψαμε προβλέπεται ότι θα είναι τεχνικά δυνατό στο μέλλον. Βέβαια, απαιτείται αρκετή περαιτέρω εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, ωστόσο αποτελεί μια ελκυστική ματιά στην αναμενόμενη επίδραση των γενετικών μελετών στις διατροφικές μας πρακτικές και συμπεριφορές. 


neadiatrofis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα