Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

--- ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΟΙ ΦΩΛΙΕΣ ΤΟΥ TULLY, 1966. ---


Οι φωλιές του Tully στην Αυστραλία, είναι αναμφισβήτητα οι πιο διάσημοι αγρογλυφικοί κύκλοι πριν από τη σύγχρονη εποχή. Εμφανίστηκαν το 1966 στην πολύ μικρή πόλη της Euramo, που βρίσκεται στα νότια του Tully, στο σημείο Horseshoe Lagoon.


Η ιστορία τους ξεκινά στις 19 Ιανουαρίου του 1966, όταν ο αγρότης George Pedley γύρω στις 9 το πρωί τους εντόπισε στο χωράφι του Albert Pennisi. Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεση του, κατευθύνθηκε εκεί οδηγώντας το τρακτέρ του, όταν άκουσε ένα περίεργο σφύριγμα αρχικά και είδε στιγμιαία ένα τεράστιο κομμάτι μετάλλου να εκσφενδονίζεται στον ουρανό. Με το που έφτασε στο χωράφι, βρήκε δύο κυκλικά δεξιόστροφα αποτυπώματα με πατημένα καλάμια, 6 και 9 μέτρα σε διάμετρο. Αμέσως, έτρεξε να φωνάξει τον Pennisi και τότε παρατήρησαν μαζί ότι οι καλαμιές είχαν λυγίσει, κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί, ακόμα κι αν βυθιστούν στο νερό. Κάτι που έπραξαν οι δύο φίλοι βρέχοντας τον ένα κύκλο.
Ακόμα ένα παράδοξο στη κατάθεσή τους ήταν αυτό που συνέβη τη στιγμή που λίμνασε ο κύκλος. Τα ξεριζωμένα καλάμια με κάποιο τρόπο άρχισαν να στροβιλίζονται στο πλωτό τάπητα πάνω στην επιφάνεια του νερού, κάτι που μαρτυρά με τις σύγχρονες γνώσεις την ύπαρξη ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου εντός του σχεδίου.
Την παράξενη υπόθεση διερεύνησε και η RAAF, η οποία αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας ένας αξιοσέβαστος αριθμός από κατοίκους της περιοχής δήλωσε ότι οι αναφερόμενες "φωλιές" ήταν αρκετά συχνό φαινόμενο κατά την έναρξη της υγρής εποχής. Κάτι που υποδήλωνε ότι τέτοιους κύκλους είχαν δει επανειλημμένα οι αγρότες του Tully και τους θεωρούσαν πιθανό φυσικό φαινόμενο (κάτι που δεν ίσχυε).
Οι φωλιές του Tully, έμειναν στην ιστορία των αγρογλυφικών όχι μόνο ως ένα αφύσικο γήινο φαινόμενο αλλά και ως ένα σύνολο περιστατικών με γεωμετρικούς κύκλους αποτυπωμάτων, αρκετά χρόνια πριν αρχίσει η διάδοση του φαινομένου των αγρογλυφικών το 1978!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα