Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω τυφλώνουν



Το ταξίδι μέχρι αυτό το στάδιο της εξέλιξής σας υπήρξε πράγματι επίπονο - μια μακρά και κουραστική προσπάθεια - αλλά το τέλος είναι ήδη στον ορίζοντα και ακόμα κι αν έχετε αμφιβολίες, βαθιά μέσα σας έχετε μια βεβαιότητα, μια γνώση, ότι αυτό είναι αλήθεια. Όταν χαλαρώνετε, σκέπτεστε, ή προσεύχεστε, να αναζητάτε αυτή την ασφάλεια μέσα σας. Επικεντρωθείτε σ’ αυτό και να λέτε ότι έχετε την πρόθεση να αφυπνιστείτε, επειδή αυτό θα σας θυμίζει το πεπρωμένο σας και το θέλημα του Θεού για σας.

 
Κάνοντάς το αυτό τακτικά, επιβεβαιώνετε στον εαυτό σας την βαθιά εσωτερική γνώση σας και οι αμφιβολίες θα ξεθωριάζουν. Είστε στο δρόμο για το Σπίτι, και τίποτα δεν θα σας απομακρύνει από αυτό το μονοπάτι, διότι σας καλεί με ακαταμάχητο τρόπο.
 
Είστε όλοι θεϊκά όντα που παίζετε φανταστικά παιχνίδια, αλλά επειδή είστε ΟΛΟΙ θεϊκά όντα, η δύναμη της συλλογικής φαντασίας είναι έντονα ισχυρή, και ένεκα του τρόπου που επιλέξατε να παίξετε, σας έχει πείσει ότι τα παιχνίδια είναι πραγματικά.
Πιστεύετε σε κάτι και έχετε καταφέρει να πείσετε τους εαυτούς σας ότι αυτή είναι η αλήθεια· μετά γίνεται πολύ δύσκολο, για εσάς, να δείτε μέσα από αυτή την πίστη και να αναγνωρίσετε τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν - ότι είναι μια άποψη με την οποία έχετε ταυτιστεί - επειδή οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω σας έχουν γίνει η ταυτότητά σας, και νομίζετε ότι εάν σας τα αφαιρέσουν, θα πάψετε να υπάρχετε. Αυτή είναι μια τρομακτική σκέψη και έτσι προσκολλάστε στις πεποιθήσεις σας με πάθος.

Αυτές οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω σάς δένουν με την ψευδαίσθηση, επειδή είναι συν-εξαρτόμενα και αδιαχώριστα το ένα από το άλλο. Παρ’ όλα αυτά, η εσωτερική σας γνώση συνεχώς προσπαθεί να φέρει τη γνώση στην αντίληψη σας, με το να σας παρουσιάζει νέες πληροφορίες, ώστε να μπορέσετε να δείτε αυτές τις απόψεις με ψυχραιμία.
Οι πεποιθήσεις μπορεί να αλλάξουν ή να απορριφθούν, όταν η γνώση και η εμπειρία σας μπορέσουν να σας δείξουν την ανεπάρκεια τους, αφήνοντας χώρο για την επέκταση της συνείδησής σας και δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δεχθείτε τις νέες ιδέες και πληροφορίες που σας παρουσιάζονται. Υπάρχει άπειρη γνώση στη διάθεσή σας, και μπορείτε να εμβαθύνετε την επίγνωση και τη σοφία σας, αν κάνετε χώρο γι’ αυτές και αρχίσετε να εξετάζετε τις πεποιθήσεις σας με βάση τις νέες πληροφορίες που σας δίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα