Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Οι Φώκιες Κοιμούνται Με Το Μισό Του Εγκεφάλου Τους!!

                               seal

Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν χημικές ουσίες που επιτρέπουν στις φώκιες να παραμένουν ξύπνιες κατά το ήμισυ. Υποστηρίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα για τα ανθρώπινα προβλήματα ύπνου.
Μία διεθνής ομάδα βιολόγων από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και του UCLA έχουν εντοπίσει χημικές ουσίες που επιτρέπουν στον εγκέφαλο αυτών των ζώων να παραμένει ξύπνιος κατά το ήμισυ.



Τα ευρήματα από τη μελέτη αυτή μπορούν να εξηγήσουν τους βιολογικούς μηχανισμούς που επιτρέπουν στον εγκέφαλο να παραμένει σε εγρήγορση κατά τις ώρες εγρήγορσης και σε καταστολή κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Οι φώκιες κάνουν κάτι εκπληκτικό βιολογικά - κοιμούνται με το μισό του εγκεφάλου τουςΗ αριστερή πλευρά του εγκεφάλου τους, μπορεί να κοιμάται, ενώ η δεξιά πλευρά παραμένει ξύπνια. 
Οι φώκιες κοιμούνται με αυτόν τον τρόπο, ενώ βρίσκονται στο νερό, αλλά κοιμούνται σαν τους ανθρώπους όταν βρίσκονται στην ξηρά. Η έρευνά μας μπορεί να εξηγήσει πώς αυτό το μοναδικό βιολογικό φαινόμενο  συμβαίνει ", δήλωσε ο καθηγητής Τζον Peever του Πανεπιστημίου του Τορόντο.
Ο Jennifer Lapierre,συγγραφέας της μελέτης, του Πανεπιστημίου του Τορόντο διδακτορικός φοιτητής έκανε αυτήν την ανακάλυψη μετρώντας πως διαφορετικές χημικές ουσίες αλλάζουν τον ύπνο και την αφύπνιση των πλευρών του εγκεφάλου. Βρήκε ότι η ακετυλοχολίνη - μια σημαντική χημική ουσία του εγκεφάλου  - παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα στον εγκέφαλο κατά την διάρκεια του ύπνου, αλλά σε υψηλά επίπεδα κατά την διάρκεια της εγρήγορσης. Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η ακετυλοχολίνη μπορεί να οδηγήσει σε εγρήγορση του εγκεφάλου όταν αυτός είναι ξύπνιος.
Όμως, η μελέτη έδειξε επίσης ότι μια άλλη σημαντική χημική ουσία του εγκεφάλου - η σεροτονίνη - ήταν παρών στα ίδια επίπεδα και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου ανεξάρτητα αν οι φώκιες ήταν ξύπνιες ή κοιμισμένες. Αυτό ήταν ένα εκπληκτικό εύρημα, διότι οι επιστήμονες καιρό πίστευαν ότι η χημική ουσία σεροτονίνη ήταν αυτή που προκαλεί διέγερση του εγκεφάλου.
Τα ευρήματα αυτά έχουν πιθανές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, διότι «περίπου το 40 τοις εκατό των Βόρειων Αμερικάνων πάσχουν από προβλήματα ύπνου και  βοηθούν στην κατανόηση της λειτουργίας των χημικών ουσιών του εγκεφάλου και πως αυτές μας κρατούν ξύπνιους η κοιμισμένους. 
Θα μπορούσε να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου  του πώς και γιατί κοιμόμαστε », λέει ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Jerome Siegel του Brain Research Institute του UCLA.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στο περιοδικό Journal of Neuroscience.

Από phenomenica
Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα