Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Μπαίνουμε σε ένα μικρό Μεσαίωνα!(από την ταινία "Απόδραση από τη Νέα Υόρκη")

Το άρθρο αυτό (με το συγκεκριμένο τίτλο) το είχα γράψει το 2007 για κάποιο περιοδικό. Τελικά εκείνη η συνεργασία  δεν ευοδώθηκε και το άρθρο έμεινε ξεχασμένο σε κάποιο σκληρό δίσκο. Το ανακάλυψα σήμερα και το δημοσιεύω γιατί μοιάζει αρκετά προφητικό.

Στο μακρινό πλέον 1981 ο εξαίρετος σκηνοθέτης John Carpenter προμήνυε ένα ιδιαίτερα ζοφερό μέλλον για την ανθρωπότητα, μέσα από την ταινία του "Απόδραση από τη Νέα Υόρκη". Η ταινία του αυτή διαδραματιζόταν στο 1997, σε μια μελλοντική (για τα δεδομένα του 1981) εποχή όπου κατά την άποψη του Carpenter θα κυριαρχούσαν στην ανθρωπότητα μία γενικευμένη παρακμή, πόλεμοι, υψηλή εγληματικότητα, εξαθλίωση των λαικών στρωμάτων και ένα γενικότερο "σκότος" (η συγκεκριμένη ταινία είχε γυριστεί σκόπιμα με χαμηλούς φωτισμούς). Βέβαια, το 1997 ήρθε και παρήλθε και φαινομενικά τίποτε από όσα μας έδειξε ο Carpenter στην ταινία του δε συνέβη. Ίσα-ίσα, από τα τέλη του 1990 και έπειτα βιώνουμε μία φάση έντονης ανάπτυξης. Και όμως, τα "άστρα" φαίνεται ότι θα δικαιώσουν τελικά τον Carpenter, αφού από το 2008 και έπειτα θα αρχίσουν να σχηματίζονται στον ουρανό κάποιοι πρωτοφανείς σε βαθμό έντασης πλανητικοί σχηματισμοί που δηλώνουν μία δραματική στροφή στην πορεία πλεύσης της ανθρωπότητας!

Πρέπει να διευκρινίσω κάτι πρώτα: επειδή λέγονται πολλά τελευταία για το 2012 και μπορεί να προκύψει κάποια σύγχυση, εδώ δεν αναφέρομαι στην ημέρα της "αποκάλυψης" που έχουν προαναγγείλει οι Μάγια (21 Δεκεμβρίου 2012) αλλά σε κάτι τελείως διαφορετικό! Σε μία σπάνια πλανητική συγκυρία που θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, συγκυρία που παρόμοια της είχε να συμβεί από τη δεκαετία του 1930! Τότε δηλαδή που κυριάρχησε στην ανθρωπότητα μία άλλη σκοτεινή περίοδος στο ενδιάμεσο δύο παγκοσμίων πολέμων και στα "απόνερα" του μεγάλου οικονομικού κραχ! Κάποιοι αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι στα επόμενα χρόνια θα συμβεί ένα οικονομικό κραχ ακόμη μεγαλύτερο και από εκείνο της δεκαετίας του 1930. Το βέβαιο είναι ότι θα συμβούν παγκόσμια κάποιες αιχμηρές και δραστικές αλλαγές. Ορισμένοι μιλάνε ακόμη και για έναν επικείμενο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο σκληρός και ακραίος είναι ο επίμαχος πλανητικός σχηματισμός.

Η φύση είναι σοφή. Ισχύουν σε αυτή κάποιοι προαιώνιοι και απαράβατοι νόμοι που πρέπει να τους μελετάμε πολύ προσεκτικά και να τους σεβόμαστε. Και ένας τέτοιος νόμος της φύσης μας λέει κάτι απλό: ότι φουσκώνει κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει. Όλοι τον ξέρουμε αυτό τον νόμο αλλά κανείς δεν φαίνεται να του δίνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είμαστε βυθισμένοι τις τελευταίες δεκαετίες σε μία επίπλαστη (τεχνητή εν πολλοίς) ευημερία. Κυριαρχεί τριγύρω μας ένας υπερκαταναλωτισμός, ένα αλόγιστο ξόδεμα πρώτων υλών (με τα αποθέματα πετρελαίου να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο) ένας υπερδανεισμός και μία υπερχρέωση. Ένα ολόκληρο κοινωνικο-πολιτικό σύστημα βασίζει την ευημερία του στον εύκολο και αλόγιστο δανεισμό (από τον καθημερινό άνθρωπο που θέλει να πάρει καλύτερο αυτοκίνητο ή εξοχικό μέχρι και τα μεγάλα επιχειρηματικά συγκροτήματα, που επεξεργάζονται όλο και πιο φιλόδοξα, "φαραωνικού χαρακτήρα" σχέδια). Όλα αυτά μας εξασφαλίζουν βέβαια μία επίπλαστη ευμάρεια, που στο δυτικό μας κόσμο συνοδεύεται από απουσία πολέμων ή εκτεταμένων επιδημιών. Παράλληλα όμως έχουμε υπερπληθυσμό στη Γη μας και διαρκώς ξεπετάγονται καινούργια στόματα που αδυνατούμε να θρέψουμε. Επιπλέον, το περιβάλλον μας έχει μολυνθεί και δηλητηριαστεί σε εγκληματικό βαθμό. Μοιραία κάποια στιγμή θα τα βρούμε μπροστά μας όλα αυτά και προφανώς η στιγμή αυτή - σύμφωνα με τα αστρολογικά δεδομένα - θα έρθει στα αμέσως επόμενα χρόνια. Ο δυτικός μας κόσμος "φούσκωνε" συνέχεια τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο νόμος της φύσης όμως είναι απαράβατος και οδηγεί κάποια στιγμή αυτό που "παραφούσκωσε" στο να "ξεφουσκώσει" ηχηρά!

Μακροπρόθεσμα βέβαια τα μηνύματα των άστρων είναι αισιόδοξα! Στο απώτερο μέλλον φαίνεται να μας περιμένει μία καινούργια Αναγέννηση! Για να φτάσουμε όμως εκεί θα πρέπει να περάσουμε πρώτα μέσα από ένα είδος σκοτεινού Μεσαίωνα! Όπως γράφει και ο φιλόσοφος - Αστρολόγος Richard Tarnas, στην ιστορία των πολιτισμών φαίνεται να επαναλαμβάνεται σταθερά ένας κύκλος 500 χρόνων. Όπως ακριβώς συνέβη γύρω στο 1486 μ.Χ. έτσι και το 1990 είχαμε μία τριπλή πλανητική σύνοδο Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα που σηματοδότησε την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, την πτώση του τείχους του Βερολίνου, που έσπασε γενικά το φράγμα ανάμεσα στην ανατολική και δυτική Ευρώπη και άνοιξε το δρόμο της παγκοσμιοποίησης. Αν αληθεύει η θεωρία του Tarnasτότε βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε μία καινούργια μεγάλη καμπή της ανθρώπινης ιστορίας! Μία καινούργια υπέρλαμπρη για την ανθρωπότητα εποχή μας περιμένει, μία καινούργια Αναγέννηση, σαν αυτή που συνέβη 500 χρόνια πριν! Το θέμα είναι ότι για να φτάσουμε σε αυτή την Αναγέννηση θα πρέπει να περάσουμε πρώτα από ένα είδος "Μεσαίωνα".

Ο "Μεσαίωνας" αυτός ίσως ξεκινήσει με μία βαθιά οικονομική κρίση παγκοσμίου επιπέδου! Οι κοινωνίες μας έχουν βασιστεί σε υπερβολικό βαθμό στην "πίστωση". Αυτό δεν είναι τυχαίο μια και ο Πλούτωνας - που θεωρείται ο πλανήτης των χρημάτων και των οικονομικών - βρίσκεται τα τελευταία 24 χρόνια στα δύο ζώδια που ευνούν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο την "πίστωση", στα ζώδια του Σκορπιού και του Τοξότη. Το 2008 όμως ο Πλούτωνας θα εγκαταλείψει αυτά τα ζώδια και θα περάσει στο αυστηρό και περιοριστικό ζώδιο του Αιγόκερου, οπότε το θέμα των πιστώσεων θα αντιμετωπιστεί με μεγάλη αυστηρότητα και εντυπωσιακές περικοπές.

Η επικείμενη πλανητική συγκυρία μας φέρνει έντονα στο μυαλό το μεγάλο κράχ της Αμερικής το 1929. Θα επαναληφθούν στον ουρανό κάποιοι ύποπτα παρόμοιοι πλανητικοί σχηματισμοί: o πλανήτης Πλούτωνας θα περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερου, ο Κρόνος στο Ζυγό και ο Ουρανός στον Κριό (εκεί ήταν και το 1929). Αν κάποιος μεταφέρει τις συγκεκριμένες πλανητικές θέσεις σε ένα ωροσκόπιο και τις συνδέσει με ένα μολύβι θα δει να σχηματίζεται (με έναν έμμεσο τρόπο) το κεφαλαίο γράμμα Ταυ! Γι' αυτό και ο συγκεκριμένος πλανητικός σχηματισμός ονομάζεται αστρολογικά "Ταυ Τετράγωνο", ένας σχηματισμός που θεωρείται από τους πιο σκληρούς! Η τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί στον ουρανό της ανθρωπότητας ο ίδιος αυτός σχηματισμός (με τους ίδιους σκληρούς πλανήτες να συμμετέχουν σε αυτόν) ήταν ακριβώς η δεκαετία του 1930!

Είναι σημαντικό να εξετάσουμε μεμονωμένα τις τρεις διαφορετικές πλανητικές όψεις που συνθέτουν το μοιραίο αυτό "Ταυ τετράγωνο". Το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα είδαμε ότι σχετίζεται με το κραχ της δεκαετίας του '30 και τις τεράστιες κοινωνικές αναταραχές που σημειώθηκαν τότε. Η αντίθεση Κρόνου - Ουρανού μιλάει για έντονες συγκρούσεις ανάμεσα στο κατεστημένο και στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Το τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα μιλάει για μία ποικιλία δεινών σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Για να δούμε πιο συγκεκριμένα  τι θα φέρει το τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα στη χώρα μας, θα πρέπει να πάμε πίσω στο παρελθόν και να θυμηθούμε τα γεγονότα που είχε δώσει η τελευταία σύνοδος που είχε γίνει ανάμεσα στους δύο αυτούς πλανήτες (κατά την αστρολογική θεωρία η επικείμενη όψη τετραγώνου Κρόνου - Πλούτωνα θα κορυφώσει ότι είχε θεμελιωθεί στην προηγούμενη μεταξύ τους σύνοδο). Τελευταία φορά που ο Κρόνος και ο Πλούτωνας βρέθηκαν μαζί στον ουρανό (σχηματίζοντας σύνοδο) ήταν το 1981, ιστορική χρονιά για την Ελλάδα, αφού για πρώτη φορά ανέλαβε τότε την εξουσία μία σοσιαλιστική κυβέρνηση, αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου. Τώρα, λοιπόν, φτάνει στην κορύφωση της αυτή η διαδικασία και δεν βλέπω με ποιον άλλο τρόπο παρά  μέσα από το σημερινό Πασόκ και με το γιο του Ανδρέα Γιώργο Παπανδρέου, που μπορεί να παίξει έναν εξαιρετικά κρίσιμο ρόλο για την Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Πάντως ο Κρόνος και ο Πλούτωνας έχουν τη φήμη "κακοποιών" πλανητών και κάθε φορά που σχηματίζουν δυσαρμονική όψη περνάμε σε βίαιες, σκοτεινές, και αιματηρές περιόδους στην ιστορία της ανθρωπότητας, με στερήσεις και έλλειψη αγαθών. Πολύ συχνά δε με πολέμους.

Στα χρόνια που ανοίγονται μπροστά μας θα επιστρέψουμε σε πιο απλούς και φυσικούς ρυθμούς ζωής και θα αρχίσουμε πάλι να εκτιμάμε στοιχειώδη πράγματα που με τους φρενήρεις ρυθμούς που είχαμε αναπτύξει στις προηγούμενες δεκαετίες τα είχαμε παραμελήσει. Από την άλλη, μπαίνουμε σε μία ιδιαίτερα σκοτεινή φάση της ιστορίας μας και θα χρειαστεί να βρούμε δυνάμεις μέσα μας, να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνατότητες μας, στους συνανθρώπους μας και πάνω απ' όλα στο ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ, γιατί ο "Μεσαίωνας" προς τον οποίο βαδίζουμε θα έχει γενικά πολλή "σκότος"!

Θωμάς Γαζής
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα