Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Μαγεμένοι οι Ευρωπαίοι από την ελληνική προεδρία, συζητούν μονιμοποίησή της

elliniki-proedreiaΕνθουσιασμός επικρατεί στις Βρυξέλλες λόγω της επιτυχίας της εξάμηνης ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο και έκτοτε έχει κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των διεθνών παρατηρητών.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε συζητήσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πως η ελληνική προεδρία έχει συναρπάσει και ψυχαγωγήσει τους Ευρωπαίους πολίτες όσο καμία άλλη προεδρία στο παρελθόν, με τα στελέχη των Βρυξελλών να παρακολουθούν με μανία την πολιτική σκηνή της χώρας, έχοντας πλέον γνωρίσει και εξοικειωθεί με τους πρωταγωνιστές της αλλά και την περιρρέουσα ελληνική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, τα συχνά ταξίδια Ελλήνων κρατικών λειτουργών στις Βρυξέλλες αλλά και οι επισκέψεις Ευρωπαίων στην Αθήνα έχουν προκαλέσει άφθονο γέλιο και έχουν αποτελέσει τη «σπίθα» σε πολλές συζητήσεις.

«Δεν θέλω να τελειώσει ποτέ» δήλωσε στο «Κουλούρι» αξιωματούχος της Κομισιόν που βρίσκεται από προχτές στην πρωτεύουσα, για να συνεχίσει: «Έχω έρθει ήδη 4 φορές στην Αθήνα και κάθε φορά περνάω φανταστικά. Πλέον παρακολουθώ τις δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών και τις εσωτερικές εξελίξεις ακόμη και όταν βρίσκομαι στις Βρυξέλλες, είναι πραγματικά απολαυστικό. Μόλις χθες ξύπνησα και άκουσα ότι αυτός ο μυστήριος δημοσιογράφος που όταν κάθομαι στο ξενοδοχείο τον βλέπω στην τηλεόραση να παίρνει συνεντεύξεις, ιδρύει κόμμα το οποίο θα λέγεται “Ποτάμι’. Αμέσως πήρα όλους τους γνωστούς μου που παρακολουθούμε μαζί και τους το είπα. Είναι συναρπαστικό, είναι σαν να είμαι μέσα σε πολιτική κωμωδία ή σε κάποιο θέατρο αληθινής ζωής».
«Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι του χρόνου τέτοια εποχή την προεδρία θα έχει η Λετονία και μετά το Λουξεμβούργο» συμπλήρωσε ο Ολλανδός τεχνοκράτης, αφού πήρε μια ανάσα για να ξεπεράσει τον φανερό ενθουσιασμό του. «Γιατί δεν μπορεί να την κρατήσει για πάντα η Ελλάδα; Έτσι κι αλλιώς δεν σημαίνει και τίποτα.»
Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, στελέχη του όμως εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ικανοποιημένα με την προσοχή της διεθνούς κοινότητας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου, ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος χθες το βράδυ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, επαναλαμβάνοντας συνεχώς στους συνεργάτες του ότι «θα τα καταφέρουμε, πάμε καλά» και ότι «η ανάκαμψη έρχεται».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα