Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τι είναι ο ύπνος;


Τι είναι ο ύπνος; Τι είναι ο ξύπνιος; Τι είναι το όνειρο; 

Πρέπει να στοχαζόμαστε βαθιά πάνω σε αυτά τα πράγματα. 

Που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο; Που είναι η Συνείδηση η οποία αυτοεπιγνούται της κατάστασής της; 

Ο Κρίσνα είπε στον Αρτζούνα: "Πρέπει να κατακτήσεις τον ύπνο".Αυτό σε όλα τα επίπεδα. Είναι ο φυσικός ύπνος, αλλά είναι και ο ψυχολογικός ύπνος. Εκείνος ο ύπνος ο οποίος είναι συνειδησιακός. Όταν ονειρευόμαστε ξύπνιοι, τι διαφορά υπάρχει από όταν ονειρευόμαστε στο κρεβάτι μας; Μα φυσικά ότι το σώμα μας είναι σε εγρήγορση. Αλλά που είναι ο νους μας εκείνη την στιγμή; Λέμε ότι είμαστε ξύπνιοι, αλλά δεν είμαστε ξύπνιοι ξύπνιοι! Είμαστε ξύπνιοι μισοκοιμισμένοι. 


Σε μια συζήτηση για παράδειγμα που χάνουμε κάποια κομμάτια ή δεν θυμόμαστε πως φτάσαμε στο τάδε θέμα, σημαίνει ότι κατά διαστήματα απουσιάζουμε από τον χώρο, δηλαδή δεν είμαστε παρών, δεν έχουμε μια παρουσία. Αυτό το προκαλεί το Εγώ, το προκαλεί ο ύπνος της Συνείδησης. 

Για να ξυπνάμε πρέπει να είμαστε στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ χωρίς προσπάθεια. Γι' αυτό πρέπει να ξεκουραζόμαστε καλά (να κάνουμε σοφή χρήση των ενεργειών μας), αλλά και να κάνουμε μια διαρκή προσπάθεια να είμαστε ΠΑΡΩΝ. Αυτή η συνεχής σκέψη ή αίσθηση μας οδηγεί προς μια ανώτερη κατάσταση Συνείδησης, την Υπερσυνείδηση ή Διαλογιστική κατάσταση ή Τουρίγια.

kyanosdrakos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα