Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τρεις πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη του Gliese 667C, 22 έτη φωτός μακριά!!!

Τρεις πλανήτες σε τροχιά γύρω από Gliese 667C

Οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν την ανακάλυψη τριών πλανητών στην κατοικήσιμη ζώνη του Gliese 667C. Τρεις από αυτούς τους πλανήτες έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι υπερ-Γαίες.Αυτή είναι η πρώτη φορά που τρεις τέτοιοι πλανήτες έχουν εντοπιστεί σε τροχιά γύρω από τη ζώνη αυτή στο ίδιο σύστημα. 

Είναι, επίσης, το πρώτο σύστημα που βρέθηκε με μία πλήρως συσκευασμένη κατοικήσιμη ζώνη. Η Gliese 667C είναι τμήμα ενός τριπλού συστήματος αστέρων που είναι γνωστό ως Gliese 667. Αυτό το σύστημα αστέρων είναι 22 έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό του Σκορπιού. 

Προηγούμενες μελέτες του Gliese 667C έχουν διαπιστώσει ότι το άστρο φιλοξενεί τρεις πλανήτες με έναν από αυτούς στην κατοικήσιμη ζώνη. Μια ομάδα αστρονόμων με επικεφαλής τον Guillem Anglada-Escudι του Πανεπιστημίου του Gφttingen της Γερμανίας και τον Mikko Tuomi του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, UK, επανεξέτασαν το σύστημα. 

Βρήκαν ενδείξεις για έως και επτά πλανήτες γύρω από το άστρο, με τρεις από αυτούς στην κατοικήσιμη ζώνη. Βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το τρίτο αστέρι του τριπλού συστήματος αστέρων. Παρατηρώντας από τον ένα από αυτούς τους πρόσφατα ανακαλυφθέντες πλανήτες οι άλλοι δύο ήλιοι θα μοιάζουν με ένα ζευγάρι  πολύ φωτεινά αστέρια ορατά στη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα θα παρέχουν τόσο το φωτισμό όσο η Πανσέληνος. Οι νέοι πλανήτες γεμίζουν εντελώς την κατοικήσιμη ζώνη του Gliese 667C. Οι αστρονόμοι λένε ότι δεν υπάρχουν πιο σταθερές τροχιές στις οποίες ένας πλανήτης θα μπορούσε να υπάρχει στη σωστή απόσταση από αυτές.




Οι πλανήτες σε τροχιά γύρω από Gliese 667C


Ο Mikko Tuomi (University of Hertfordshire) είπε σε μια δήλωση, «Γνωρίζαμε ότι το αστέρι είχε τρεις πλανήτες από τις προηγούμενες μελέτες, έτσι θελήσαμε να δούμε αν  ακόμη υπήρχαν . Με την προσθήκη κάποιων νέων παρατηρήσεων και την αναθεώρηση υφιστάμενων δεδομένων ήμασταν σε θέση να επιβεβαιώσουμε αυτούς τους τρεις και με αυτοπεποίθηση αποκαλύψαμε πολλά περισσότερα. 

Η εύρεση των τριών πλανητών με χαμηλή μάζα στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου είναι πολύ συναρπαστική. " Ο συν-συγγραφέας της μελέτης Rory  Barnes (University of Washington) λέει: «Ο αριθμός των δυνητικά κατοικήσιμων πλανητών  στον γαλαξία μας είναι πολύ μεγαλύτερος αν μπορούμε να περιμένουμε για να βρούμε πολλούς από αυτούς γύρω από κάθε μικρής μάζας αστέρι, αντί να κοιτάμε δέκα αστέρια για να ψάξουμε για έναν μόνο δυνητικά κατοικήσιμο πλανήτη. Γνωρίζουμε τώρα ότι μπορούμε να δούμε μόνο ένα αστέρι και να βρούμε πολλούς από αυτούς. "

Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα