Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι Κίνδυνοι του υψηλού σακχάρου στο αίμα μπορούν να μετριαστούν με κανέλα, χρώμιο και πικρό πεπόνι



Το σάκχαρο στο αίμα προκαλεί εκφυλιστική ασθένεια. Δεν είναι μόνο ο διαβήτης που είναι ανησυχητικός, αλλά και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα που επηρεάζουν τα μάτια, τα νεφρά, τον εγκέφαλο, την καρδιά, και  επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. 

Η Ζάχαρη δημιουργεί φλεγμονή στο σώμα, και καίει τα κύτταρα μέσω φλεγμονώδης οξείδωσης. Αυτή η φλεγμονώδης διαδικασία ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Καταστρέφει τα όργανα,τα αιμοφόρα αγγεία και τα κύτταρα. Η περίσσεια σακχάρου στο αίμα μπορεί να κάνει το άτομο να αισθάνεται κουρασμένο και να δυσκολεύεται να μετατρέψει το λίπος. 


Αυτό προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους και λίπους στην περιοχή του στομάχου. Για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα, πρέπει πρώτα να σταματήσει να τρώει κάθε ραφιναρισμένη ζάχαρη ή λευκή ζάχαρη. Διαβάζετε τις συσκευασίες για τα κρυφά σάκχαρα σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα γλυκαντικά καλαμπόκια.

Τα συμπτώματα της χαμηλής ή υψηλής ανισορροπία του σακχάρου στο αίμα

Τα Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν νευρικότητα ή αίσθημα νευρικότητας. Μερικοί άνθρωποι ζαλίζονται και τρέμουν όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους είναι χαμηλά.Μπορούν να ποθούν τα γλυκά ή τον καφέ  περιστασιακά. Ακόμα και μετά το φαγητό, μπορούν να νιώθουν πείνα και να ποθούν ζάχαρη, αν το ζάχαρο στο αίμα τους είναι χαμηλό. 

Το Υψηλό σάκχαρο στο αίμα μπορεί να κάνει το άτομο να αισθάνεται κουρασμένο, ειδικά μετά το φαγητό. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ένα άτομο να αισθάνεται ενοχλημένο από  μικροπράγματα, ή κουρασμένο όλη την ημέρα. 

Θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Χρώμιο

Το Χρώμιο αφαιρεί τη γλυκόζη από το αίμα σας. Όταν τρώτε ζάχαρη, το σώμα σας χρησιμοποιεί την προμήθεια του χρωμίου, γι 'αυτό είναι σημαντικό  να προσθέσετε αυτό το θρεπτικό συστατικό στη διατροφή σας. Τα Επίπεδα χρωμίου επίσης μειώνουν τη διαδικασία γήρανση 40 τοις εκατό.Η πιο βιολογικά ενεργή μορφή του χρωμίου είναι  το χρώμιο Polynicotinate.

 Βανάδιο 

Το βανάδιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου . Το Βανάδιο σε μορφή θειικού βαναδύλιου απορροφάται εύκολα. Επιτρέπει τη μεταφορά ζάχαρης από το αίμα  στους μύες, όπου εκεί καίγεται πιο εύκολα. 

Κανέλα 

Η Κανέλα προκαλεί το σώμα να ανταποκριθεί καλύτερα στην ινσουλίνη. Αυτό είναι ένα μεγάλο όφελος για τα άτομα που είναι ανθεκτικά στην ινσουλίνη ή έχουν διαβήτη ή άλλα θέματα του σακχάρου στο αίμα. Η Κανέλα περιέχει μεθυλυδρόξυ χαλόνη (MHCP), ένα πολυμερές που ισορροπεί το σάκχαρο του αίματος και αυξάνει τα ενεργειακά αποθέματα του σώματος.Μια μελέτη έδειξε ότι η κανέλα επέφερε μείωση σακχάρου στο αίμα κατά 29 τοις εκατό, καθώς  επίσης και μείωση της χοληστερόλης. 

Gymnema Sylvestre 

Το Gymnema Sylvestre είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην ιατρική Ayurvedic στην Ινδία. Καταστρέφει τη ζάχαρη, και λόγω αυτής της ιδιότητας του έχει πάρει το όνομά του. Αυτό το χορτάρι αποτρέπει τη ζάχαρη στα τρόφιμα που τρώμε να μετατραπεί σε γλυκόζη πολύ γρήγορα. Επιβραδύνει τη μετατροπή του σακχάρου σε γλυκόζη στο αίμα. Με αυτόν τον τρόπο, το σάκχαρο του αίματος παραμένει πιο σταθερό. 

Πικρό πεπόνι 

Το Momordica charantia ή πικρό πεπόνι είναι ένα τροπικό φρούτο με ιδιότητα τη μείωση του σακχάρου στο αίμα, έδειξαν  πάνω από 100 ερευνητικές μελέτες. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την όρεξη. Το συστατικό στο φρούτο που ονομάζεται λεκτίνη μαζί με τέσσερις άλλες χημικές ενώσεις, που μειώνουν τη συγκέντρωση του σακχάρου στο αίμα .Το  Πικρό πεπόνι διεγείρει ένα ένζυμο στο σώμα που μιμείται την μέθοδο με την οποία η άσκηση σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι με την κατανάλωση πικρού πεπονιού, το σάκχαρο στο αίμα κινείται από το αίμα στους μύες και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ενέργεια, αντί σε λίπος. 

Πηγές για αυτό το άρθρο ο συγγραφέας: Talya Dagan είναι ένας συνήγορος για την υγεία και προπονητής της υγείας, εκπαιδευμένοι στη διατροφή και γκουρμέ κουζίνα υγιεινής διατροφής, γράφοντας για τις φυσικές θεραπείες για τη νόσο και τη διατροφή και τη φυτοθεραπεία. 


About the author:
Talya Dagan is a health advocate and health coach, trained in nutrition and gourmet health food cuisine, writing about natural remedies for disease and nutrition and herbal medicine.

Από το naturalnews
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα