Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Η προδοσία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία γιατί είναι μια σκόπιμη πράξη που προορίζεται να κάνει κακό σ’ αυτούς που εμπιστεύθηκαν τον προδότη. Είναι ένα σκόπιμο μαχαίρωμα της ψυχής.
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι πολύ καλός φίλος σας κι εσείς, δείχνοντας εμπιστοσύνη, του εκμυστηρεύεστε τα προβλήματά σας. Αν το εκμεταλλευτεί αυτό και για τους δικούς του σκοπούς ή από μνησικακία πει τα προβλήματά σας και τα ελαττώματά σας σε άλλους, αυτό είναι μια αμαρτία προδοσίας ενάντια στον Θεό μέσα στον άνθρωπο.
Κάποιος που αποδέχεται έναν γκουρού και μετά παραβεί τους όρκους του στον γκουρού και τον προδώσει, είναι ένοχος της πιο βαριάς προδοσίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία ενώπιον του Θεού απ’ αυτή που διαπράττει κάποιος όταν στρέφεται εναντίον του αγγελιαφόρου που στάλθηκε σ’ αυτόν από τον Ίδιο τον Θεό.
Γι’ αυτό ποτέ μη δηλώνετε ότι είστε πιστοί ή φίλοι κάποιου παρά μόνο αν το εννοείτε. Θα ήταν καλύτερα να του πείτε τι πραγματικά σκέφτεστε. Ποτέ μη μιλάτε για έναν φίλο πίσω από την πλάτη του. Αν έχετε να πείτε κάτι για έναν φίλο, πείτε το με καλοσύνη μπροστά του ή κατ’ ιδίαν. Αλλιώς μην το πείτε καθόλου.

Το μαχαίρι της προδοσίας φτάνει στην ψυχή, και όποιος χρησιμοποιεί αυτό το μαχαίρι θα εγκαταλειφθεί και από τον Θεό και από τον άνθρωπο. Ποτέ μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να γίνει προδότης. Δεν υπάρχει ούτε αναγκαιότητα ούτε δικαιολογία για την προδοσία, οποτεδήποτε. Να αποφεύγετε τους προδότες. Μπορείτε να μιλήσετε και να προσπαθήσετε να τους δείξετε το λάθος τους, αλλά αν αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα και τίποτα περισσότερο, τότε απλώς μείνετε μακριά τους.
Αν και ένας προδότης μπορεί να σας πληγώσει λίγο, πληγώνει τον εαυτό του πολύ περισσότερο. Είναι σαν μια πολύτιμη αντίκα που έχει προσβληθεί από σαράκι. Είναι δύσκολο να επισκευάσετε σάπιους ψυχολογικά ανθρώπους που δίνουν κακό στο καλό και ανταποδίδουν μίσος στην αγάπη. Αν ποτέ συναντήσετε έναν προδότη, θα θυμηθείτε αυτόν τον ορισμό.
Η φιλία θα πρέπει να είναι άνευ όρων. Αν προσφέρετε αυτό το είδος της φιλίας στους άλλους και δεν είστε ποτέ άπιστοι απέναντί τους στα λόγια ή στις πράξεις, θα εκπλαγείτε με το πώς ο Θεός έρχεται σ' εσάς μέσω αληθινών φίλων.
 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα