Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Mick Hucknall, ο τραγουδιστής και συνθέτης των Simply Red

Μουσικές-βιογραφίες:-Mick-Hucknall,-ο-τραγουδιστής-και-συνθέτης-των-Simply-Red
Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Mick Hucknall (Michael James Hucknall) γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1960, στο Denton του Lancashire. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Simply Red, με τους οποίους στην 25χρονη πορεία τους πούλησαν πάνω από 50 εκατομμύρια άλμπουμ 

 

 σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως τα: “Holding Back the Years”, “Money’s Too Tight (To Mention)”, “If You Don’t Know Me By Now” (Harold Melvin), “It’s Only Love Doing Its Thing”(Jimmy Cameron & Vela M. Cameron), “Stars”, “Sunrise” κ.α. Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο “Tribute to Bobby”. Το στυλ του συγκροτήματος έχει επηρεαστεί από τη soul, τη rock, τη reggae και την jazz μουσική.


Οι Simply Red σχηματίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και όπως ήταν φυσικό επηρεάστηκαν άμεσα από την soul μουσική της δεκαετίας. Ψυχή και κύρια ‘δύναμή’ των Simply Red ήταν ο τραγουδιστής τους, Mick Hucknall, ο οποίος μέχρι το 2010, οπότε και το συγκρότημα διαλύθηκε, ήταν το μόνο αρχικό μέλος, που είχε απομείνει. Πριν σχηματιστούν οι Simply Red, ήταν μέλος των Frantic Elevators, ενός συγκροτήματος που έπαιζε μουσική έχοντας επιρροές από πανκ.


Οι Frantic Elevators ήταν οι πρώτοι που ηχογράφησαν την εντυπωσιακή μπαλάντα ‘Holding Back The Years’ κομμάτι που 2 χρόνια αργότερα γνώρισε επιτυχία με τους Simply Red. Λέγεται μάλιστα, ότι το τραγούδι αυτό το έγραψε ο Hucknall, για τη μητέρα του που εγκατέλειψε αυτόν και τον πατέρα του, όταν αυτός ήταν μόλις τριών ετών. Από τότε την είδε μόνο δυο φορές κι έτσι τον μεγάλωσε ο κουρέας πατέρας του.

Οι Frantic Elevators διαλύθηκαν το 1983. Μερικά όμως μέλη του γκρουπ και συγκεκριμένα ο Tony Bowers (μπάσο), ο Fritz McIntyre (κίμπορντς), ο Tim Kellett (πνευστά), ο Sylvan Richardson (κιθάρα) και ο Chris Joyce (ντραμς) μαζί με τον Mick Hucknall στα φωνητικά, σχημάτισαν τον Οκτώβριο του 1985 τους Simply Red. Το ντεμπούτο άλμπουμ των Simply Red, ‘Picture Book’ κυκλοφόρησε το 1985 και τα πήγε πολύ καλά στα charts φτάνοντας μέχρι το Νο 2 της Μεγάλης Βρετανίας. 


Το ‘Picture Book ‘έμεινε στα charts της Μεγάλης Βρετανίας για 30 ολόκληρους μήνες και εξακολούθησε να πουλάει αντίτυπα μέχρι και το 1991, όταν δηλαδή κυκλοφόρησε το επόμενο άλμπουμ των Simply Red. Ακόμα και μέχρι τα τέλη του 1992 το ‘Picture Book’ εξακολουθούσε να κάνει καλές πωλήσεις.

Μέσα σ’ αυτό, υπήρχε η διασκευή του κομματιού των Valentine Brothers, ”Money’s Too Tight To Mention”, που μπήκε στα 20 πρώτα κομμάτια των βρετανικών charts. Το επόμενο κομμάτι που ξεχώρισε ήταν το εξίσου χορευτικό ‘Come To My Aid’, που όμως μετά βίας έφτασε μέχρι τη θέση Νο 66.

Η μεγαλύτερη επιτυχία από το πρώτο τους άλμπουμ ήταν το remake του ‘Holding Back The Years’, που έφτασε ένα σκαλοπάτι πριν την κορυφή γνωρίζοντας επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Το κομμάτι αυτό ήταν παράλληλα το πρώτο single των Simply Red, που κυκλοφόρησε στην Αμερική.


Το δεύτερο άλμπουμ τους ήταν το ‘Men And Women’ (1989), που περιείχε συνεργασίες του Mick Hucknall με τον μεγάλο συνθέτη της soul μουσικής και ιδρυτικό μέλος της Motown Records, Lamont Dozier. Από το ‘Men And Women’ ξεχώρισαν τα singles ‘The Right Thing’, ‘Infidelity’ και η διασκευή της κλασικής σύνθεσης του Cole Porter ‘Every Time We Say Goodbye’.


Έχοντας φτάσει για δεύτερη φορά στο Νο 2 των άλμπουμ της Βρετανίας, οι Simply Red σκαρφάλωσαν επιτέλους στην κορυφή με τον τρίτο τους δίσκο ‘A New Flame’.
Την επιτυχία ‘It’s Only Love’ την διαδέχτηκε η διασκευή στο κλασικό κομμάτι των Harold Melvin And The Bluenotes, ‘If You Don’t Know Me By Now’, που έφτασε μέχρι το Νο 2 στα singles της Μεγάλης Βρετανίας. Από τότε οι Simply Red εδραιώθηκαν ως ένα από τα πιο επιτυχημένα βρετανικά σχήματα. Το 1991προσέθεσαν στη μουσική τους επιρροές από την hip hop, κάτι που κατόρθωσαν μέσα από την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά, ‘Stars’.


Το άλμπουμ εμπλουτίστηκε με συνεργασίες των Simply Red με τον Michael Jackson, τους U2, τους Dire Straits και τους Guns N’Roses. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και το άλμπουμ έμεινε για αρκετές εβδομάδες στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας.


Τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι Simply Red απείχαν από τη δισκογραφία και τον Οκτώβριο του 1995, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 ετών καριέρας, κυκλοφόρησαν το ‘Life’, που τα πήγε, επίσης, πολύ καλά στις πωλήσεις. Τα singles που ξεχώρισαν ήταν τα: ‘Fairground’, ‘Remembering The First Time’ και ‘Were In This Together’, που σκαρφάλωσαν στις υψηλότερες θέσεις των βρετανικών charts.
Οι Simply Red επέστρεψαν στα charts το 1996, με τη σύνθεση της Aretha Franklin, ‘Angel’ και το 1997 με το ‘Night Nurse’. Μέσα στο 1996 συγκέντρωσαν τα πιο γνωστά τραγούδια τους, τα οποία συμπεριέλαβαν και κυκλοφόρησαν στη συλλογή τους ‘Greatest Hits’. Το έκτο άλμπουμ στην καριέρα τους ήταν το ‘Blue’, που κυκλοφόρησε το 1998, θυμίζοντας ιδιαίτερα το soul στυλ του ‘A New Flame’. Το ‘Blue’ περιείχε μεταξύ άλλων τη διασκευή της παλιάς επιτυχίας των Hollies, ‘The Air That I Breathe’.

Το 1999 κυκλοφόρησαν το ‘Love & The Russian Winter’, όπου ξεχώρισε η συνεργασία τους με τον Tom Jones στο single ‘Ain’t That A Lot Of Love’, καθώς και η σύνθεση του ίδιου του Mick Hucknall στο ‘Υour Eyes’.
Στις αρχές του 2003 ηχογράφησαν το άλμπουμ “Home”, στο οποίο ξεχώρισε το “Sunrise”.

 

Mε τεράστιες επιτυχίες που θεωρούνται κλασικά ποπ αριστουργήματα, το βρετανικό γκρουπ των Simply Red μας μεταφέρει με τις ταξιδιάρικες μελωδίες του στην καυτή “κόκκινη” πραγματικότητά του! Με 22 χρόνια συνεχούς μελωδικής, συναισθηματικής και επιτυχημένης μουσικής παρουσίας, οι Simply Red έχουν σφραγίσει το μουσικό στερέωμα, έχοντας εμπνεύσει πολλούς μουσικούς συνεχιστές και χαρίζοντας μοναδικές μουσικές συγκινήσεις στους οπαδούς τους. Γήινοι και ερωτικοί, οι Simply Red μπορούν να χαρακτηριστούν “all time classic”, από όλους όσους αγαπούν τη μουσική. Ποτέ άλλοτε η “ενήλικη” ποπ δεν ήταν τόσο λαμπερή, ως τη στιγμή που στη μουσική σκηνή εμφανίστηκαν οι Simply Red.

Με μια θητεία στην pop που θα ζήλευαν πολλοί, οι Simply Red είναι ουσιαστικά ένα όνομα για το σύνολο των μουσικών που πλαισίωσαν τα τελευταία 22 χρόνια το συνθετικό και ερμηνευτικό ταλέντο του Mick Hucknall. Η ιδέα για το όνομα του συγκροτήματος ήρθε όταν η μητέρα ενός παιδικού φίλου του Hucknall περιέγραψε με λίγα λόγια… τα μαλλιά του !

ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα