Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Παναγιωτίδης Σπύρος



Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, με τόση ιστορία που την ακολουθεί, γράφεται ακόμη μια σελίδα, η οποία στο μέλλον θα αποτελέσει μάθημα μεταγενέστερων γενεών, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά ολόκληρου του κόσμου!

Πρόκειται για μια εξαπάτηση εις βάρος ενός λαού, με σκοπό την εξαθλίωσή του, τον διασυρμό
και την πλήρη υποταγή του! Βέβαια σε όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε, συμμετείχαμε και εμείς οι ίδιοι, ο καθένας με τον τρόπο του, προκειμένου να συντηρηθεί και να επικρατήσει τελικά αυτή η χυδαία προπαγάνδα η οποία οδήγησε στα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα!

Έτσι βλέπουμε εικόνες που μόνο περήφανους δε μας κάνουν, μια νεολαία απελπισμένη, μορφωμένοι άνθρωποι να φεύγουν για άλλες πολιτείες, οικογένειες να μένουν στο δρόμο και το αποκορύφωμα όλου αυτού άνθρωποι βουτηγμένοι στη δυστυχία να αυτοκτονούν!

Και σκέφτομαι, αυτό ήταν, το πέτυχαν! Κατάφεραν να μας πείσουν πως έχουμε τελειώσει, πως είμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε, πως θα δεχτούμε τα πάντα,γιατί από αυτούς εξαρτάται η επιβίωσή μας!

Από ποιους αλήθεια, αναρωτηθήκαμε? Μήπως από αυτούς, οι οποίοι δεν θέλουν να βλέπουν τον Έλληνα συνεχώς να μεγαλουργεί μπροστά τους, να γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για όλον τον κόσμο, να δημιουργεί και να μοιράζει πολιτισμό ανά τους αιώνες?

Με ποιον τρόπο?Δημιουργώντας τις συνθήκες (οικονομικές), ώστε να του μειώσουν μέχρι και να ελαχιστοποιήσουν τα προς το ζειν και να του τραβήξουν την προσοχή πάνω τους αφαιρώντας του τη δυνατότητα όχι μόνο να εξελιχθεί αλλά και να επιστρέψει σε καταστάσεις παλαιοτέρων χρόνων, οδηγώντας τον ταυτόχρονα στην ισοπέδωση αξιών και ιδανικών.

Τι εκμεταλλεύτηκαν? Τον φόβο, τον οποίο προσπαθούν ακόμα και σήμερα να τον φυτέψουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν στην ψυχή κάθε Έλληνα, χρησιμοποιώντας ύβρεις εναντίον του, ανθρώπους που υπηρετούν πιστά τα συμφέροντά τους και κατέχουν κρίσιμες θέσεις στη λήψη αποφάσεων, δημοσιογράφους να επαναλαμβάνουν νύχτα μέρα ασύστολα ψεύδη συντηρώντας αυτό το σάπιο σύστημα, και βεβαίως εκτοξεύοντας απειλές!

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η δημιουργία των λεγόμενων ψυχικών αποβλήτων όπως ο θυμός, η θλίψη, η απογοήτευση, η στενοχώρια κλπ, και η επικράτηση ενός αβέβαιου μέλλοντος χωρίς ελπίδα!

Ποια είναι όμως η θέση μας απέναντι σε όλο αυτό που γίνεται σήμερα? Πως το αντιμετωπίζουμε? Τι κάνουμε για να αποφύγουμε ακραίες εκδηλώσεις, για τις οποίες και θα μετανιώσουμε και δε προσφέρουν τίποτα ούτε σε μας, ούτε σε κανέναν?

Η λύση είναι εντός μας! 

Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία του Έλληνα είναι κατακερματισμένη! Τα αρνητικά συναισθήματα-ψυχικά απόβλητα έχουν φωλιάσει μέσα μας! 

Αυτά όμως δεν είναι δικά μας! Το ελληνικό DNA δεν τα αναγνωρίζει, γιατί απλά αν τα αναγνώριζε σήμερα δεν θα υπήρχαν Έλληνες! Η ιστορία το έχει αποδείξει αυτό!

Η σημερινή μάχη είναι ξεχωριστή για τον καθένα από μας! Είναι εσωτερική υπόθεση. Ωστόσο είναι πολύ πιο δύσκολη, γιατί ο εχθρός είναι εντός, είναι αόρατος και πολύ πονηρός!

Αυτό που χρειάζεται είναι να τον αντιληφθούμε όσο είναι ακόμα καιρός και να τον σταματήσουμε!

Πως? Βρίσκοντας το αδύνατο σημείο του, εκείνο δηλαδή από το οποίο τρέφεται και δυναμώνει.
Ποιο είναι αυτό? Τα δικά μας συσσωρευμένα αρνητικά συναισθήματα, δηλαδή τα ψυχικά απόβλητα, τα οποία ελέγχουν τόσο τη συμπεριφορά μας, όσο και την δράση μας!

Αρχίζοντας σιγά σιγά να τα περιορίζουμε αλλάζοντας κάποιες συνήθειες π.χ σταματώντας να βλέπουμε δελτία κατευθυνόμενων ειδήσεων, ή κάνοντας απλά πράγματα που μας ευχαριστούν ή να συμμετέχουμε σε δράσεις που εξυπηρετούν ένα σύνολο ανθρώπων, κατανοώντας πως είναι περισσότερο ωφέλιμο να είμαστε χρήσιμοι παρά σημαντικοί, μέχρι να τα αποβάλλουμε τελείως από τη ζωή μας!

Έτσι θα αποκτήσουμε ξανά την χαμένη μας ελπίδα και θα την δώσουμε σε όποιον την έχει ανάγκη, γιατί αυτός ο τόπος είναι ιερός και τα παιδιά μας που είναι το μέλλον αυτού του τόπου, αξίζουν αυτήν την ελπίδα για να γίνουν οδηγοί αυτής της προσπάθειας και να διαδώσουν σε ολόκληρο τον κόσμο το ελληνικό πνεύμα, το οποίο απειλήθηκε, αλλά κατάφερε και πάλι να αναδειχτεί!

Αυτή είναι και η τιμωρία εκείνων, οι οποίοι μοχθούν για να το αποτρέψουν! Γιατί αυτό είναι που θέλουν να καταφέρουν, με αυτό νιώθουν σημαντικοί. Όσα χρήματα και να αποκτήσουν, όσα σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν, αν δεν σταματήσουν την διάδοση του ελληνικού πνεύματος, δυστυχισμένοι θα είναι!

Ας μην τους δώσουμε αυτή τη χαρά, ας τους αφήσουμε στη 

μιζέρια τους γιατί ποτέ δεν θα 

καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας!!! 

Παναγιωτίδης Σπύρος

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Με το κείμενο σας, αγαπητέ φίλε, μας υπενθυμίσατε πως Έλλην κατά μίαν έννοια σημαίνει φωτισμένος άνθρωπος και υπό άλλη ερμηνεία φωτισμένος νους.
    Σας ευχαριστούμε που το μοιραστήκατε μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα