Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΥΡΒΕΔΑ


Στην Αγιουρβέδα δίνεται μεγάλη σημασία στον τρόπο ζωής μας και στις καθημερινές μας συνήθειες, σε ότι αφορά την πρόληψη, αλλά και την αποκατάσταση της υγείας μας.  

Η Αγιουρβέδα θεωρεί τον άνθρωπο ως τη μονάδα του σώματος, του νου, του πνεύματος, της συμπεριφοράς και του περιβάλλοντος. Όλες αυτές οι καταστάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη θεραπεία των παθήσεων, αλλά και στη διατήρηση της ομορφιάς και της υγείας μας.
          Συμβουλές για  την πρόληψη της διαδικασίας  γήρανσης:........


  • Να τρώτε καθιστοί, σε ήρεμο περιβάλλον, αν είναι δυνατόν την ίδια ώρα.
  • Κατά τη διάρκεια του γεύματος δεν θα πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε άλλο, αλλά να παραμένουμε προσηλωμένοι στο φαγητό μας.
  • Να τρώμε μόνο όταν είμαστε πεινασμένοι και αφού έχουμε χωνέψει εντελώς το προηγούμενο γεύμα. Να αποφεύγουμε τα ενδιάμεσα τα γεύματα.
  • Το κύριο γεύμα της ημέρας είναι καλό να είναι το μεσημεριανό μας. Το βράδυ καλό είναι να τρώμε κάτι ελαφρύ, ενώ πριν τον ύπνο καλό θα είναι να μην τρώμε τίποτα άλλο. Τη νύχτα οι τροφές δεν είναι εύκολο να χωνευθούν και παρεμποδίζουν τον ύπνο μας.
  • Κατά τη διάρκεια των γευμάτων μπορούμε να πίνουμε τσάι από βότανα ή χυμό.
  • Να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά, τον καφέ, το αλκοόλ και την σοκολάτα.
  • Η διατροφή μας θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και να καλύπτει και τις έξι γευστικές κατευθύνσεις.
  • Να  αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά και κυρίως το βράδυ.
  • Να αποφεύγουμε τα παγωμένα τρόφιμα και ποτά.
  • Εμπιστευθείτε κυρίως τις εσωτερικές σας ανάγκες και επιθυμίες.
  • Η Αγιουρβέδα προτείνει κατά κανόνα χορτοφαγική διατροφή με λίγο λευκό κρέας.
  • Αλλά θεωρεί πως όσο σημαντική είναι η διατροφή μας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η ψυχολογική μας κατάσταση, ως επακόλουθο ανέκφραστων συναισθημάτων,   εσωτερικών συγκρούσεων που δεν έχουμε επεξεργαστεί. Γιατί αυτά είναι εξίσου βλαβερά για την υγεία μας, καθώς αποτελούν ψυχικές και νοητικές τοξίνες που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας.

Συχνά αρκούν μικρές μόνο αλλαγές στον τρόπο διατροφής  και ζωής μας, για να αποκαταστήσουμε την αρχική ισορροπία μέσα μας. Πέρα απ’ αυτό,  έχουμε στη διάθεσή μας πολλές θεραπείες, που κινητοποιούν την εσωτερική σοφία και γνώση του ανθρωπίνου σώματος για αυτοθεραπεία. Κοινή αρχή όλων είναι να επιτύχουμε την ατομική και μοναδική ισορροπία μας, με απόλυτο σεβασμό.
Κύριες θεραπευτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από την Αγιουρβέδα είναι η αρωματοθεραπεία, η χρωματοθεραπεία, η μουσικοθεραπεία, η βοτανοθεραπεία, η δίαιτα, η νηστεία, οι καθαρισμοί,  οι σωματικές ασκήσεις, τα αγιουρβεδικά μασάζ.



                

                         Καθαρισμός και Αποτοξίνωση του σώματος

Για να μειώσετε τις τοξίνες απαιτείται ένα πρόγραμμα 8-10 ημερών.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών προτιμήστε άσπρο ρύζι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, φρέσκιες σαλάτες, ελαφριά είδη ψωμιού και σούπες.

Να κινήστε πολύ στον καθαρό αέρα και να κοιμάστε νωρίς.

Στην καθημερινή μας ζωή πρέπει να ακολουθούμε πιστά κάποιες διαδικασίες που συμβάλλουν θετικά στην προώθηση της υγείας μας.

Το υγιές άτομο θα πρέπει να ακολουθεί πιστά το βιολογικό του ρολόι, να συντονίζει τις περιοδικές διαδικασίες που συμβαίνουν στο σώμα του με αυτές του ήλιου, της σελήνης καθώς και με τις εποχές του χρόνου.
Σηκώνεται από το κρεβάτι μία ή δύο ώρες πριν από την ανατολή του ήλιου.
Αφού σηκωθείτε μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι μέλι και λίγες σταγόνες λεμόνι, το οποίο έχει τονωτική και καθαρτική επίδραση. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα καθαρισμού και  φροντίδας του σώματος. Μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε ήπιες σωματικές ασκήσεις, απλές ασκήσεις ισορροπημένης αναπνοής που ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα, διαλογισμό ή προσευχή γιατί το να βιώνει κανείς αυτή την κατάσταση συνείδησης φαίνεται πως είναι μια από τις σημαντικότερες καταστάσεις για την ανανέωση των κυττάρων, την σωματική και πνευματική ανάπλαση και την ανάπτυξη πνευματικών ικανοτήτων.

Επίσης είναι καλό να πραγματοποιείται τακτικά κάποιο μασάζ με έλαια ή στεγνό. Ένα σωστό μασάζ με έλαια απομακρύνει την κούραση, αυξάνει τον μυϊκό τόνο και βοηθά στην ευλυγισία των αρθρώσεων, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα όργανα και το δέρμα, βοηθά στην αποβολή των άχρηστων ουσιών μέσω του δέρματος, διεγείρει το νευρικό σύστημα, προλαμβάνει την γήρανση και αυξάνει την μακροζωία. 

Στα ξηρά μασάζ χρησιμοποιούνται κυρίως ξηρές σκόνες, οι οποίες προκαλούν θερμότητα ανοίγοντας τους ιδρωτοποιούς αδένες του δέρματος. Αποτελεί μία από τις βασικότερες θεραπευτικές μεθόδους για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Επίσης σημαντικό ρόλο για την διατήρηση της ψυχικής μας ισορροπίας αποτελεί η σωστή ανάπαυση και ο ύπνος.




                                   Η διαδικασία της γήρανσης

 Σύμφωνα με την φιλοσοφία της Αγιουρβέδα το σώμα μας αποτελεί «Δοχείο Αθανασίας»,  γι’ αυτό φιλοξενεί όλη τη γνώση της φύσης, από την οποία έχει  δημιουργηθεί. Ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο, στο σώμα σας συμβαίνουν δισεκατομμύρια  χημικές αντιδράσεις και αλληλεπιδράσεις. Το σώμα μας είναι ένα ρευστό σύστημα με απίστευτη πολυπλοκότητα, το οποίο ανανεώνεται και μεταβάλλεται συνεχώς. Και τότε τίθεται το ερώτημα, γιατί γερνάμε ή αρρωσταίνουμε; Κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα και εξωτερικό ερέθισμα προκαλεί και διαμορφώνει φυσικές και χημικές διαδικασίες μέσα στο σώμα μας και αποτυπώνεται με την μορφή κυτταρικής μνήμης μέσα στο σώμα μας. Έτσι το κάθε μας κύτταρο, από εκεί και πέρα λαμβάνει ένα αντίγραφο της συνειδησιακής μας κατάστασης και αναπαράγεται σύμφωνα με τα ίδια λανθασμένα πρότυπα, όπως και τα προηγούμενα κύτταρα. Στόχος λοιπόν της Αγιουρβέδα είναι να διορθώσει όλα αυτά τα πρότυπα που βρίσκονται στο χώρο της σκέψης, της συμπεριφοράς, των αισθήσεων, των συναισθημάτων μας. 
Μια ισορροπημένη συναισθηματική ζωή που αντλεί χαρά, μέσα από ισχυρούς δεσμούς με τους άλλους ανθρώπους, μια γαλήνια στάση απέναντι στη ζωή, χωρίς εχθρότητες και θυμούς, η σωστή φροντίδα του σωματός μας με σεβασμό και αγάπη και η εύρεση χρόνου για χαλάρωση.

Επίσης  είναι πολύ σημαντικό, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνειδητοί, με την ποιότητα των σκέψεων που κάνουμε, με την κάθε μας ανάσα, με την κάθε μας πράξη, γιατί όλα αυτά μπορούν να παράγουν τοξίνες, συναισθηματικές και νοητικές.
Αν επαναφέρουμε την ισορροπία στο σύνολο του εαυτού μας, τότε ελευθερώνονται οι Θεραπευτικές δυνάμεις μέσα μας, που μας βοηθούν να θεραπευτούμε μόνοι μας και να κάνουμε χρήση του εσωτερικού μας φαρμακείου και της εσωτερικής μας σοφίας.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα