Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το Μαγικό Σύμβολο της Πεντάλφας

                                   

Πρόσφατα βρέθηκα σε μια online συζήτηση σχετικά με τον συμβολισμο της πεντάλφας. Για μια ακόμη φορά απογοητεύτηκα για το πόσο ταμπού είναι αυτό το σύμβολο, ακόμα και για εκείνους που λένε ότι ασχολούνται με την Τέχνη της Μαγείας για τάδε χρόνια και έχουν διαβάσει τάδε βιβλία κτλ κτλ κτλ... 

Και για μια ακόμα φορά είπα ότι τα μαγικά σύμβολα, όσο και να τα έχεις μελετήσει σε βιβλία, αν τους έχεις βάλει μια συγκεκριμένη θρησκευτική ταμπέλα, την πάτησες! Δεν πρόκειται ποτέ να σου δώσουν την Αρχαία Γνώση που κρύβουν μέσα τους.



Οι περισσότεροι λοιπόν πιστεύουν πως η Πεντάλφα είναι είτε Σατανιστικό σύμβολο (καταραμένο Hollywood!) ή σύμβολο της Γουϊκανικής Μαγείας. Έλα όμως που δεν είναι τίποτα από τα δύο! Το σύμβολο της Πεντάλφας, όπως και το σύμβολο του Σταυρού, ή της Σβάστικας ή της Σπείρας κτλ, είναι πανίσχυρα σύμβολα που χρησιμοποιούνται σε θρησκευτικές τελετές από τα πανάρχαια χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχαιολόγοι έχουν βρεί πεντάλφες χαραγμένες πάνω σε αντικείμενα της Αρχαίας Μεσοποταμίας που τα χρονολογούν γύρω στα 3.500 π.Χ. 
Αργότερα, και σύμφωνα με ευρύματα πάντα, το σύμβολο της Πεντάλφας έχει χρησιμοποιηθεί και στην Αρχαία Αίγυπτο, την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ρώμη, ακόμα και από τους πρώϊμους Χριστιανούς, οι οποίοι θεωρούσαν την Πεντάλφα ισχυρό σύμβολο προστασίας ενάντια στο κακό! 

Ας δούμε αν μπορούμε να αποσυμβολίσουμε δειλά δειλά το σύμβολο αυτό. Οι πνευματικοί άνθρωποι του Μεσαίωνα έβλεπαν στην Πεντάλφα τον Άνθρωπο: τα 5 άκρα της συμβόλιζαν είτε τις 5 αισθήσεις του Ανθρώπου (ακοή, όραση, όσφρηση, αφή και γεύση) ή τα 5 άκρα του (πόδια, χέρια και κεφάλι). 
Επίσης κατά τον Μεσαίωνα, η Πεντάλφα ήταν σύμβολο των 5 αρετών του Ιππότη: Αγνότητα, Ευγένεια, Ιπποσύνη, Γενναιοδωρία και Ευσέβεια. 

Η ιδέα ότι η Πεντάλφα συμβόλιζε τον Σατανά προέρχεται - από πού αλλού; - από την Ιερά Εξέταση... 
Όπως έλεγαν η Πεντάλφα δεν ήταν τίποτα άλλο από το περίγραμμα του κεφαλιού του Σατανά (μιλάμε για πολύ φαντασία όμως οι άνθρωποι....) 

Σήμερα, οι ΝεοΠαγανιστές έχουν επιλέξει την Πεντάλφα σαν το κύριο σύμβολο που τους αντιπροσωπεύει λόγο της Γνώσης και της Σοφίας που κρύβει μέσα της. 
Σύμφωνα λοιπόν με τον ΝεοΠαγανισμό ή Wicca, η Πεντάλφα συμβολίζει τα 4 Μεγάλα Φυσικά Στοιχεία (Νερό, Αέρας, Γη, Φωτιά) και το πέμπτο όρθιο άκρο της συμβολίζει το Ακάσα, ή αλλιώς, Πνεύμα. 
Ακόμα μια ερμηνεία είναι πως τα 3 πάνω άκρα της Πεντάφας συμβολίζουν τις 3 μοφές της Μητέρας Θεάς (Κόρη, Μητέρα και Γηραιά) ενώ τα "πόδια" της συμβολίζουν τα 2 στοιχεία του συντρόφου της, το Φως και το Σκοτάδι. 

Η κυριότερη ερμηνεία της Πεντάλφας σήμερα είναι ότι παρέχει πανίσχυρη προστασία από οποιαδήποτε μορφή αρνητικής ενέργειας σε αυτόν που την φοράει ή την κουβαλάει με κάποιο τρόπο πάνω του. Γι'αυτό και όταν οι Νεοπαγανιστές λιβανίζουν τον χώρο τους για να διώξουν την αρνητική ενέργεια, λιβανίζουν σχηματίζοντας νοητά στον αέρα το σύμβολο της Πεντάλφας. 

Ας κάνουμε τώρα και μια παρένθεση για την ανάποδη Πεντάλφα, μιας και υπάρχουν πολλές απόψεις γύρω από αυτή. Κατά την Γκαρντνερική Μαγεία (ο Γκάρντνερ ήταν ο ιδρυτής του Νεοπαγανιστικού κινήματος-θρησκείας), η ανάποδη πεντάλφα (με την μύτη προς τα κάτω) ήταν το σύμβολο του Δεύτερου Βαθμού στην Μαγεια. Έτσι, υπενθύμιζε πάντα στον μαθητή ότι για να φτάσει στα Ανώτερα επίπεδα μαγείας θα έπρεπε πρώτα να αντιμετωπίσει τους γήϊνους εσωτερικούς του φόβους και τα σκοταδια της Ψυχής του. 

Όταν όμως το κίνημα του Σατανισμού άρχισαν να χρησιμοποιούν την ανάποδη πεντάλφα σαν το κύριο σύμβολο πίστης τους, θεωρόντας ότι η μύτη προς τα κάτω συμβολίζει την υποταγή του Πνεύματος στην Ύλη σε οποιαδήποτε μορφή της, τότε οι Νεοπαγανιστές σταμάτησαν να χρησιμοποιούν την ανάποδη πεντάλφα για να μην υπάρχει κανένας συσχετισμός. 

Η Πεντάλφα είναι ένα από τα σύμβολα που πραγματικά δεν μπορείς να την αποσυμβολίσεις σύμφωνα με βιβλία και συγγραφείς, όσο γνωστοί και καταξιωμένοι να είναι στον χώρο τους. Πρέπει να της ανοίξεις το Πνεύμα σου και να την αφήσεις να σου δώσει όλη αυτή τη γνώση που έχει κρυμμένη μέσα της. 
Ξέρω ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να φορέσετε μια πεντάλφα και να μην προσελκύσετε τα βλέμματα των άλλων αλλά η πεντάλφα έχει δύναμη ακόμα και αν την οραματιστείτε χαραγμένη πάνω σας! 
Ακόμα, μπορείτε να πάρετε ένα έλαιο μαγικής ενδυνάμωσης (όπως το Van Van) και να το αλείψετε πάνω στο μετωπό σας σε σχήμα πεντάλφας! Θα σας δώσει την ίδια προστασία με κάποιο μενταγιόν και... θα μυρίζετε και πολύ όμορφα!

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα