Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

H Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο στον Νότο





Θα ενισχυθεί η βάση στην Αρμενία και πιθανόν ενεργοποιείται το σενάριο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ του ιρακινού Κουρδιστάν και του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή στη Μόσχα, αναφέρονται πρόσθετες πληροφορίες για τα «συζητηθέντα και συμφωνηθέντα» στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν στη Ρωσία και τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αρχικά υπάρχει δεδηλωμένη απόφαση της Αρμενίας να ενταχθεί στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν .


Όπως αναφέρει και ο μεγάλης εμβέλειας ρωσικός ιστότοπος http://www.iarex.ru/ (αρθρογραφούν μεγάλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές της Ρωσίας ), αποφασίσθηκε ότι, στο πλαίσιο των «μέτρων» προστασίας της στρατιωτικής δράσης στη Μέση Ανατολή, η Ρωσία και η Αρμενία , θα έχουν αρχικά κοινή πολιτική δράση. Το δεύτερο βήμα είναι η ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην 102η βάση στο GYUMRI στην Αρμενία ( όπου οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander «κοιτούν» κατά Τουρκία μεριά) .
Η ίδια πηγή του αξιωματούχου στην Μόσχα δήλωσε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία συμμετέχει άμεσα στην στρατιωτική εκστρατεία εναντίον της Συρίας , καθιστώντας την, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο επιτιθέμενη, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα ρωσικά όπλα, που προμηθεύτηκε το Αζερμπαϊτζάν θα χρησιμοποιηθούν για τους στρατηγικούς σκοπούς που δόθηκαν όπως είναι η πολιτική του περιορισμού των απειλών δυνητικά εξερχομένων από το Νότο, και ιδίως από την ισλαμική δημοκρατία του Ιράν . Η Ρωσία αναμένει ότι το Αζερμπαϊτζάν σε μια τέτοια κατάσταση δεν θα είναι ο ηθικός αυτουργός μιας τέτοιας επιθετικότητας ( θα συμμετάσχει δηλαδή με οποιοδήποτε τρόπο στην επίθεση κατά της Συρίας) .
Εάν τώρα , σε αντίθεση με τις αρχές του διεθνούς δικαίου , η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αποτελέσουν τους «επιτιθέμενους» ( στην Συρία), σύμφωνα με την νομοθεσία προς το συμφέρον των εθνών και των λαών στην αυτοάμυνα, η Ρωσία θα εξετάσει την πολιτική αναγνώριση της ανεξαρτησίας του ιρακινού Κουρδιστάν και του Ναγκόρνο – Καραμπάχ .
http://www.iarex.ru/news/40748.html
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα