Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Κλάρο υποδέχεται κίονα με καθυστέρηση 2.200 ετών


Κίονας 10 μέτρων, που παραγγέλθηκε πριν από 2.200 χρόνια για την κατασκευή ναού σε ένα από τα πιο σημαντικά μαντεία της αρχαιότητας, της αρχαίας Κλάρου κοντά στην Κολοφώνα της Ιωνίας, θα παραδοθεί τελικά στον προορισμό του μετά το ναυάγιο του πλοίου που τον μετέφερε στην περιοχή Çeşme Kızılburun της Τουρκίας.



Ο κίονας ανακαλύφθηκε το 1993 από τον ερευνητή και συγγραφέα Cemal Pulak και μεταφέρθηκε το 2007 από έξι αρχαιολόγους, υπό τον συντονισμό του Υποβρύχιου Ινστιτούτου Αρχαιολογίας των ΗΠΑ. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο κίονας προοριζόταν για τον ναό του Απόλλωνα στην Κλάρο.

Η επικεφαλής των ανασκαφών, καθηγήτρια Nurdan Şahin, δήλωσε ότι μια ομάδα από το Texas A&M University πραγματοποίησε προκαταρκτικές εργασίες για να καθορίσει τη θέση του κίονα και διαπίστωσε ότι πρόκειται για τον έκτο κίονα του ναού του Απόλλωνα στο αρχαίο μαντείο του Κλάρου.


«Για πρώτη φορά στον κόσμο, βρέθηκε η διεύθυνση αποστολής του φορτίου ενός βυθισμένου πλοίου. Μετά τη διαδικασία καθαρισμού, το αρχικό σχέδιο ήταν να εκτεθεί ο κίονας στο Μουσείο του Çeşme, αλλά είπαμε ότι θα ήταν πιο ρεαλιστικό να τον τοποθετήσουμε στην αρχική του θέση, στην Κλάρο», δήλωσε.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα