Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ : ΕΛΛΑΔΟΣ- ΙΝΔΙΑΣ ....Μέρος Δεύτερο




Η ταύτιση των δυο πολιτισμών Ινδίας – Ελλάδος είναι και σε πολλά άλλα τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη που στους αδαείς προξενεί έκπληξη και ερωτηματικά. 

Για παράδειγμα η Αμβροσία είναι στους Ινδούς Αμρίτα (amrita ), ενώ το Νέκταρ το λένε Σόμα (soma). Σύμφωνα με την Ινδική παράδοση, η Αμρίτα δημιουργήθηκε απο την ανάδευση των υδάτων του ουράνιου Ωκεανού. 

Πρώτη αναδύθηκε η Σελήνη, έπειτα η Λακσμί ( Αφροδίτη) ντυμένη στα λευκά ....θυμίζει την γέννηση της θεάς απο τον αφρό της θάλασσας της Πάφου, ύστερα ο θεός της Σελήνης Σόμα, μετά το Λευκό Άλογο και τέλος το ουράνιο κόσμημα που στολίζει το στήθος του Βίσνου. 


Τελευταίος αναδύθηκε ο Ντανβαντάρι (Ασκληπιός) κρατώντας στο χέρι του το δοχείο με την αμβροσία. Επειδή οι Άσουρα (σκοτεινές δαιμονικές δυνάμεις) ήθελαν την αμβροσία δική τους, ήρθαν σε σύγκρουση με τους θεούς. 

Οι θεοί με την βοήθεια του Βίσνου και του περιστρεφόμενου φλεγόμενου δίσκου του, νίκησαν τους Άσουρα οι οποίοι χώθηκαν βαθειά στη γη. 

Για τους Ινδούς το όρος Μερού θεωρείται ο βασιλιάς των βουνών, κάτι αντίστοιχο με τον δικό μας Όλυμπο. Εδώ θα παρατηρήσω ότι ενώ στην Ελλάδα όλα τα ποτάμια είναι γένους αρσενικού π.χ ο Αλφειός, ο Αξιός, ο Έβρος κλπ, στην Ινδία είναι θηλυκού γένους π.χ λένε η Γάγγα και όχι ο Γάγγης. Υπάρχει όμως μια εξαίρεση το ένα και μοναδικό αρσενικού γένους ποτάμι είναι ο Ινδός.

Ας δούμε και τα φοβερής ισχύος όπλα που αναφέρονται στη Μαχαμπαράτα που όλα έχουν μυστικά εκτόξευσης, αλλά και ανάκλησης (δηλ κωδικούς  . 


Ο γιος του Ίντρα Ο Άρτζουνα είχε : το αγκνεγιά (agneyia) που έβγαζε φωτιά, το βάρουνα (varouna) που δημιουργούσε νερό, το βαγιάβα (vayiava ) που δημιουργούσε τυφώνες, το παρτζιανά (partziana ) συγκέντρωνε τα σύννεφα, το μπούμα (bouma ) δημιουργούσε στερεά γη, το παρβάτια (parvatia ) ύψωνε βουνά, το ανταρντάνα (adardana ) που εξαφάνιζε τα πάντα. Αυτό επίσης χάριζε στον χρήστη του αορατότητα και υπνώτιζε τον εχθρό. 

Ο Άρτζουνα ως ενσάρκωση του ίδιου του Ίντρα αντιστοιχεί με τον δικό μας Ηρακλή. Διέθετε δε μεγάλη ενεργειακή δύναμη και είχε στην κατοχή του το περίφημο όπλο μπαχμασίρα είχε την δύναμη του κεραυνού, τόσο ισχυρού που μπορούσε να καταστρέψει όλη τη γη. 

Το μπραχμασίρα δεν έπρεπε να χρησιμοποιείται ενάντια σε εχθρό με κατώτερη ενέργεια π.χ ανθρώπους, διότι θα κατέστρεφε τη γη και δεν υπάρχει ισάξιό του στους τρεις κόσμους (ουράνιο, γήινο και κάτω κόσμου). 

Το δε τόξο γκαντίβα (gadiva) ήταν προικισμένο με τρομερή δύναμη, αύξαινε τη δύναμη του κατόχου του και δεν μπορούσε να βλαφτεί απο κανένα άλλο όπλο. Ήταν ο αρχηγός όλων των όπλων και καταστροφέας των, ισάξιο με 100.000 τόξα (μήπως πολυλέϊζερ . είχε δε ως συμπλήρωμα δυο ανεξάντλητες με βέλη φαρέτρες. 

Είχε επίσης ένα άρμα που ήταν εξοπλισμένο για μάχη, το οποίο δεν μπορούσε να κατανικηθεί ούτε απο τους Άσουρα, ούτε απο τους Θεούς. Αυτό κατασκευάσθηκε απο τον Τβάστρι (Ήφαιστο ) έπειτα απο μακροχρόνιο διαλογισμό. 

Ο Άρτζουνα ήταν ντυμένος με πανοπλία και φορούσε δερμάτινα γάντια όταν τόξευε. Υπήρχε ακόμη όπλο που πετούσε θηλιές. Όλα γενικώς τα όπλα μπορούσαν να ανακληθούν με μάντρα, με τον νου, με τα μάτια και με το τόξο.

Όπως στους Έλληνες υπήρχε το κέρας της Αμάλθειας, έτσι και στους Ινδούς υπήρχε η χύτρα της αφθονίας. Η ειμαρμένη – πεπρωμένο, λέγεται κάρμα απο τους Ινδούς που μαζί με τις ιδιότητες των ανθρώπων , δημιουργήθηκαν οι κάστες. 


Μην ξεχνάμε επίσης εκτός από τον Ηρακλή, τον Διόνυσο, τον Αλέξανδρο και άλλους, την Ινδία την επισκέφθηκε και ο Πυθαγόρας.

Ο Ινδός Μάνδανις θεωρούσε τους Έλληνες φρόνιμους, εκτός από ένα : προτιμούν τον νόμο απ΄ την φύση. Χαρακτήρισε τους Έλληνες «άριστο σπίτι», που χρειάζεται ελάχιστη επισκευή. Οι Ινδοί σέβονταν τον {όμβριο Δία}.


ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα