Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μην φοβάστε τις αλλαγές!

Η αλλαγή είναι κομμάτι της ζωής. Αν και δεν μπορούμε να την ελέγξουμε, μπορούμε να μάθουμε να τη διαχειριζόμαστε.  Στο βιβλίο τους «Becoming a Life Change Artist» («Πώς να γίνεις ο καλλιτέχνης των αλλαγών στη ζωή»),  ο Fred Mandell και η Kathleen Jordan προκρίνουν εφτά δημιουργικές ικανότητες για να αντεπεξέλθουμε με επιτυχία στις αλλαγές της ζωής.
Κατ΄ αρχήν εισάγουν την ιδέα του δημιουργικού διλήμματος, μια κατάσταση όπου καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ δύο μονοπατιών. Κατά τη γνώμη τους, το δημιουργικό δίλημμα ουσιαστικά μας δίνει κίνητρα για μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο ας μελετήσουμε τα 7 μυστικά που θα μας κάνουν καλλιτέχνες της αλλαγής.

Προετοιμασία. Είναι το στάδιο, κατά το οποίο διοχετεύουμε δημιουργική σοφία μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες έξω από το χώρο της εργασίας. Είναι οι στιγμές που χαλαρώνουμε χωρίς άγχος, χωρίς να προσπαθούμε για λύσεις, όταν στρώνουμε το δρόμο για την έμπνευση, για εκείνη τη μοναδική στιγμή που θα γίνει το κλικ. Για παράδειγμα, το περπάτημα είναι  αποτελεσματικό για πολλούς ανθρώπους, που κατά τη διάρκεια ενός περιπάτου βλέπουν να ξεπηδούν από μέσα τους εμπνευσμένες ιδέες. Κάποιοι άλλοι βρίσκουν πολύ δημιουργική τη διαδικασία της γενικής καθαριότητας στο σπίτι. Σκεφτείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα και ξεκινήστε αμέσως.
Παρατήρηση. Είναι η ικανότητα να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να εξετάσουμε μια κατάσταση από διαφορετική προοπτική. Είναι ένας τρόπος να αξιοποιήσουμε τη διαίσθησή μας παρατηρώντας τις αντιδράσεις μας σε διαφορετικές καταστάσεις και εμπειρίες. Ουσιαστικά αφουγκραζόμαστε τα συναισθήματά μας σε σχέση με διαφορετικές  καταστάσεις. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν βοηθητικό να κρατούν ένα ημερολόγιο αφού νιώθουν ότι τους βοηθά να έρθουν σε επαφή με τα πραγματικά συναισθήματα και τις σκέψεις τους προκειμένου να πάρουν καλύτερες αποφάσεις.
Γενικό πλαίσιο. Διαμορφώνει τις καταστάσεις που σχετίζονται με ένα γεγονός. Είτε εργασιακό, προσωπικό, είτε κοινωνικό και ιστορικό, το πλαίσιο είναι πολύ σημαντικό αφού, αν δεν του δώσουμε τη δέουσα σημασία, θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Αν δεν γνωρίζουμε τι μας επηρεάζει, καταλήγουμε να παίρνουμε λάθος αποφάσεις.
Αποδεχτείτε την αβεβαιότητα. Συχνά δεν γνωρίζουμε τις μελλοντικές επιπτώσεις των αποφάσεών μας και αυτό μας προκαλεί στρες. Ωστόσο, αντί να αντιστεκόμαστε και να πολεμάμε την αβεβαιότητα, είναι καλύτερα να την αγκαλιάσουμε και να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας χωρίς να αναρωτιόμαστε πού θα μας οδηγήσει η επιλογή που κάνουμε.
Πάρτε ένα ρίσκο. Το ρίσκο ορίζεται ως η «δράση χωρίς βεβαιότητα για το αποτέλεσμα». Μπορεί να είναι κάτι απτό, όπως το οικονομικό ρίσκο ή κάτι πιο αφηρημένο, που αφορά στις σχέσεις ή την κοινωνική σφαίρα. Ωστόσο, ακολουθείστε το ένστικτό σας και ρισκάρετε καθώς η απόφασή που θα πάρετε μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.
Συνεργασία. Δουλέψτε με τους άλλους για να πετύχετε την αλλαγή που επιθυμείτε.
Πειθαρχία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι καλή είναι η έμπνευση, αλλά απαιτεί και δουλειά. Η πειθαρχία σημαίνει ότι εργαζόμαστε με συνέπεια, ανεξάρτητα από τα κίνητρά μας. Όταν θέλουμε να φέρουμε αλλαγή στη ζωή μας πρέπει να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να την υλοποιήσουμε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα