Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ψυχονευρώσεις



Η ψυχονεύρωση είναι μια σοβαρή ασθένεια η οποία εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες. Αναπτύσσεται πολύ αργά, αρχίζοντας μερικές φορές στην εφηβεία και εξελισσόμενη πλήρως στην εμμηνόπαυση. Οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την ασθένεια είναι σεξουαλικής φύσης, στους οποίους περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι: βιασμός, αφροδίσια νοσήματα, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αποβολή, αχαλίνωτο σεξ, εξαπάτηση και ψέματα που σχετίζονται με το σεξ, δυστυχισμένος γάμος, απώλεια της εμπιστοσύνης μεταξύ των συντρόφων και παράνομες σχέσεις. Οι αρνητικές εντυπώσεις απ’ όλες αυτές τις εμπειρίες συσσωρεύονται και οδηγούν τη γυναίκα σε όλο και βαθύτερα επίπεδα ψυχονεύρωσης.


Η ψυχονεύρωση, στον εσωτερικό ορισμό της, είναι μια κατάσταση στην οποία υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στις πίστεις ενός ατόμου και στην έκφρασή του στη ζωή. Στη σύγκρουση αυτή εμπλέκονται παράγοντες όπως οι προσδοκίες και οι απογοητεύσεις, οι προσληφθείσες θετικές εικόνες και η μη χρησιμότητά τους στη ζωή του ατόμου, και ορθά κίνητρα που οδηγούν σε απογοητεύσεις. Βιολογικά η ψυχονεύρωση είναι μια κατάσταση σύγκρουσης ανάμεσα στο αστρικό, στο νοητικό και στο φυσικό σώμα συνδυασμένη με μια έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις ναντί (αιθερικά νεύρα) και στο νευρικό σύστημα.

Η ψυχονεύρωση είναι ένα φαινόμενο στο οποίο η γυναίκα γίνεται νευρική, παράξενη, ευερέθιστη, αναξιόπιστη, πονηρή, επινοητική, πειρακτική, παραπλανητική, ασυνεπής στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις της και ευμετάβλητη στη διάθεσή της. Μερικές φορές είναι δύσκολο να την πλησιάσεις, άλλες φορές είναι εύκολη σε κάθε σεξουαλική επίθεση.

Αυτή η ασθένεια κάνει τη γυναίκα να παντρεύεται για ένα καπρίτσιο και να χωρίζει για ένα καπρίτσιο. Αν έχει παιδιά εκδικείται κάνοντας τα παιδιά της σαν τον εαυτό της. Επίσης μερικές φορές παθαίνει κατάθλιψη.

Η ασθένεια αυτή είναι πιο διαδεδομένη από τα αφροδίσια νοσήματα. Τα αφροδίσια νοσήματα μπορούν να θεραπευθούν ως έναν ορισμένο βαθμό, αλλά η ψυχονεύρωση μπορεί να κρύβεται και να μεταμφιέζεται με τέτοιον τρόπο ώστε συχνά ακόμη και έξυπνα άτομα πιάνονται στα δίχτυα της.

Αν γυναίκες με αυτήν την διαταραχή βρίσκονται σε πολιτικές ή σε εκτελεστικές θέσεις, δημιουργούν προβλήματα που είναι υπερβολικά δύσκολο να λυθούν.

Μια ψυχονευρωτική γυναίκα θα δράσει σαν παράγοντας ή σαν μηχανισμός για την παραποίηση των γεγονότων και θα παρασύρεται από τις φαντασιώσεις και τις τραυματικές μνήμες της. Στο σπίτι θα εμφανίζει νευρικότητα και συνεχή εκνευρισμό, δηλητηριάζοντας έτσι την ατμόσφαιρα της οικογένειας.

Όσον αφορά τον σύζυγό της, μια ψυχονευρωτική γυναίκα θα εμφανίζει αστάθεια στον έρωτα και στην εμπιστοσύνη και θα ταλαντεύεται ανάμεσα στη λατρεία και στη σκληρότητα. Σχετικά με τα παιδιά της θα επιδεικνύει αγάπη αλλά και αδιαφορία, τρυφερότητα και σκληρότητα, παλινδρομώντας από τις εσωτερικές καταγραφές της.

Η ψυχονεύρωση δεν βλάπτει μόνο την καρδιά της γυναίκας, αλλά δημιουργεί και χρόνια προβλήματα υγείας στην οικογένεια και εμποδίζει τη σταθερότητα της μελέτης και του δημιουργικού έργου. Γενικώς τα μέλη της οικογένειας εγκαταλείπουν το σπίτι όπου επικρατεί μια τέτοια ατμόσφαιρα, αλλά οι επιρροές από τη μητέρα τους μένουν μαζί τους και συχνά τα οδηγούν σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Τα περισσότερα από τα φυσικά προβλήματα των γυναικών, ειδικά στα σεξουαλικά τους όργανα, είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η ψυχονεύρωση.

Η θεραπεία της ψυχονεύρωσης δεν επιτυγχάνεται με φάρμακα και χημικά, αλλά μέσω ανάπαυσης και απομόνωσης για μια περίοδο τουλάχιστον έξι μηνών, στη διάρκεια των οποίων η σεξουαλική ορμή πρέπει να μετουσιωθεί και ο νους πρέπει να εστιαστεί σε υπερβατικές αξίες. Το άτομο πρέπει να ασχοληθεί με το τρέξιμο, το κολύμπι, τα κρύα λουτρά και τους μοναχικούς περιπάτους. Η απουσία συζητήσεων, ο ξεκούραστος ύπνος και η θεραπευτική επίδραση της Φύσης βαθμιαία θα αποκαταστήσουν την υγεία της. Πρέπει να μείνει μακριά από μουσική, παγκόσμιες ειδήσεις, κινηματογράφο, ραδιόφωνο, τηλεόραση και περιοδικά. Αν θέλει να διαλογιστεί, οι σπερματικές σκέψεις για τον διαλογισμό της πρέπει να είναι οι ακόλουθες λέξεις:

ειρήνη, αταραξία, εξισορρόπηση, ηρεμία, ανάπαυση, ισορροπία, γαλήνη, αρμονία, ενότητα.

Μπορεί να παίρνει κάθε λέξη σαν σπερματική σκέψη, να την σκέφτεται για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά καθημερινά και να καταγράφει τα αποτελέσματα. Κάθε λέξη πρέπει να χρησιμοποιείται για μια εβδομάδα.

Στη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να ασκείται στην έκφραση των σπερματικών σκέψεων. Αυτό επιτυγχάνεται με το να κάνει προσπάθεια να ζει όπως σκέφτεται. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα έχει διαλέξει να στοχαστεί πάνω στη σπερματική σκέψη της ειρήνης, πρέπει να προσπαθήσει όλη την ημέρα να είναι ειρηνική στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στις πράξεις της. Αυτό θα την βοηθήσει να αποκτήσει τον έλεγχο του νευρικού της συστήματος και των ακούσιων κινήσεων. Αν μια τέτοια αγωγή και πειθαρχία εκτελεστεί ολόκαρδα, είναι δυνατόν να θεραπεύσει την ψυχονεύρωση και να εμποδίσει τις μελλοντικές επιπλοκές.

Δυστυχώς η ψυχονεύρωση σπανίως αναγνωρίζεται και οι φορείς της διαδίδουν τους σπόρους μελλοντικών προβλημάτων παντού στον κόσμο. Περιέργως ελάχιστοι άνδρες παθαίνουν αυτήν την ασθένεια, αλλά όσοι επηρεάζονται δεν μπορούν να αντέξουν για πολύ στην κοινωνία και βρίσκουν τον δρόμο τους προς τα άσυλα μέσα από το μονοπάτι διαφόρων εγκλημάτων. Η φυσική σύσταση του άνδρα δεν μπορεί να μεταφέρει αυτήν την ασθένεια για πολύ και υποκύπτει με βίαια συμπτώματα. Ένας ψυχονευρωτικός άνδρας καταστρέφει τον εαυτό του σε πολύ σύντομο διάστημα χρησιμοποιώντας αυτοκαταστροφικές μεθόδους.

Η φύση της γυναίκας, αντιθέτως, μπορεί να την αντιμετωπίσει για μεγάλο διάστημα. Μπορεί να παίζει παιχνίδια μαζί της και μερικές φορές ακόμη και να το ευχαριστιέται. Έτσι γίνεται πολύ καταστροφική για μεγάλο διάστημα, επηρεάζοντας τη ζωή πολλών.

Για να εμποδίσουμε την ανάπτυξη της ψυχονεύρωσης στις γυναίκες η καλύτερη μέθοδος είναι να εκπαιδεύσουμε τις νέες κοπέλες με τέτοιον τρόπο ώστε να καλλιεργηθεί μέσα τους μια βαθιά παρόρμηση. Θα πρέπει να αρχίσουν να υπηρετούν όταν είναι ακόμη τριών ετών, υπηρετώντας τη μητέρα και τον πατέρα τους σαν να είναι καθήκον τους η υπηρεσία. Στο σχολείο οι δάσκαλοι πρέπει συνεχώς να σχεδιάζουν διάφορες δραστηριότητες υπηρεσίας. Η παρόρμηση και η πειθαρχία για υπηρεσία πρέπει να συνεχίζονται στην οικογενειακή ζωή και στην εργασία.

Αυτή ακριβώς η υπηρεσία της γυναίκας είναι που κερδίζει την καρδιά του άνδρα. Μια εξυπηρετική γυναίκα στο σπίτι όχι μόνο δημιουργεί ατμόσφαιρα αγάπης και ορθών σχέσεων, αλλά εμποδίζει επίσης και τους σπόρους του μελλοντικού χωρισμού και του διαζυγίου. Η μητέρα μου συνήθιζε να λέει στις τρεις αδελφές μου, “Η γυναίκα φτιάχτηκε για να υπηρετεί. Η νίκη σας, η ευτυχία σας, η υγεία και η ευεξία σας εξαρτώνται από την υπηρεσία σας. Μια πετυχημένη οικογένεια είναι μια οικογένεια στην οποία η μητέρα υπηρετεί”.

Η μητέρα μου ήταν η πρώτη που σηκωνόταν από το κρεβάτι το πρωί και η τελευταία που ξάπλωνε το βράδυ. Κάθε πρωί όταν ξυπνούσαμε όχι μόνο είχε έτοιμο το πρωινό για όλους μας, αλλά και τα ρούχα μας ήταν πλυμένα και σιδερωμένα και τα παπούτσια μας γυαλισμένα, έτοιμα. Κοντά στην πόρτα ήταν τα καλαθάκια μας με το γεύμα μας μέσα. Η μητέρα μου κρατούσε την οικογένεια σαν ομάδα. Ο πατέρας μου έζησε μέχρι την ηλικία των ενενήντα επτά ετών, αλλά η μητέρα μου μέχρι τα ενενήντα.

Καθημερινά είχε ένα σχέδιο για το τι θα έκαναν τα παιδιά της μετά το σχολείο. Το σχέδιο ήταν έξυπνα σχεδιασμένο ώστε να εκπαιδεύσει τις αδελφές μου για τη μελλοντική μητρότητα. Θυμάμαι ότι κάποτε μια γυναίκα είπε στη μητέρα μου ότι ήταν πολύ αυστηρή με τις αδελφές μου. Η μητέρα μου απάντησε, “Καμιά εσωτερική ευτυχία ή εξωτερικός πλούτος δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς έναν συνεχή τρόπο υπηρεσίας. Η γυναίκα λάμπει όταν υπηρετεί”.

Άκουσα πολλές φορές από διάφορες γυναίκες που μιλούσαν σχετικά με τη μητέρα μου, “Οι κόρες της είναι μοναδικές. Όποιος τις παντρευτεί θα είναι τυχερός και ευτυχισμένος”. Οι αδελφές μου έγιναν σαν τη μητέρα μου. Σύντομα ήταν μια ζωντανή έκφραση της υπηρεσίας.

Θυμάμαι κάποτε μας επισκέφθηκε ένας γείτονας και θέλησε να δει κάθε δωμάτιο στο σπίτι μας. Όταν τελείωσε τον γύρο είπε με δάκρια στα μάτια, “Δεν πιστεύω ότι ένα σπίτι μπορεί να είναι τόσο καθαρό, τόσο οργανωμένο, τόσο όμορφο. Θα είναι μεγάλη χαρά να ζεις σε ένα τέτοιο περιβάλλον”.

Σαν το αγόρι της οικογένειας και εγώ επίσης εκπαιδεύτηκα με συνεχή υπηρεσία. Ενώ οι κοπέλες ασχολούνταν κυρίως με την οικιακή υπηρεσία, εγώ καθοδηγήθηκα προς την εξωτερική υπηρεσία, όπως να φροντίζω τα ζώα και τον κήπο και να επισκευάζω διάφορα μηχανήματα ή οικιακά σκεύη και έπιπλα. Η μητέρα μου συνήθιζε να λέει, “Οι γυναίκες και οι άνδρες θα πρέπει να εργάζονται σαν το δεξί και το αριστερό χέρι, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον σε όλες τις εργασίες τους”. Μια μέρα έδειξε την αρχή αυτή στην πράξη, χρησιμοποιώντας και τα δυο της χέρια για να κάνει διάφορα πράγματα ταυτόχρονα.

Το σημαντικό είναι να εμπνεύσετε στα παιδιά σας όχι μόνο την αγάπη για την υπηρεσία, αλλά επίσης και τη δυνατότητα να συνεργάζονται χωρίς επέμβαση στον τομέα του άλλου. Αυτό ακριβώς το πνεύμα υπηρεσίας είναι που θα εμποδίσει τα σπέρματα της ψυχονεύρωσης να εγκατασταθούν στο σύστημα των ανδρών και των γυναικών του μέλλοντος.

Η υπηρεσία θεραπεύει. Η υπηρεσία σας ελευθερώνει για να απολαύσετε την ευτυχία.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία 

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα