Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

7 οφέλη του μελιού για την επιδερμίδα

Οφέλη του μελιού για την επιδερμίδα (1)
Το μέλι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως γλυκαντική ουσία ή για να μαλακώσει τον πονόλαιμο, αλλά έχει και ένα σωρό οφέλη για την επιδερμίδα σας, τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτείτε! Αν λοιπόν ψάχνετε για ένα εξ’ ολοκλήρου φυσικό συστατικό για να προσθέσετε στη ρουτίνα της φροντίδας του δέρματος σας, υιοθετήστε το, αφού οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι πάρα πολλές.


  • 1. Προστατευτικό

Το οφέλη του μελιού στην επιδερμίδα είναι πάρα πολλά, αλλά ας ξεκινήσουμε με το πως μπορεί να την προστατεύσει. Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικά, αντιμυκητιασικά και αντι-μικροβιακές ιδιότητες για να προστατεύσει το δέρμα σας από την περιβαλλοντική καταστροφική επίδραση και να βοηθήσει ακόμη και στη θεραπεία των πληγών, των εξανθημάτων και την καταπολέμηση των μολύνσεων του δέρματος.

Οφέλη του μελιού για την επιδερμίδα (2)

  • 2. Ενυδατικό

Το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό, που αν χρησιμοποιείται τακτικά, μπορεί να απαλύνει ακόμα και τα πιο ξηρά δέρματα ή μαλλιά. Μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο μέλι στο πρόσωπό σας ή το λαιμό μόνο του ή και αναμεμειγμένο με άλλα φυσικά συστατικά για να δημιουργήσετε ένα προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης!

  • 3. Αντιγηραντικό

Μία από τις συχνότερες ανησυχίες στην φροντίδα του δέρματος είναι η μείωση των σημαδιών γήρανσης. Χρησιμοποιώντας το μέλι σαν μια θεραπευτική αγωγή φροντίδας του δέρματος μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να διατηρηθεί νεανικό! Οι ελεύθερες ρίζες είναι τοξικά μόρια που μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε. Το φυσικό μέλι με τα αντιοξειδωτικά του, βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών από το περιβάλλον και κρατά το δέρμα σας φρέσκο ​​και ανανεωμένο!

Οφέλη του μελιού για την επιδερμίδα (3)

  • 4. Θεραπευτικό

Ένα ακόμη όφελος του μελιού είναι το ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μολύνσεων και να προάγει την επούλωση των πληγών! Το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που το καθιστούν ένα φυσικό επουλωτικό. Επίσης, όταν η ζάχαρη στο μέλι έρχεται σε επαφή με τα υγρά των τραυμάτων, παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης!

  • 5. Θρεπτικό

Τα οφέλη του μελιού λειτουργούν εσωτερικά και εξωτερικά. Μπορείτε να φάτε μέλι για να θρέψετε το σώμα σας εσωτερικά ή να το εφαρμόσετε τοπικά για να θρέψετε το δέρμα και τα μαλλιά σας. Το μέλι είναι γεμάτο από θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα να αναγεννηθεί και να προωθήσει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων για ένα υγιές και υπέροχο δέρμα.

Οφέλη του μελιού για την επιδερμίδα (4)

  • 6. Καθαριστικό

Το μέλι μπορεί να φαίνεται σαν μια αστεία επιλογή για τον καθαρισμό, αλλά λειτουργεί πραγματικά καλά στο να καθαρίζει, τρέφοντας παράλληλα το δέρμα σας με σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Το φυσικό ένζυμο του μελιού, όταν αναμειχθεί με νερό, μπορεί να δημιουργήσει ένα ήπιο αντισηπτικό για βαθύ καθαρισμό του δέρματος χωρίς να αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά έλαια του. Δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο ή πιο φυσικό από αυτό!

  • 7. Ενάντια στην ακμή

Το μέλι εκτός όλων των άλλων μπορεί να δράσει ενάντια στην ακμή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα μελιού και να την τοποθετήσετε πάνω σε κάθε σπυράκι. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε. Το μέλι διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων της ακμής και την εξάλειψη των κηλίδων. Δοκιμάστε αυτήν την θεραπεία καθημερινά και θα δείτε σταδιακή βελτίωση στο δέρμα σας!

ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. HI, I have found this website via google, It was very useful. I have read several article, Actually readers can take more wide knowledge about future fashion, Specially European Fashion.No need to say any more, I have recommended this site.

    oh.. I have to forget something, I have found another slimier site to this: Beauty Makeup Tips , so, this also maybe help to readers.

    Thank you

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα