Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Υποκατάστατο του καφέ από τον κήπο μας


Ο καφές είναι για αρκετούς μια σχεδόν απαγορευμένη απόλαυση, λόγω της καφεΐνης. Ακόμα και οι decaf καφέδες μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Υπάρχει, όμως, η δυνατότητα να φτιάξουμε τον δικό μας καφέ χωρίς καθόλου καφεΐνη!

Λίγα λόγια για το κιχώριο
Το ριζώδες κιχώριο  {Cichorium intybus var. sativum} είναι ένα φυτό που σχηματίζει μακριά σαρκώδη ρίζα, από την οποία μπορούμε να φτιάξουμε ένα υποκατάστατο του καφέ που δεν θα έχει καθόλου καφεΐνη! Καλλιεργείται στην ευρώπη και είναι συγγενές είδος με γνωστά σαλατικά όπως τα αντίδια, το ραντίτσιο κ.α. Το φυτό έχει χνουδωτό βλαστό και φτάνει σε ύψος 40-100 εκ.

Τα φύλλα του είναι λογχοειδή και τα λουλούδια του έχουν ανοιχτό μπλε χρώμα.



Πώς να φτιάξετε το δικό σας υποκατάστατο καφέ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει κανείς να κάνει είναι να κόψει τις φρέσκες ρίζες σε φέτες και έπειτα να τις απλώσεις στον ήλιο για 2 μέρες να ξεραθούν. Έπειτα, ακολουθεί το στάδιο του καβουρντίσματος το οποίο θα πρέπει να διαρκεί 2-3 ώρες σε φούρνο με θερμοκρασία μικρότερη από 150 C. Μόλις τελειώσει το καβούρντισμα, περάστε το κιχώριο από μύλο και αλέστε για να έχετε ένα ψιλοκομμένο προϊόν, περίπου όμοιο με τον στιγμιαίο καφέ.

piperies-agiou-georgiou


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα