Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Χλωρέλλα: Θεραπευτικές ιδιότητες




Η Chlorella είναι ένα πράσινο κυτταρώδες φύκι, το οποίο καλλιεργείται σε μεγάλες τεχνητές λίμνες γλυκού νερού, με ελεγχόμενες συνθήκες. Είναι το πιο μελετημένο και δημοφιλέστερο φύκι παγκοσμίως με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες ερευνητικές εργασίες για την chlorella από τα επιστημονικά περιοδικά και τα πανεπιστήμια που όλες ταυτοποιούν τα ευεργετικά αποτελέσματα της chlorellas για την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου




Η χλωροφύλλη είναι στην κυριολεξία το "αίμα" σε όλα τα πράσινα φυτά που του επιτρέπει να μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια, μέσω της φωτοσύνθεσης.

Η χλωροφύλλη για τα φυτά είναι ταυτόσημη με την ανθρώπινη αιμοσφαιρίνη (η οποία είναι η ουσία που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των ερυθρών αιμοσφαιρίων), τη μοριακή δομή, εκτός από το κεντρικό άτομο. Στο χλωροφύλλη το κεντρικό άτομο είναι το μαγνήσιο ενώ στην αιμοσφαιρίνη είναι το σίδηρο.

Η υψηλότερη πηγή χλωροφύλλης στον κόσμο είναι η Chlorella!
Όταν καταναλώνουμε τη Chlorella, στην ουσία λαμβάνουμε μια τεράστια δόση από το ευεργετικό "αίμα των φυτών" την χλωροφύλλη

Έτσι το να λαμβάνουμε αρκετή χλωροφύλλη με την διατροφή μας μακροπρόθεσμα, μπορεί να έχει εξαιρετική αντιγηραντική δράση. Η Χλωροφύλλη που περιέχει η chlorella όχι μόνο μας βοηθά να θέτουμε γερές βάσεις για μακροζωία αλλά έχει και την ικανότητα να απομακρύνει από τον οργανισμό μας τις τοξίνες και συμβάλλει στην φυσική αποτοξίνωση του από την έκθεση σε ακτινοβολία, τη δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα, την χημική τοξικότητα διαφόρων ζιζανιοκτόνων, φυτοφαρμάκων και μυκητοκτόνων






H Chlorella αποτοξινώνει τον οργανισμό «κλειδώνοντας» τα βλαβερά μέταλλα (όπως χρώμιο, ψευδάργυρος, υδράργυρος, μόλυβδος, ενώσεις τους), τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται με φυσικό τρόπο μέσω του εντέρου. Εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, είναι αδύνατη η αποφυγή έκθεσης σε βαρέα μέταλλα τα οποία σε υψηλές συγκεντρώσεις δηλητηριάζουν τον οργανισμό & δυστυχώς σήμερα ανιχνεύονται παντού. Στο πόσιμο νερό (σωλήνες μολύβδου), στο χώμα (φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα), στις τροφές (ακόμα και τα ψάρια, ειδικά τα μεγάλα και λιπαρά, όπως ο σολομός, ο ξιφίας και ο τόνος, ενώ αποτελούν εξαιρετική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων, παρόλα αυτά έχουν υψηλές συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων), στον περιβάλλοντα αέρα σε περιοχές υψηλής εκπομπής. Τοξικά μέταλλα υπάρχουν στα καύσιμα, σε δομικά υλικά, σε καλλυντικά & προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ακόμα και στα σφραγίσματα στα δόντια μας. Τα βλαβερά μέταλλα επειδή δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, θεωρούνται μια από τις αιτίες για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως πονοκέφαλοι.



Η chlorella είναι ένας πραγματικός μαγνήτης των βαρέων μετάλλων. Βοηθάει στις συσπάσεις του εντέρου, αναδομεί την χλωρίδα, και απορροφά τα δηλητήρια. Επίσης ηρεμεί, διεγείρει τον μεταβολισμό, και την παραγωγή ενζύμων που είναι καταλύτες για σχεδόν κάθε βιοχημική αντίδραση σε όλες τις διεργασίες του μεταβολισμού.


Έχει αντιγηραντική δράση. Έχει διαπιστωθεί ότι όσο μεγαλώνει ο οργανισμός μικραίνει η παραγωγή RNA/DNA. Επειδή είναι πλούσια σε νουκλεϊνικά οξέα, η chlorella αντιμετωπίζει αυτήν την διαδικασία «γήρανσης» διορθώνοντας τις βιολογικές βλάβες που προκαλεί ο χρόνος σχεδόν σε όλα τα κυτταρικά συστήματα.


Αυξάνει την ενεργητικότηα και την ζωντάνια του οργανισμού, επειδή αυξάνει την αιμοσφαιρίνη, το μέσο μεταφοράς του οξυγόνου στο αίμα. Η clorella οξυγονώνει και καθαρίζει το αίμα, είναι δηλ. το απαραίτητο καύσιμο για την δημιουργία υγιών κυττάρων και την απόκτηση περισσότερης ενεργητικότητας.


Υποκινεί την αύξηση της φυσική χλωρίδας του εντέρου. Με την chlorella τα ευεργετικά βακτηρίδια όπως ο γαλακτοβάκιλλος , πολλαπλασιάζονται τέσσερις φορές, πράγμα που βελτιώνει την πέψη & διευκολύνει το σώμα να προσλάβει τις θρεπτικές ουσίες


Αποτοξινώνει το πεπτικό σύστημα βοηθώντας στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Το ινώδες υλικό από το οποίο αποτελείται, έχει αποδειχθεί ότι απομακρύνει τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στο σώμα μας καθαρίζοντας το έντερο και άλλα κανάλια αποβολών. Επειδή όπως είπαμε καθαρίζει το αίμα, αυτό με τη σειρά του βοηθάει ώστε τα μεταβολικά απόβλητα να απωθούνται αποτελεσματικά.
Βοηθάει στην αλκαλική ισορροπία pH των ιστών του σώματος.

Απομακρύνει το αλκοόλ στο ύπαρ.



Καταπολεμά την κακοσμία του σώματος


Βοηθάει στο αδυνάτισμα.




Η Chlorella, αν και είναι από τα πλέον μελετημένα φύκια στο κόσμο, ακόμα έχει να δώσει και άλλες ευεργετικές δράσεις.



Οι πιο πρόσφατες έρευνες για την Chlorella μελετούν τα οφέλη της σε έγκυες γυναίκες για τη βελτίωση της αναιμίας, και της υπέρτασης που οφείλεται στην κύηση. Επίσης, νέες έρευνες έχουν επικεντρωθέι στο κατά πόσο η αντιοξειδωτική της δράση μπορεί να είναι χρήσιμη σε καπνιστές για την καταπολέμηση ορισμένων από τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος.

Εξετάζεται επίσης για την επίδρασή της στην αντίσταση στην ινσουλίνη, στο οξειδωτικό στρές που σχετίζεται με το γήρας και στη καλή λειτουργία του ήπατος για το οποίο μερικοί υποστηρίζουν ότι η chlorella αποτελεί τοσο ισχυρή προστασία όσο και το γάλα από γαϊδουράγκαθο, που σήμερα θεωρείται το νούμερο ένα φυσικό φάρμακο για την υποστήριξη της υγείας του ήπατος.





Πράγματι, αν θέλετε να χάσετε βάρος αποκλειστικά και μόνο είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε άλλες μεθόδους, καθότι η chlorella δεν είναι χάπι αδυνατίσματος.



Λέμε ότι συμβάλλει στην προσπάθεια για απώλεια βάρους γιατί βοηθάει στην εξισορρόπηση του ενδοκρινικού μας συστήματος με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα περιβάλλον που ευνοεί την απώλεια βάρους. Το ίδιο κάνει και η γνωστή σε όλους μας Σπιρουλίνα (spiroulina)


Συνήθως, όταν ένα άτομο αισθάνεται πεινασμένο διαρκώς αυτό που πραγματικά νιώθει είναι λιγούρες και όχι πείνα.
Η Chlorella είναι ένα πλήρες τρόφιμο και ως τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της λιγούρας και των τάσεων βουλιμίας.


Τα οφέλη της Chlorella για την υγεία μας πάνε πολύ μακρύτερα από την απώλεια βάρους. Η Chlorella μπορεί να προστατεύσει από παθήσεις των ματιών, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω της περιεκτικότητα της σε λουτεΐνη. Η αφθονία σε χλωροφύλλη διευκολύνει την πέψη και κάνει τυχόν προβλήματα δυσκοιλιότητας να εξαφανιστούν. Η Chlorella θα δίνει επίσης στο ανοσοποιητικό μας σύστημα μια ώθηση συντελώντας στην εξισορρόπηση των επίπεδων pH κάνοντας το σώμα μας λιγότερο όξινο. 
 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα