Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα βρέθηκε στη Χαμάς της Γάζας!!!

Apollo

 ΄΄Ενα Χάλκινο άγαλμα του Απόλλωνα, που χρονολογείται από 1,800-2,500 χρόνια πριν, βρέθηκε από ψαρά και αποτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σε ένα γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών κάπου στη Γάζα βρίσκεται ένα αρχαίο χάλκινο άγαλμα του ελληνικού θεού Απόλλωνα , που ανακαλύφθηκε τον περασμένο Αύγουστο από ένα ντόπιο ψαρά και αποτιμάται από 20 έως 40 εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο , αναφέρει το Bloomberg Businessweek. 

Η ανακάλυψη πιστώνεται στον ψαρά Jouda Ghurab , 26 ετών.
 

Ωστόσο , η επιμονή του Ghurab ότι το ανακάλυψε στα ύδατα ανοικτά των ακτών της Γάζας αμφισβητείται από ξένους αρχαιολόγους που είδαν φωτογραφίες και βίντεο από το άγαλμα. Υποστηρίζουν ότι θα υπήρχε θαλάσσια κρούστα και ζημιές, αν βρισκόταν στη θάλασσα για αιώνες. 

Στην αρχή ο Ghurab και η οικογένειά του προσπάθησαν να πουλήσουν το άγαλμα , το οποίο εκτιμάται ότι  είναι 1.800 έως 2.500 ετών . Προσπάθησαν μέσω Ebay με τιμή εκκίνησης τα $ 500.000 . Αλλά η απομόνωση της Λωρίδας της Γάζας και η δυσκολία της μεταφοράς του αγάλματος σε έναν αγοραστή έκανε την ιδέα της πώλησης ανεφάρμοστη , έτσι ο Ghurab το παρέδωσε στις αρχές της Χαμάς - με την προϋπόθεση ότι θα λάβει ανταμοιβή . 

Το Λούβρο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διατήρηση του αγάλματος . Ένα ανώνυμο Αμερικανικό μουσείο έχει έρθει επίσης σε επαφή με τις αρχές των ισλαμιστών της Γάζας για τη φροντίδα του ευρήματος. 

« Κρατάμε την πόρτα ανοιχτή για συνεργασία με οποιαδήποτε κυβέρνηση », δήλωσε ο Mohament Ismail Khillah , βοηθός υφυπουργός του Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Γάζας . 

Ένα ακόμη πρόβλημα που δεν επιτρέπει την δημόσια έκθεση του αγάλματος στη Λωρίδα της Γάζας είναι τα ακάλυπτα γεννητικά όργανα του Απόλλωνα, κάτι που θα παραβίαζε τους κανονισμούς σεμνότητας του καθεστώτος της Χαμάς . 

" Θα πρέπει να το καλύψουμε σε ορισμένα σημεία ", δήλωσε ο Khillah .

haaretz

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα