Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Αλάτι Ιμαλαΐων ή Αλίτης ή Ορυκτό Αλάτι

Το αλάτι είναι απαραίτητο συστατικό κάθε ζωντανού οργανισμού και παίζει σπουδαίο ρόλο στα βιολογικά φαινόμενα. Ο ρόλος του αλατιού στην κυτταρική ισορροπία των μεμβρανών των ζωντανών οργανισμών είναι πολύ σημαντικός.


Οι μεμβράνες των κυττάρων ξεχωρίζουν τα βιολογικά ρευστά σε εσωτερικά και εξωτερικά και είναι αδιαπέραστες από ορισμένα ιόντα. Ειδικότερα, ενώ είναι σχετικά διαπερατές από τα ιόντα καλίου, σε κατάσταση χαλάρωσης είναι αδιαπέραστες από ιόντα νατρίου και χλωρίου. Ως συνέπεια αυτής της διαφοράς στις διαπερατότητες των ιόντων είναι η εικοσαπλάσια περίπου συγκέντρωση ιόντων καλίου στο εσωτερικό του κυττάρου σε σχέση με τη συγκέντρωσή του στο εξωκυτταρικό περιβάλλον. Από το αλάτι ο οργανισμός των θηλαστικών δημιουργεί και εκκρίνει στο στομάχι το υδροχλωρικό οξύ που είναι απαραίτητο για την πέψη των τροφών.


Πού βρίσκεται το χλωριούχο νάτριο
Το χλωριούχο νάτριο (αλάτι) βρίσκεται άφθονο στη φύση ως ορυκτό αλάτι και ως αλάτι της θάλασσας. Το 70% της παγκόσμιας κατανάλωσης αλατιού καλύπτεται από το ορυκτό αλάτι, που άφησαν πίσω τους οι ωκεανοί μετά την απόσυρση του νερού. Ορυκτό αλάτι, γνωστό με το όνομα αλίτης (halite), βρίσκεται σε πολλά μέρη του κόσμου και συνήθως σε τεράστια κοιτάσματα, όπως στην Πολωνία, την Αυστρία, τη Λιβύη και τη Γερμανία.
 
Το χλωριούχο νάτριο αποτελεί το κύριο συστατικό του θαλασσινού ύδατος, όπου βρίσκεται σε περιεκτικότητες από 2,7 έως 3,8%, ανάλογα με τη θερμοκρασία και τα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος. Σε περιοχές, όπου το κλίμα είναι θερμό, το ποσοστό αυτό αυξάνεται, ενώ μειώνεται σε θάλασσες, όπου εκβάλλουν πολλοί ποταμοί ή τήκονται πάγοι. 'Ετσι, στη Βόρεια θάλασσα βρίσκεται σε σχετικά μικρή περιεκτικότητα (3%), ενώ στη Μεσόγειο θάλασσα σε σχετικά υψηλή (3,84%). 

Σε κλειστές θάλασσες η περιεκτικότητα είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερη, έτσι στη Νεκρή θάλασσα, στα σύνορα Ισραήλ - Ιορδανίας, η περιεκτικότητά της σε άλατα φτάνει τα 340 g/L από τα οποία όμως μόνο το 12 έως 18% είναι NaCl. Στην Μεγάλη Αλμυρά Λίμνη (Great Salt Lake) της Πολιτείας Utah των ΗΠΑ η περιεκτικότητα σε άλατα κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή από 5 έως 27% παρόμοιας περίπου σύνθεσης με εκείνη της θάλασσας.

ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Πρόκειται για το γνωστό αλάτι στην ορυκτή του μορφή. Δημιουργείται από την εξάτμιση αλμυρών λιμνών ή κλειστών θαλασσίων λεκανών και από την ξηρασία των πρώτων υπαρχόντων ωκεανών.  Έχει Σκληρότητα 2 και κυβική κρυσταλλική δομή.

ΧΡΩΜΑ:                   
Διάφανο, κίτρινο, ροδακινί, πορτοκαλί και κόκκινο.


alatoplakes


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΘΟΥ:


• Το αλάτι Ιμαλαΐων ηλικίας 250 εκ. ετών  χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αρχαιότερα και καθαρότερα αλάτια της Γης.


• Οι αποχρώσεις του οφείλονται στα διάφορα στοιχεία που κατά καιρούς αναμείχθηκαν στην σύσταση του, όπως η κόκκινη και η πορτοκαλί απόχρωση που προκαλούνται από τον σίδηρο και το μαγγάνιο αντίστοιχα.

Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων σε ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ & ΡΕΣΟ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
• Εξαιτίας του ευχάριστου και φυσικού χρώματος που εκπέμπουν, επιδρούν ευεργετικά στην σωματική και ψυχική μας ευεξία, όπως για παράδειγμα το πορτοκαλί φως που επενεργεί χαλαρωτικά και αναζωογονητικά.


• Ως φωτιστικά τα αλάτια χρησιμοποιούνται και για την μείωση της υγρασίας, αφού ως γνωστόν το αλάτι την απορροφά και το φως την ξηραίνει!
• Αποτελούν δηλ, ιδανική πηγή φωτός για χώρους διαβίωσης (παιδικά δωμάτια, κρεβατοκάμαρες), για χώρους εργασίας, θεραπείας, σεμιναρίων κτλ.


oval_myti
ΙΟΝΙΣΜΟΣ


Η ατμόσφαιρα και γενικά ο αέρας που αναπνέουμε, είναι ηλεκτρικά φορτισμένοι, υπάρχουν δηλ. θετικά και αρνητικά μόρια, τα ιόντα. Στους κλειστούς χώρους η λειτουργία των συσκευών (τηλεόραση, Η\Υ, κεραίες, κινητά, ασύρματα δίκτυα κ.λπ), ο καπνός του τσιγάρου, τα μόρια σκόνης, αυξάνουν τα θετικά ιόντα που δημιουργούν δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη ευεξία και υγεία. Για την επίτευξη της ατμοσφαιρικής ισορροπίας, πρέπει να υπάρξει εμπλουτισμός της, με αρνητικά ιόντα. 


Τα φωτιστικά αλάτια βοηθούν και επαναφέρουν την ισορροπία αυτή λόγω της φυσικής χημικής τους σύστασης,  παράγουν αρνητικά ιόντα (τα αρνητικά ιόντα, σε αντίθεση με το πρόσημο τους, είναι τα ιόντα που επιδρούν θετικά στον άνθρωπο και βελτιώνουν την ψυχική και σωματική του υγεία). Τα φωτιστικά από αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένας  φυσικός ιονιστής μια γήινη δημιουργία που δείχνει την σοφία της μητέρας γης.!!!


reso_triplo


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;


Οποιοδήποτε μέγεθος φωτιστικού και να επιλέξετε, από την στιγμή που θα ανάψει και μετά, εργάζεται για μια καλύτερη ατμόσφαιρα.  Για μέγιστα αποτελέσματα, πλήρη ιονισμό και ειδικές περιπτώσεις (ηλικιωμένοι, μωρά, άσθμα, αλλεργίες, αναπνευστικά κ.λπ) θα πρέπει να τοποθετούνται φωτιστικά ανάλογα με το μέγεθος του χώρου. Π.χ. για ένα δωμάτιο 9-12 τμ χρειάζεται ένα αλάτι 3-5 κιλά. Επιπλέον για ένα βέλτιστο αποτέλεσμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερα φωτιστικά ή κηροπήγια ορυκτού άλατος.


mpol_afhtonias


ΦΡΟΝΤΙΔΑ:


Τα φωτιστικά από ορυκτό άλας, προορίζονται κυρίως για εσωτερικούς χώρους. Διατηρούνται καλύτερα και λειτουργούν σαν ιονιστές όταν είναι αναμμένα. Αν είναι σβηστά και υγρανθούν, τότε υπάρχει υγρασία στο χώρο, εσείς απλώς ανάψτε τα για να την στεγνώσουν.


Ορυκτό Αλάτι Ιμαλαΐων σε ΤΡΙΜΜΑΤΑ & ΣΚΟΝΗ 

Στο Φαγητό:
Η θρεπτική του αξία, η πληρότητα της γεύσης του και η καθαρή φυσική του σύνθεση καθιστούν το αλάτι Ιμαλαΐων ως το μοναδικό αλάτι που χαρίζει υγεία και ευεξία. Το αλάτι Ιμαλαΐων σε αντίθεση με άλλα μαγειρικά αλάτια, δεν είναι ραφιναρισμένο, δεν είναι επιβλαβές για τον οργανισμό και δεν είναι τοξικό. Χρησιμοποιείτε ως βοήθημα σε περιόδους δίαιτας μιας και καταπολεμά την κυτταρίτιδα και την κατακράτηση υγρών. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην καλή λειτουργία αρθρώσεων και μυών.    

                      
 sakoylaki_mikro 

Για την Σωματική Υγεία:

 
Ιδανικό για μπάνιο σε μπανιέρα, όπου με την διαδικασία της Όσμωσης αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Ξεκουράζει και ξεπρήζει το σώμα δίνοντας μια αίσθηση εξαγνισμού και ελαφρότητας. Τα μπάνια σε αλατόνερό είναι γνωστό ότι χαρίζουν ευεξία, ισορροπία και χαλάρωση. Πέρα από αυτό όμως, το αλατόνερο δρα θεραπευτικά για:


sakoylaki_gia_to_mpanio


01. Δερματικές παθήσεις
02. Κατακράτηση υγρών και παρουσία οιδημάτων
03. Διαστρέμματα, μελανιές, πρηξίματα
04. Μύκητες, βακτηρίδια, μικροοργανισμούς
05. Εξισορροπεί το όξινο ή αλκαλικό PH
06. Αποβάλει τα βαριά μέταλλα
07. Βελτιώνει το μεταβολισμό
08. Βοηθά την λειτουργία της πέψης και της αφομοίωσης
09. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
10. Καθαρίζει τα τσάκρα και αναζωογονεί το σώμα

Μπορείτε να κάνετε μπάνιο, λουτρό ποδιών, να βάλετε επιδέσμους ή να πίνετε διάλυμα από αλατόνερο.

Δοσολογία μπάνιου:
01. Μπάνιο χαλαρωτικό: 250γρ αλατιού σε χλιαρό νερό για 25 λεπτά.
02. Μπάνιο αποτοξινωτικό: 500γρ αλατιού σε χλιαρό νερό για 35 λεπτά.
03. Μπάνιο θεραπευτικό: 1 kg αλατιού σε χλιαρό νερό για 45 λεπτά.

Δοσολογία λουτρού ποδιών:

2-4 κουταλιές τις σούπας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για 30 λεπτά.

Δοσολογία επιδέσμων:

Εμποτίζετε τους επιδέσμους με διάλυμα που έχετε φτιάξει, βάζοντας 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι σε 1 λίτρο νερό. Αφήνετε τους επιδέσμους πάνω στο επίμαχο σημείο κατά τους ανανεώνετε ανά διαστήματα. Για καλύτερα αποτελέσματα μην ξεπλένεστε, αφήστε το αλατόνερο να παραμείνει στο δέρμα.

Δοσολογία πόσιμου διαλύματος:

Ρίχνετε 250 γρ αλατιού σε 1 λίτρο νερό. Κάθε πρωί κατά προτίμηση νηστικοί, βάζετε 1 κουταλιά της σούπας από το διάλυμα αυτό σε 200 γρ χλιαρό νερό (=ένα ποτήρι) και το πίνετε. Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή ανά τους αιώνες.

Για τον καθαρισμό των κρυστάλλων:
Μέσα σε ένα γυάλινο μπολ με χλιαρό νερό ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Βάζετε μέσα τους κρυστάλλους σας για 3 ώρες. Μετά τους ξεπλένετε και τους αφήνετε στον ήλιο για 1 ώρα.


ΠΗΓΗ
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα