Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Πετάξτε τα γυαλιά σας! Διορθώστε την όρασή σας με φυσικούς τρόπους!


Πάνω από τρεις στους τέσσερις ανθρώπους πιστεύουν ότι η όρασή τους είναι η πιο σημαντική από τις πέντε τους αισθήσεις. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι το 80% αυτών που αντιλαμβανόμαστε, προέρχεται από την αίσθηση της όρασης. Η καλή όραση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κίνησή σας και στην απόλαυση της ζωής σας, οπότε θα άξιζε να κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να τη βελτιώσετε και να τη διατηρήσετε σε καλή κατάσταση χωρίς να χρειάζεστε τεχνητά και μη φυσικά βοηθήματα που επιδεινώνουν την όρασή σας με τη συνεχή χρήση.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ;

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα γυαλιά βελτιώνουν την όραση κάποιων ανθρώπων και τους ανακουφίζουν από τον πόνο και τη δυσφορία, στην πραγματικότητα λίγο πολύ βλάπτουν. Και στην καλύτερη περίπτωση, απλά δεν θα επαναφέρουν ποτέ την όρασή σας σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι οπτικές ανωμαλίες είναι μια διαδικασία που μπορεί να ποικίλλει τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας ανάλογα με τις συνθήκες.

Πρωτοποριακοί γιατροί εξέτασαν 20.000 παιδιά σχολείου και διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα από τα μισά είχαν φυσιολογική όραση, που ήταν τέλεια κατά καιρούς, αλλά κανένα από αυτά δεν είχε τέλεια όραση σε κάθε μάτι σε όλες τις ώρες της ημέρας. Η όραση τους μπορεί να ήταν καλή το πρωί και ατελής το απόγευμα, ή ατελής το πρωί και τέλεια το απόγευμα.

Πολλά παιδιά μπορούσαν να διαβάσουν τη μια εξεταστική κάρτα «Snellen» τέλεια, ενώ παράλληλα μια άλλη κάρτα δεν την έβλεπαν καλά. Πολλά μπορούσαν επίσης να διαβάσουν μερικά γράμματα του αλφαβήτου τέλεια, ενώ δεν μπορούσαν να διακρίνουν άλλα γράμματα του ιδίου μεγέθους κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Αυτό που αλήθευε γι’ αυτά τα παιδιά, αληθεύει και για τους ενήλικες.

Ο βαθμός της ατελούς όρασης ποικίλλει εντός ευρέων ορίων. Η διάρκειά του μπορεί επίσης να ποικίλει. Υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να διαρκεί μόνο για λίγα λεπτά ή και λιγότερο, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποτρέπει τα παιδιά να βλέπουν τον σχολικό πίνακα για μέρες, εβδομάδες ή και περισσότερο.

Το συμπέρασμα είναι  ότι εσείς ή τα παιδιά σας δεν έχετε στατικά, αμετάβλητα προβλήματα όρασης, γιατί αυτή αλλάζει ευρέως καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα γυαλιά οράσεως δεν αντισταθμίζουν τη μεταβλητή όραση

Ένα από τα πιο θεμελιώδη προβλήματα με τα γυαλιά είναι ότι παρέχουν μια συνεπή αμετάβλητη διόρθωση για ένα διαθλαστικό σφάλμα στο μάτι σας που αλλάζει συνεχώς.

Αφού ξεκινήσετε να φοράτε γυαλιά, στις περισσότερες περιπτώσεις, η διόρθωση πρέπει να αυξάνεται σταθερά, ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο της οπτικής οξύτητας που εξασφαλίζεται με τη βοήθεια του πρώτου ζευγαριού σας. Φορώντας γυαλιά μειώνετε σταδιακά την όρασή σας με το χρόνο.

Ένα άτομο με μυωπία 20/70 που βάζει γυαλιά που του παρέχουν μία όραση 20/20 μπορεί να δει ότι ακόμα και σε χρονικό διάστημα μόλις μιας εβδομάδας την όρασή του να μειώνεται σε 20/200.

Πολλοί άνθρωποι όταν σπάσουν τα γυαλιά τους και παραμένουν χωρίς αυτά για 1 με 2 εβδομάδες συχνά παρατηρούν ότι η όρασή τους βελτιώνεται. Στην πραγματικότητα η όραση βελτιώνεται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, όταν δεν υπάρχουν γυαλιά. Παρόλο που πολλοί μπορεί να μην καταλάβουν ή να αναγνωρίσουν αυτή την αλλαγή.

Η δυσκολία της διατήρησης της καθαριότητας των γυαλιών είναι μία από τις δευτερεύουσες ταλαιπωρίες. Στις υγρές και βροχερές μέρες, η ατμόσφαιρα τα θολώνει. Στις ζεστές μέρες, ο ιδρώτας από το σώμα σας μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. Τις κρύες μέρες, συχνά θολώνουν από την υγρασία της αναπνοής σας.

Κάθε μέρα, υπόκεινται σε μόλυνση από τη σκόνη και την υγρασία, και από τα σημάδια των δαχτύλων σας. Στην πραγματικότητα σπάνια παρέχουν μια εντελώς ανεμπόδιστη θέα του κόσμου. Επιπλέον, είναι εύκολο να τα χάσετε ή να σπάσουν.

 Άλλα μειονεκτήματα των γυαλιών περιλαμβάνουν:

 Το κόστος των γυαλιών και της εξέτασης του οφθαλμίατρου.

Είναι μία τεχνητή και μη-ολιστική θεραπεία που στέλνει  λάθος μήνυμα στο μυαλό και στο σώμα σας.

Πολλοί άνθρωποι και παιδιά ντρέπονται γι’ αυτά και έχουν ψυχολογικά προβλήματα.

Μπορούν να τραυματίσουν τα μάτια σας.

 Και αν έχετε παιδιά, τότε είναι πολύ πιθανόν ...

 Να μην χρειάζονται καν γυαλιά

Οι Behavioral Optometrists (ιατρική ειδικότητα) συνιστούν «γυαλιά κατά τους στρες» (κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης και εργασίας στον υπολογιστή) που αυξάνουν την οπτική απόδοση και αποτρέπουν την επιδείνωση της όρασης. Αυτά τα γυαλιά δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίσουν κάποιο διαθλαστικό σφάλμα, λειτουργούν εξαιρετικά καλά ως προληπτικό εργαλείο και ποτέ δεν συνιστώνται από τους οφθαλμίατρους (συμπεριλαμβανομένου των παιδιατρικών οφθαλμίατρων).

Τώρα, σκεφτείτε όλα τα θέματα που ανέφερα παραπάνω για τα γυαλιά σας και  εφαρμόσετε τα στα παιδιά σας.

Θα ήθελα θερμά να σας συμβουλεύσω να το σκεφτείτε προσεκτικά πριν επιβάλετε στο παιδί σας να φορέσει γυαλιά. Είναι πραγματικά τραγικό όταν τα παιδιά προορίζονται να φορούν γυαλιά για μια ολόκληρη ζωή, διότι, από όλες τις ηλικιακές ομάδες, αυτά ανταποκρίνονται καλύτερα στις φυσικές στρατηγικές βελτίωσης της όρασης.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Anglia Polytechnic University στο Cambridge της Αγγλίας, έδειξε ότι οι πολύ καλές προθέσεις των οπτομετρών να διορθώσουν τη μυωπία σε μια ομάδα 94 παιδιών, στην πραγματικότητα, την επιδείνωσε.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Acta Ophthalmologica Scandinavia τον Μάρτιο του 2002, έδειξε ότι στους πληθυσμούς που αποτελούνταν από κυνηγούς / τροφοσυλλέκτες είχαν προβλήματα όρασης μόνο το 2% των παιδιών τους, σε αντίθεση με ευρωπαϊκούς ή ασιατικούς πληθυσμούς που το ποσοστό φτάνει μέχρι και 50%.

Η μελέτη 229 κυνηγών / τροφοσυλλεκτών διαπίστωσε ότι τα επεξεργασμένα δημητριακά και τα σάκχαρα ήταν σπάνια, μέρος της διατροφής τους. Αλλά τη στιγμή που ήρθαν σε επαφή με τη Δύση, υιοθέτησαν την δυτική διατροφή, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σημαντική αύξηση του ποσοστού των προβλημάτων όρασης στα παιδιά. ( Πάλι καλά που τους «εκπολιτίσαμε…»)

Τρώγοντας εξολοκλήρου, φυσικά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα χωρίς σάκχαρα, αναψυκτικά και χυμούς φρούτων διατηρούσαν τα επίπεδα της ινσουλίνης τους υπό έλεγχο.

Ο λόγος που πολλά παιδιά χρειάζονται γυαλιά για τη διόρθωση της όρασης τους οφείλεται στον αυξητικό παράγοντα της ελεύθερης ινσουλίνης (IGF).

Να θυμάστε, αν αρχίσετε να φοράτε στα παιδιά σας γυαλιά, μπορεί να αρχίσετε μια αργή επιδείνωση της όρασής του σε πολύ νεαρή ηλικία.

Αυτό είναι προφανώς κάτι που κανένας γονιός δεν θα ήθελε για τα παιδιά του.

Αν είναι κάτω των 12 ετών, ή ακόμα και κάτω των 16 ετών, και δεν έχουν φορέσει ακόμα γυαλιά, η όραση συνήθως βελτιώνεται μέσα σε λίγες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες, και σχεδόν πάντα μέσα σε ένα χρόνο, κάνοντας κάτι τόσο απλό όπως η ανάγνωση μιας κάρτας Snellen σε καθημερινή βάση.

 Διαβάστε τι είναι οι κάρτες Sneller εδώ

 Και εδώ βρίσκονται οι κάρτες Sneller Κάρτες Sneller

 Προειδοποίηση: το λέιζερ ματιών μπορεί να σας προκαλέσει περισσότερα προβλήματα παρά βελτίωση.

Η τελευταία εξέλιξη του λέιζερ μπορεί να διαμοιράσει τον κερατοειδή σας και να τον αναμορφώσει μέσω της χρήσης υπολογιστή για να διορθώσει το διαθλαστικό σφάλμα.

Δεν θα ήταν υπέροχο αν μια απλή χειρουργική επέμβαση μπορούσε να προσφέρει μια γρήγορη λύση; Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε υπόψη την LASIK (Laser-Assisted in situ Keratomileusis) χειρουργική επέμβαση. Το ελκυστικό είναι ότι για πολλούς, το LASIK παράγει εκπληκτικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να εξετάσουν είναι η μακροπρόθεσμη προοπτική. Πρόσφατες μελέτες εγείρουν περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ για τη βελτίωση της όρασης.

Και οι περισσότεροι ασθενείς δεν αποκτούν 20/20 όραση. Η δε μακροπρόθεσμη προοπτική δεν είναι καλύτερη.

Ακόμη και για εκείνους που επιτυγχάνουν αρχικά "τέλεια" 20/20 όραση, η βελτίωση μειώνεται για πολλούς μετά από έξι μήνες και χρειάζονται γυαλιά για εργασίες όπως η νυχτερινή οδήγηση ή η ανάγνωση.

Και το κόστος;

Μεγάλο! Γύρω στις 3.000€

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ο κίνδυνος των επιπλοκών και ανεπιθύμητων παρενεργειών από μια κακότεχνη ή προβληματική χειρουργική επέμβαση LASIK – παράγοντας ο οποίος έχει υποβαθμιστεί στο ευρύ κοινό.

Ακόμα και η FDA που υποστηρίζει τη χειρουργική επέμβαση LASIK, στη δική της ιστοσελίδα επισημαίνει τους ακόλουθους κινδύνους που θα πρέπει να γνωρίζετε:

Μερικοί ασθενείς χάνουν την όραση τους

Μερικοί ασθενείς χάνουν γραμμές της όρασης του οπτικού διαγράμματος που δεν μπορεί να διορθωθεί με γυαλιά, φακούς επαφής ή χειρουργική επέμβαση, ως αποτέλεσμα της θεραπείας.

Ορισμένοι ασθενείς αναπτύσσουν συμπτώματα οπτικής εξασθένισης

Μερικοί ασθενείς αναπτύσσουν εκλάμψεις, φωτοστέφανα, και / ή διπλή όραση που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη νυχτερινή όραση.

Μπορεί να υποστείτε υπό - θεραπεία ή υπέρ θεραπεία - μόνο ένα ορισμένο ποσοστό των ασθενών επιτυγχάνει όραση 20/20 χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής. Μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία, αλλά επιπλέον θεραπεία μπορεί να μην είναι δυνατή.

Μερικοί ασθενείς μπορεί να αναπτύξουν σοβαρό σύνδρομο ξηροφθαλμίας. Ως αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης, τα μάτια σας μπορεί να μην είναι σε θέση να παράγουν αρκετά δάκρυα για να κρατήσουν το μάτι σας υγρό και άνετο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι μόνιμη.

Τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές δεν είναι τόσο θετικά σε ασθενείς με πολύ μεγάλες διαθλαστικές ανωμαλίες οποιουδήποτε τύπου - Θα πρέπει να συζητήσετε τις προσδοκίες σας με το γιατρό σας και να συνειδητοποιήσετε ότι μπορεί να εξακολουθείτε να χρειάζεστε γυαλιά ή φακούς επαφής μετά από τη χειρουργική επέμβαση.

Για ορισμένους ασθενείς με καλή όραση, τα αποτελέσματα μπορεί να μειωθούν με την ηλικία - Το επίπεδο της βελτίωσης της όρασης μετά από τη χειρουργική επέμβαση για υπερμετρωπία μπορεί να μειωθεί με την ηλικία.

Μακροχρόνια δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα – Το LASIK είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία. Επομένως, η μακροχρόνια ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χειρουργικής επέμβασης δεν είναι γνωστή.

 Είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε;; Εγώ δεν θα το συνιστούσα.

 Θα μπορούσε να υπάρχει μια απλή φυσική λύση;

Περιέργως η απάντηση είναι "ναι".

Το μυαλό σας είναι η πηγή που ασκεί μεγάλο στρες στα μάτια σας. Κάθε νοητικό ζόρισμα του μυαλού σας,  οποιουδήποτε είδους, μεταδίδει μια κινητήρια δόνηση στο μάτι σας! Και κάθε τέτοια δόνηση προκαλεί απόκλιση από το κανονικό, στο σχήμα του βολβού του ματιού και μειώνει την ευαισθησία του στο κέντρο της όρασης.

Αν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ελαχιστοποιήσετε το άγχος στο μυαλό σας. Η νοητική ένταση οποιουδήποτε είδους οδηγεί πάντα συνειδητά ή ασυνείδητα στην καταπόνηση των ματιών σας και αν η ένταση λαμβάνει τη μορφή μιας προσπάθειας να εστιάσετε κάπου την όρασή σας, τότε το σφάλμα της διάθλασης είναι αναπόφευκτο.

Η νοητική αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά είδη έντασης των ματιών. Και ενώ υπάρχουν πολλοί τύποι έντασης, υπάρχει μόνο μία λύση για όλα αυτά: η χαλάρωση.

Η υγεία των ματιών σας εξαρτάται από το αίμα σας, και το κυκλοφορικό σας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις σκέψεις σας. Όταν οι σκέψεις σας δεν είναι εκστατικές ή  θλιβερές - η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλό σας είναι φυσιολογική, η παροχή του αίματος στο οπτικό νεύρο σας και στα οπτικά κέντρα σας είναι φυσιολογικά, και η όρασή σας είναι τέλεια.

Όταν οι σκέψεις σας είναι μη φυσιολογικές, το κυκλοφορικό διαταράσσεται, η παροχή αίματος στο οπτικό σας νεύρο και στα οπτικά κέντρα μεταβάλλεται, και η όρασή σας μειώνεται.

Μπορείτε να κάνετε συνειδητά σκέψεις που διαταράσσουν το κυκλοφορικό σας και να μειώσετε την οπτική σας δύναμη. Μπορείτε όμως επίσης να κάνετε συνειδητά σκέψεις που θα αποκαταστήσουν την κανονική κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς να διορθώσετε όχι μόνο όλα τα διαθλαστικά σφάλματα, αλλά και πολλές άλλες ανωμαλίες των ματιών σας.

Δεν μπορείτε, όσες προσπάθειες και να καταβάλετε, να κάνετε τον εαυτό σας να βλέπει, αλλά μαθαίνοντας να ελέγχετε τις σκέψεις σας, μπορείτε να πετύχετε σημαντικά αποτελέσματα.

Όταν μια ανησυχητική σκέψη αντικαθίσταται από κάποια χαλαρωτική, ο στραβισμός σας εξαφανίζεται, η διπλή όραση και τα λάθη της διάθλασης διορθώνονται και αυτό ισχύει τόσο για τις μακροχρόνιες ανωμαλίες, όσο και για αυτές που δημιουργείτε εσείς οι ίδιοι.

Σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου  ακόμα και τα υψηλότερα σε βαθμούς διαθλαστικά σφάλματα μπορούν να διορθωθούν, το ίδιο κι ένας στραβισμός μπορεί να εξαφανιστεί, ή μπορεί ακόμα να απαλλαγείτε από την τύφλωση που οφείλεται στην αβλυωπία. 

Εάν η χαλάρωση είναι μόνο στιγμιαία, τότε η διόρθωση είναι κι αυτή στιγμιαία. Όταν γίνεται μόνιμη, η διόρθωση γίνεται κι εκείνη μόνιμη.

Αυτή η χαλάρωση δεν μπορεί, ωστόσο, να επιτευχθεί από οποιοδήποτε είδος προσπάθειας. Είναι θεμελιώδους σημασίας να καταλάβετε αυτό: Όσο νομίζετε, συνειδητά ή ασυνείδητα, ότι θα χαλαρώσετε τις εντάσεις σας δημιουργώντας άλλες εντάσεις η βελτίωση σας θα καθυστερήσει.

Αυτός είναι ο λόγος που η ΧΑΛΑΡΩΣΗ των ματιών σας και η αντιμετώπιση των στρεσογόνων παραγόντων που συμβάλλουν στο στρες είναι τα κλειδιά για να ανακτήσετε την όρασή σας.

Γιατί οι υγιεινές διατροφικές και συναισθηματικές επιλογές είναι βασικά βοηθήματα της όρασής σας;

Οι προσωρινές συνθηκες μπορεί να συμβάλλουν στην ένταση με αποτέλεσμα να βιώσετε μια υποβάθμιση της όρασής σας, αλλά η θεμέλιος λίθος βρίσκεται στο λάθος τρόπο σκέψης σας.

Είναι πολύ σπάνιο, η βλάβη ή η αλλοίωση της όρασης να οφείλεται σε οποιοδήποτε σφάλμα κατά την κατασκευή του ματιού σας. Από δύο εξίσου καλά ζευγάρια μάτια, το ένα θα διατηρήσει τέλεια όραση ως το τέλος της ζωής του, ενώ το άλλο θα τη χάσει από το νηπιαγωγείο απλώς και μόνο επειδή ο ένας κοιτάζει τα πράγματα χωρίς προσπάθεια και ο άλλος δεν το κάνει.

Εκτός από τη βελτιστοποίηση της ροής του αίματος με τη χαλάρωση και τον έλεγχο των σκέψεών σας, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε άμεσα τα θρεπτικά συστατικά του κεντρικού νευρικού συστήματός σας και των ματιών σας καταναλώνοντας υψηλής ποιότητας διατροφή.

Εδώ είναι οι διατροφικές οδηγίες που ακολουθούν για την υποστήριξη της όρασης:

Τρώτε άφθονα τρόφιμα που περιέχουν λουτεΐνη - σπανάκι, μπρόκολο, κολοκύθια, μπιζέλια

 Αυξήστε την πρόσληψη σας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα 

 Διαβάστε: Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά

Φάτε θρεπτικούς ωμούς κρόκους αυγών - που περιέχουν ζεαξανθίνη και λουτεΐνη

Διαβάστε πως πρέπει να φάτε σωστά το αυγό για να αποκομίσετε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη: Αυγό: Φάρμακο ή δηλητήριο ανάλογα με τον τρόπο που θα το φάτε

Καταναλώστε άφθονα ωμά λαχανικά και φρούτα - ιδιαίτερα Black Berries

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

 Και τώρα, για το υπόλοιπο της ιστορίας ...

 Πώς ο υπολογιστής σας μπορεί να συμβάλλει στο στρες των ματιών σας;

Ιδιαίτερα, σε αυτή την εποχή των καταπληκτικών ηλεκτρονικών συσκευών, πολλοί άνθρωποι περνούν όλη την ημέρα τους μπροστά  στον υπολογιστή τους.

Και αυτό δεν σταματάει απαραίτητα όταν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή. Ακόμα και στο δρόμο, οι άνθρωποι συχνά είναι κολλημένοι στους φορητούς υπολογιστές τους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον εικονικό κόσμο.

Λοιπόν, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε οπτική θολούρα και υπερένταση στα μάτια σας.Και δεν είστε μόνοι. Το American Optometric Association διαπίστωσε ότι περίπου το 75% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών παραπονούνται για οπτική δυσφορία μετά από παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή.

Ως αποτέλεσμα του οπτικού στρες που υπομένετε, μπορεί να πάσχετε από:

 Θολή ή διπλή όραση

 Οπτική κόπωση

Πονοκεφάλους

 Πόνους στον αυχένα

Δυσφορία στους ώμους

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΞΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ

Αν δεσμευτείτε να ακολουθήσετε αυτές τις πρακτικές θα ξεκινήσετε το δρόμο της ανακούφισης του στρες των ματιών σας.

Ενώ εργάζεστε, διαβάζετε ή μελετάτε:

Όσο είναι δυνατόν, μη φοράτε τους φακούς σας για μακρινή όραση, όταν διαβάζετε ή κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή.

 Αποφύγετε την ανάγνωση, τη μελέτη, ή την εργασία στον υπολογιστή για περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά, χωρίς να κάνετε έστω ένα γρήγορο διάλειμμα.

Κατά τη διάρκεια του διαλλείματος σας, κοιτάξτε έξω από ένα παράθυρο ή κάποιο μακρινό αντικείμενο, και  εστιάστε επάνω του έτσι ώστε να έρθει στο προσκήνιο. Αν είναι δυνατόν, σηκωθείτε και περπατήστε για ένα ή δύο λεπτά.

 Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό φωτισμό κατά την ανάγνωση ή τη μελέτη. 

Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε φυσικό ή πλήρους φάσματος φωτισμό.

Έχετε το γραφείο σας έτσι ώστε να βλέπετε το δωμάτιο (δηλαδή η καρέκλα να έχει πλάτη στον τοίχο). ή έξω από ένα παράθυρο.

Θυμηθείτε να κάνετε συχνά διαλείμματα για να κοιτάζετε σε μακρινή απόσταση, ενώ εργάζεστε. Αυτό είναι σημαντικό και συνήθως εύκολο να υλοποιηθεί, έτσι ώστε να το βάλετε ψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων σας.

Επιλέξτε μια καρέκλα που δεν περιορίζει τη κίνησή σας. Τα πόδια σας πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα και να κοιτάνε προς τα εμπρός.

Όταν διαβάζετε, βεβαιωθείτε ότι κάθεστε σε μια άνετη καρέκλα με την πλάτη σας όρθια. Η κακή στάση του σώματος συχνά οδηγεί στο να φέρνετε το αντικείμενο της ανάγνωσης υπερβολικά κοντά σας.

Κατά την ανάγνωση, το βιβλίο σας να έχει κλίση μέχρι 20 μοίρες περίπου και να κοιτάζετε κάποιο μακρινό αντικείμενο, σε κάθε σελίδα που γυρνάτε.

Κάντε ένα-με-δύο λεπτά διάλειμμα από την ανάγνωση ή τη μελέτη κάθε 15 με 30 λεπτά. Αυτό θα σας επιτρέψει να διαβάζετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όταν Ταξιδεύετε:

Αποφύγετε την ανάγνωση ή άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, ενώ οδηγείτε. Αντ ' αυτού, κοιτάξτε μακριά, σε μεγάλες αποστάσεις για να χαλαρώσουν τα μάτια σας.

Όποτε είναι δυνατόν, κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα βγάζοντας όσο πιο τακτικά τα γυαλιά σας (αλλά μόνο εάν οδηγει κάποιος άλλος).

 Κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σας:

Βγάλτε τα γυαλιά σας ή τους φακούς επαφής όταν δεν τα χρειάζεστε πραγματικά.

Πειραματιστείτε με αυτό στο σπίτι όταν τρώτε ή μιλάτε στο τηλέφωνο.

Αυτό θα δώσει στα μάτια σας την ευκαιρία να χαλαρώσουν.

Μην κάθεστε πολύ κοντά στην τηλεόραση.

 Όταν βρίσκεστε έξω, προσπαθήστε να κοιτάτε μακρινά αντικείμενα που βρίσκονται στο επίπεδο των ματιών σας. Κοιτάξτε τα μαλακά

Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα σε εξωτερικούς χώρους χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής, έτσι ώστε τα μάτια σας να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό φως αφιλτράριστο. Να θυμάστε ωστόσο, η ασφάλεια σας έχει πάντα προτεραιότητα.

Κάντε κάτι που απολαμβάνετε κάθε μέρα, χωρίς να φοράτε γυαλιά ή φακούς επαφής. Αυτό θα δώσει στα μάτια σας ένα σύντομο διάλειμμα, που θα τους επιτρέψει να χαλαρώσουν.

Άρθρο του Δρ Μέρκολα

Διαβάστε τις ασκήσεις που χρειάζεται να κάνετε, την ανάλυση της κάθε πάθησης, καθώς και βότανα και διατροφή που ενισχύουν την όρασή σας.

 Αφιέρωμα: Μάτια, ανάλυση παθήσεων και θεραπεία με ασκήσεις και βότανα

 Μωυσής

 ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Διαβάστε περισσότερα http://alttherapy.blogspot.com/2012/10/blog-post_1207.html#ixzz2BZBI5AIK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα