Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ



Γνωρίζουμε ότι ένα όνειρο διαρκεί ελάχιστο χρόνο, συχνά δέκατα του δευτερολέπτου. Όταν όμως το διηγούμαστε χρειαζόμαστε 100πλάσιο χρόνο. Το 1/10 του ονειρικού δευτερολέπτου, επιμηκύνεται σε πολλαπλάσιο χρόνο κατά την αφύπνιση. Τι συμβαίνει ; 



Πως ο χρόνος στον ύπνο είναι διαφορετικός και ελαχιστοποιείται στην εγρήγορση ; μοιάζει με ένα λάστιχο το οποίο είναι μαζεμένο στη διάρκεια του ύπνου και τεντώνεται στο ξύπνημα.

 Αν ο χρόνος με το παράδειγμα που δίνω είναι λάστιχο, τότε ο πραγματικά αληθινός χρόνος βρίσκεται στο όνειρο και στο ξύπνημα είναι πλασματικός αφού έχουμε διαστολή! 

Αν αντιστρέψουμε τις λέξεις και πούμε
ότι η εγρήγορση είναι κανονικός ύπνος «ξυπνητός ύπνος» και το όνειρο «πραγματικό ξύπνημα» τότε οδηγούμαστε σε κάποια περίεργα συμπεράσματα και σκέψεις. 

Η διάρκεια του «ξυπνητού ύπνου» είναι μεγάλη διότι συμβαίνει στο γήινο πεδίο, όπου η κάθε ανθρώπινη ενέργεια υπό την επήρεια της ύλης, κινείται πολύ αργά. 

Μεσάνυχτα όνειραΗ επιμήκυνση του χρόνου υφίσταται διότι ο οργανισμός εισέρχεται σε διαδικασία αποκωδικοποίησης όλων των υλικών που υπάρχουν γύρω του και δεσμεύουν το εξ ιδίας ύλης σώμα του.

 Πρέπει να αφομοιώσει γεγονότα, καταστάσεις, πράξεις κλπ δια των αισθητηρίων οργάνων του. Μια διαδικασία που είναι χρονοβόρα, αφού στο πεδίο αυτό όλα είναι δύσκολα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια.

 Αντίθετα στο πραγματικό ξύπνημα που είναι το όνειρο δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα και μάλιστα «βιώνουμε» υπερφυσικές δυνατότητες και ιδιότητες αδύνατες στο λεγόμενο ξυπνητό ζωντανό βίο. 

Είναι λοιπόν ψευδαίσθηση αυτό που θεωρούμε αληθινό ; Φαίνεται πως είναι. Άρα δεν μεγαλώνουμε, δεν γερνάμε και δεν πεθαίνουμε πραγματικά. 

Η ζωή είναι ένα όνειρο, μέσα σε άλλο όνειρο. Στο ψεύτικο όνειρο που νομίζουμε ότι είναι ζωή βιώνουμε καταστάσεις που δεν μπορούμε στο πραγματικό όνειρο να ζήσουμε. 

Ύπνου για το μωρόΕίναι μια παλίνδρομη εξίσωση, της οποίας η αρχή (το ξεκίνημα) είναι αληθινή, επειδή απορρέει από την αφετηρία. Ένας αγαπητός φίλος έβαλε στη συζήτηση αυτού του θέματος και μια σπουδαία παράμετρο. Τα «ατυχήματα» του ξύπνιου δεν συμβαίνουν στο ενύπνιο, ενώ αντίστροφα τα ονειρικά «ατυχήματα» περνούν στο ξύπνημα.

Το ζωντανό πεδίο είναι προγραμματισμένο (ειμαρμένη, πεπρωμένο) γι αυτό και κυλά ο χρόνος διαφορετικά από ότι στο αιθερικό πεδίο. Σ ε αυτό όλα γίνονται αυτοστιγμεί διότι δεν υπάρχει ύλη να το συγκρατεί.

ΠΗΓΗ ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ ΑΡΓΙΚΕΡΑΥΝΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα