Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ




Βεβαίως και είναι ανίσχυροι οι άνθρωποι απέναντι στις θεομηνίες και στις φυσικές καταστροφές. Υπάρχουν όμως θεομηνίες, που μια πολιτισμένη και ευνονούμενη πολιτεία μπορεί και πρέπει να τις αντιμετωπίζει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. 

Κάτι τέτοιο, δεν συνέβη προχθές στο νησί μας με αποτέλεσμα να θρηνούμε 4 ανθρώπινες ζωές. 
Οσο και να θέλει να δικαιολογήσει κανείς την κατάσταση, στερείται λογική το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες η τοπική και κεντρική εξουσία δεν έχει καταφέρει να φτιάξει μια γέφυρα στην Κρεμαστή. 

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ συνεισφέρει η Ρόδος στην εθνική οικονομία αλλά... μια γέφυρα δεν δικαιούται, διότι έτσι κρίνουν οι μανδαρίνοι του αθηνοκεντρικού κράτους και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους σε τοπικό επίπεδο. 



Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία κανένας δεν μπορεί να ωραιοποιήσει. Η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο! Κάποιοι μάλιστα από τους πολιτικάντηδες που ευδοκιμούν σ’ αυτόν τον τόπο, περήφανοι μας ανακοίνωναν τα προηγούμενα χρόνια, ότι έφτιαξαν... ιρλανδική γέφυρα στον χείμαρρο της Κρεμαστής. 

Και δυστυχώς, η τραγωδία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανικανότητα της τοπικής ηγεσίας. “Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα” όπως λέει ο ποιητής, και που δυστυχώς αποδεικνύεται τραγικά επίκαιρος. 
Ομως μαζί μ’ αυτούς, οι ευθύνες βαρύνουν κι όλους εμάς, που ανεχόμαστε τόσες δεκαετίες να μας κοροϊδεύουν και να μας εμπαίζουν. 

Διότι η περίπτωση της γέφυρας της Κρεμαστής, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, για τις ελλείψεις σε έργα υποδομής (μικρά και μεγάλα) που αντιμετωπίζει αυτός ο τόπος. Και μόνο να τ’ απαρριθμήσει κανείς φτάνει για να μελαγχολήσει. 

Έχουν δίκαιο επίσης, όσοι διατηρούν καθαρό μυαλό και λένε ότι γίνονται έργα βιτρίνας στο νησί και όχι έργα υποδομής. 

Έτσι είναι. Διότι τα έργα υποδομών ...δεν φέρνουν ψήφους, ούτε χαϊδεύουν μάτια και αφτιά. Η προχθεσινή τραγωδία ήρθε να επιβεβαιώσει ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. 
Να μιλήσουμε για τις καταστροφές στα σπίτια και τα καταστήματα; 

Για τους δρόμους που χάθηκαν; Για τα αυτοκίνητα; 
Όλα αυτά είναι σοβαρά όμως εκ των πραγμάτων περνούν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στις ανθρώπινες απώλειες. 

Δεν αμφιβάλλουμε βέβαια ότι, θα υπάρξουν οι συνήθεις διαβεβαιώσεις. Για τα έργα που θα γίνουν, τους μηχανισμούς που θα στηθούν, τις αποζημιώσεις που θα δoθούν. 
Τα έχουμε ξανακούσει άλλωστε αλλά δεν μας λένε τίποτα, ούτε σε μας, ούτε στους κατοίκους αυτού του νησιού. 

Δυστυχώς έχουμε αποδεκτεί ότι τα ίδια θα συμβούν με την επόμενη ισχυρή βροχόπτωση. Απλώς κάθε φορά, αλλάζουν οι περιοχές όπου “χτυπιούνται” από τις θεομηνίες. Όλα τ’ άλλα παραμένουν τα ίδια. Και κυρίως η ανικανότητα και η μοιρολατρεία που χαρακτηρίζει την ηγεσία αυτού του τόπου. 

Πόσους νεκρούς θα πρέπει να μετρήσουμε ακόμα για να αλλάξουν ρότα”; 
Λ.Μ.

rodiaki

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα