Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ


Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι ειλικρίνεια είναι το να εκφράζουμε τα αισθήματα και τις σκέψεις όπως είναι σε μια δοσμένη στιγμή, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας:
1) Εκείνον προς τον οποίο εκφραζόμαστε,
2) τα αισθήματα μας,
3) τις σκέψεις που περιλαμβάνουν τις ιδέες και τα σχέδιά μας,
4) τη μονάδα της συvείδησης ή το «εγώ» που θέλει να εκφραστεί.
Στις περισσότερες περιστάσεις ο άνθρωπος εκφράζεται σύμφωνα με αυτό που είναι τη δοσμένη στιγμή και επειδή δεν είναι πάντα ο ίδιος, οι εκφράσεις του αλλάζουν, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είναι ειλικρινής αλλά η ειλικρίνεια έχει σχέση με το κ ί ν η τ ρ ο.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε αν μια πράξη είναι ειλικρινής ή ανειλικρινής αλλά όταν διακρίνεται το κίνητρο, μπορεί τότε κάποιος να δει την πραγματικότητα πίσω από την έκφραση.

Κανένας μας δε μπορεί να είναι πραγματικά ειλικρινής αν δεν εισέλθει στην περιοχή του μόνιμου «εγώ» μέσα μας.
Αυτό απαιτεί πρόοδο με δύο τρόπους.
Από τη μια μεριά το σώμα, τα συναισθήματα και η νοητική φύση πρέπει να πειθαρχήσουν και να εξαγνιστούν, ώστε να εκφράζουν με ακρίβεια τη θέληση του εσωτερικού ανθρώπου.
Από την άλλη μεριά ο άνθρωπος πρέπει προοδευτικά να γίνει ο αληθινός Εαυτός του.
Η ανώτερη ειλικρίνεια στον άνθρωπο αρχίζει τη στιγμή που γίνεται Κύριος του εαυτού του και μπορεί να χρησιμοποιεί τους φορείς του για να εκφράσει τον εαυτό του όπως είναι.
Η ειλικρίνεια είναι η ακριβής εξωτερίκευση του εσωτερικού ανθρώπου μέσω των λόγων, των αισθημάτων, των σκέψεων, των ιδεών και των κινήσεων του.
Το να είστε ειλικρινείς σημαίνει να είστε ο ουσιαστικός εαυτός σας και να εκφράζετε αυτή την ουσία με τη μεγαλύτερη απλότητα.
Υποκριτές είναι οι άνθρωποι που αλλάζουν συνεχώς τις εκφράσεις τους, όπως τα κίνητρά τους τα ενδιαφέροντά τους και την εστία της συνείδησης τους, εξαιτίας της προσκόλλησής τους στο σώμα, στα αισθήματα και στις σκέψεις τους, είναι ασταθείς και μηχανιστικοί άνθρωποι.
Ένας πιο προχωρημένος υποκριτής είναι εκείνος που έχει ένα ύποπτο κίνητρο σε ένα από τα επίπεδα της προσωπικότητάς του και κρύβει σε αυτό τις διάφορες εκφράσεις του, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ένας ολοκληρωμένος, ένας αυτοπραγματωμένος άνθρωπος.
Η ειλικρίνεια είναι η ακτινοβολία του ανθρώπου που έχει πετύχει την ταύτιση με τον αληθινό του Εαυτό και που αυτός ο Εαυτός είναι τώρα ικανός να εκφραστεί, ανεμπόδι­στα, μέσα από όλoυς τους φορείς Του.
Η ειλικρίνεια είναι ένα άμεσο άγγιγμα από τον Εσωτερικό Σπινθήρα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα