Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

15 Σημάδια ότι ζείτε σε μια καταθλιπτική κατάσταση + Τι να κάνετε για αυτό


Υπάρχουν διάφορα επίπεδα στην κατάθλιψη, αλλά όταν είστε σε κατάθλιψη, το ξέρετε. Υπάρχει μια εσωτερική κατάρρευση. Τα τείχη γίνονται όλο και μεγαλύτερα. Η ψυχή σας αποζητεί την μοναξιά. Οι μέρες σας φαντάζουν θαμπές. Το κεφάλι σας βρίσκεται μονίμως πάνω σε ένα μαξιλάρι. Αυτές τις μέρες επιβεβαιώνετε ακριβώς αυτό. Η κατάθλιψη δεν είναι μια τραμπάλα, είναι ένα βύθισμα. Είτε πρόκειται για ξαφνικό ή σταδιακό,  υπάρχει μια μετατόπιση για την οποία είστε ενήμεροι.

Μια καταθλιπτική κατάσταση, όμως, είναι μια αργή διαρροή η οποία ξεφεύγει από την προσοχή σας. Είναι ένα χαμηλό ελαστικό που σας κρατάει ώστε να μην εκτροχιασθείτε. Ξέρετε ότι είστε δυσαρεστημένοι, αλλά έχει περάσει τόσος καιρός από τότε που νιώσατε ευτυχισμένοι, ώστε δεν μπορείτε να καταλάβετε την διαφορά. Και γαντζώνεστε στην βυθισμένη πολιτεία σας, όπως ένα μωρό στην κουβέρτα του. Την έχετε πια αποδεχτεί. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια, έχετε ξεχάσει την αυτοεκτίμηση σας. Αδυνατείτε πλέον να πιστέψετε ότι η αλλαγή είναι δυνατή ή ότι σας αξίζει. Το αποτέλεσμα είναι μια υποτονική ζωή.

Ζώντας σε μια καταθλιπτική κατάσταση είναι χειρότερο από το να είστε καταθλιπτικός. Η έλλειψη ευαισθητοποίησης διαλύει κάθε επιθυμία  να τραβήξετε τον εαυτό σας έξω από αυτόν τον εφιάλτη. 
Ποτέ δεν ξυπνάτε με τη συνειδητοποίηση ότι δεν ζείτε.
Είναι ένα κώμα το οποίο γνωρίζω πολύ καλά. Ζούσα σ 'αυτό για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου. Για πολλούς, αυτή η κατάσταση μοιάζει με:
  1. Υποφερτές σχέσεις
  2. Αυτόματος πιλότος
  3. Χειμέρια νάρκη
  4. Αφυδάτωση
  5. Επεξεργασμένη ζάχαρη
  6. Κλειστά παράθυρα
  7. Ανάμικτα συναισθήματα
  8. Τηλεόραση
  9. Μούδιασμα
  10. Άρνηση
  11. Ενοχή
  12. Ντροπή
  13. Δυσαρέσκεια
  14. «Δεν τα καταφέρνω"
  15. Αδιέξοδο
Ευτυχώς, οι συνθήκες της ζωής με ανάγκασαν να δραπετεύσω μέσα από αυτό το κουκούλι. Όντας απογυμνωμένος και ανοικοδομώντας μια νέα ζωή δημιούργησα ένα ξύπνημα. Νέους φακούς και μερικά εργαλεία.
Αλλά μερικές φορές, αισθάνομαι την αργή διελκυστίνδα που με τραβάει  πίσω σε εκείνη την βαθιά ύπνωση και πάλι. Η επίγνωση με ξυπνάει δίνοντας μου γροθιά στο στομάχι και με σπρώχνει προς τον ήλιο.
Πολλοί δεν έχουν δεχθεί αυτή η γροθιά. Η ζωή δεν τους εξανάγκασε σε μια γωνιά,  μην δίνοντας τους επιλογή για να ζήσουν διαφορετικά. Έτσι περνούν τις σκυλίσιες ημέρες τους , κωπηλατώντας ακριβώς πάνω από το νερό και αποδεχόμενοι ότι κάπως έτσι είναι η ζωή. 
Αυτα που χάνουν είναι:
  1. Αξία
  2. Αποκαλύψεις
  3. Την εκπλήρωση των σχέσεων
  4. Τέντωμα
  5. Μαθαίνοντας μέσα στους φόβους
  6. Καθημερινό ιδρώτα με ένα χαμόγελο
  7. Νερό
  8. Ήλιος
  9. Να είσαι καταλύτης
  10. Το να ονειρεύεσαι
  11. Δημιουργία
  12. Ανοικοδώμηση
  13. Περπατώντας με βεβαιότητα
  14. «Δεν υπάρχει εάν»
  15. Δυνητικός
  16. Ένας ανοιχτός δρόμος που καταλήγει σε μια κορυφή βουνού.
Μπορεί να μην είσαστε καταθλιπτικοί, αλλά ρωτήστε τον εαυτό σας αν οποιαδήποτε από τις λέξεις από την πρώτη λίστα έκρουσαν το κουδούνι, ακόμα κι αν είναι ένα αμυδρό κουδούνι.
Στη συνέχεια, πείτε στον εαυτό σας ότι το 2014 θα είναι το έτος που αφυπνησθήκατε, που δεχθήκατε τη γροθιά, μη δίνοντας  στον εαυτό σας μια επιλογή, που άλλαξε τα πάντα.
Αποδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα