Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Νέο φάρμακο για τα τραύματα στη σπονδυλική στήλη


Δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα και βελτίωσε την κίνηση των άκρων τους

                             Νέο φάρμακο για τα τραύματα στη σπονδυλική στήλη
Ένα νέο φάρμακο που δοκιμάστηκε πειραματικά σε ποντίκια με τραύματα στη σπονδυλική στήλη, πέτυχε να βελτιώσει την κίνηση των άκρων τους. Το φάρμακο που φέρει την προσωρινή ονομασία LM11A-31, είναι το πρώτο που λαμβάνεται από το στόμα και αντιμετωπίζει τις συνέπειες των τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη.

Η ουσία δρα εμποδίζοντας το θάνατο των ολιγοδενδροκυττάρων που περιβάλλουν και προστατεύουν τους νευράξονες, τις μακριές προεκβολές των νευρικών κυττάρων, τυλίγοντάς τους με τη μονωτική ουσία μυελίνη. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ταχεία μετάδοση των σημάτων μέσω των νευρικών κυττάρων.

Την ανάπτυξη του φαρμάκου πραγματοποίησαν ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια μοριακής και κυτταρικής βιοχημείας Σουνγκ Οκ Γιουν του πανεπιστημίου του Οχάιο. Η ίδια δήλωσε πως «είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται ένα φάρμακο, το οποίο μπορεί να ληφθεί από το στόμα και να επιφέρει λειτουργική βελτίωση (των άκρων), χωρίς να προκαλέσει καμία τοξικότητα στα πειραματόζωα»

Μέχρι σήμερα, οι υπάρχουσες θεραπείες για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης περιλαμβάνουν συνήθως επώδυνες επεμβάσεις. 

Το νέο φάρμακο δημιουργεί ελπίδες, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από τραύματα της σπονδυλικής στήλης και του νωτιαίου μυελού, με συνέπεια να είναι παράλυτοι και να εμφανίζουν πληθώρα επιπλοκών σε διάφορα όργανα.

Τα σχετικά πειράματα σε ποντίκια διήρκησαν για περίπου ενάμιση μήνα και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς τα πειραματόζωα μπόρεσαν σε ένα βαθμό να κινηθούν με σωστό συντονισμό των ποδιών τους, ακόμα και να κολυμπήσουν.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα