Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η ζωή των Ελλήνων "Προ... Χρονολογήσεως"... και ο Έλληνας σήμερα...

ΗρακλήςΣυχνά γίνεται λόγος για τους Ήρωες, τους άθλους, τη σισάχθεια, την πολιτική και κοινωνική ζωή των Προγόνων μας. Διαβάζουμε "μύθους", άθλους, και επιτεύγματα. Πόσοι απο μας σκεφτόμαστε και παράγουμε πολιτισμό;

Πόσοι απο μας κρυβόμαστε πίσω απο αυτούς τους μύθους και τους προσπερνάμε, λέγοντας πως "ταμάθαμε στο δημοτικό, και πως είναι παραμύθια";
Πόσοι απο εμάς στριμωγμένοι οικονομικά, αποφασίζουμε να αντισταθούμε στις παγκόσμιες εξελίξεις, οικονομικές αλλά και κρίσεις σχέσεων ;
Στις πιο κάτω γραμμές θα θυμηθούμε μαζί τον Πολιτισμό που κληροδοτήσαμε όχι ως έργα αρχιτεκτονικής και φιλοσοφίας, αλλά θα αποσαφηνίσουμε την Ιδέα του Δια-χρονικού Έλληνα- Ήρωα.

Κι'αυτό γιατι σήμερα, έχουμε περισσότερο ανάγκη απο ποτέ να ενθυμηθούμε και να κάνουμε τον Τιτάνιο Άθλο της Αναγέννησης της Ελλάδας, που όλους μας αφορά.

Οι ΄Ηρωες είναι 'Ελληνες. Οι Θεοί είναι σώμα και αίμα του 'Ελληνα- Ανθρώπου. Ο Ανθρωπος δύναται να γίνει Ηρωας, Ημίθεος και να καταστεί Θεός.

Μιλτιάδης, Θεμιστοκλής, Λεωνίδας, Μέγας Αλέξανδρος, Ηρακλής, Εχετλαίος, Αινείας, Αχιλλέας, Οδυσσέας, Θησέας, Περσέας, Προμηθέας. Ολυμπιάδα, Καλλιπάτειρα,Υπατία, Μάνα, Σπαρτιάτισα, Γυναίκα Αθηνά, Άρτεμη, Αφροδίτη, Ρέα, Ήρα, Εστία, Νίκη, Θεά Διας Αρης Ποσειδώνας Απόλλωνας, αλλά και Πυθαγόρας, και Αριστοτέλης, και Αρίσταρχος ο Σάμιος και Πλούταρχος. Κορείβαντες, Σειληνοί, Κάβυροι, Διόσκουροι, Θράκες, Λακεδαιμόνιοι, Σπαρτιάτες, Πλαταιείς, Ίωνες, Δαναοί, Σκύθες, Πελασγοί, κτλπ ..

Ένα Σώμα Στρατού - Ιερατείου- Σχολών όλοι, που δοξάσαν την Ιστορία. Πρότυπα και αρχέτυπα, σημείο αναφοράς σε ολόληρο το Σύμπαν, τόσο στη Γη όσο και στον Ουρανό. Οι θεοί των Ελλήνων, έγιναν πλανήτες και άστρα, γαλαξίες. Μύθος, Θρησκεία, τρόπος ζωής, και όχι ψεύτικες ιστορίες.
Η Ιερή Συμφωνία πολεμιστών : θεών και ανθρώπων, με αρχές:
Αυτοθυσίας, Αυταπάρνησης και περιφρόνησης του Θανάτου. Για το Υψιστο Ιδανικό, την Ελευθερία. Την αρμονία των σφαιρών, την εναρμόνιση των ενεργειακών κέντρων του ανθρώπου με τους ήχους της Απολλώνιας λύρας, και τον Πάνα, τον γνωστό καλό ποιμένα- Διόνυσο, αλλά και με τόξο, ασπίδα και γοργόνιο της Αθηνάς. Απο τον Τάλω μέχρι και τον Εχετλαίο και τους Διόσκουρους, και τους Ιδαίους Δακτύλους.
Κάθε πολεμιστής έχει να νικήσει το δικό του κατώτερο μέρος. Τον Κένταυρο μέσα του, τον Δράκοντα, να λύσει το αίνιγμα της δικιάς του σφίγγας, να τραβήξει το δικό του νήμα, να γίνει Θησέας, Οδυσσέας, Περσέας. Nα ενώσει πόλεις, να γίνει Μέγας Αλέξανδρός και να ενώσει λαούς, και να πετάξει ψηλά για την Ελευθερία σαν Δαίδαλος, στον αέναο κύκλο της ζωής κατα τους Πυθαγορίους.
Να κρατήσει όμως το μέτρον άριστον, χωρίς τίποτε το υπερβόλικό ο ίδιος να θεωρήσει πως είναι.
Ετσι δίνει τη δική του πρώτα εσωτερική και 'επειτα εξωτερική μάχη.
Οι φόβοι και οι δισταγμοί και οι Σειρήνες, ο Κέρβερος, η Χίμαιρα και η Έχιδνα, ο Πύθωνας ακόμα είναι το καλύτερο δώρο, που η Δια-παιδαγωγός "Ηρα" στέλνει κάποιες φορές, προκείμενου να αντρωθεί καθένας μας.
Γιατί είναι το έναυσμα, για να αγκαλιάσουμε και να σφίξουμε μέσα μας κάθε πόνο και αδυναμία. Ηρα, η Θεά που τρέφει τους Ηρωες. Η δυσκολία και η αναποδιά, η ανάσα μας.
Εκείνη γίνεται το οξυγόνο και ο αέρας που σε πνίγει και κινειτοποιείσαι να πολεμήσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό, για να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, για να μπορέσεις να μοιραστείς τη μια μάσκα οξυγόνου, όταν αυτό δεν είναι αρκετό.
Η Ήρα αυτή η δύσκολη γυναίκα που σου υψώνει τον πήχη στο ύψος του αετού που πετά ελέυθερος, για να καταστείς και συ πρώτα αετός, και έπειτα να συνεχίσεις τους άθλους, για τους ομοϊδεάτες και συμπολεμιστές σου, τις μανάδες και τις αξίες σου.
Η Ήρα Δια-μόρφωσε τον Ηρακλή. (Ηρα-κλέους)
Μήπως και σήμερα, τα όσα ο ταλαίπωρος Έλληνας περνάει γίνονται προκειμένου να Δια-λογισθεί, να Δια-νοηθεί, να Δια-μορφώσει μια νέα κοινωνία και ένα καινούριο σύστημα βασισμένο στις Ανθρώπινες Αξίες και Αρετές;...
Εάν το D.N.A. του Έλληνα παραμένει αναλοίωτο, τότε σίγουρα ο εσώτερος σκοπός του, παραμένει να καταστεί ημίθεος άμβρωτος ουκέτι θνητός, και δεί Θεός.
Οι πρόγονοί μας συνήθιζαν μέσω Αρχετύπων- Θεών, να ψυχαγωγούν και να εκπαιδεύουν τους νεότερους.
Οι Εννέα μούσες για πάράδειγμα του Απόλλωνα, κατά τον Ορφικό Ύμνο, είναι οι καθηγήτριες που διαμορφώνουν παιδεία. "Διανοίας ορθοδότειραι και νόου ευδυνάτοιο", αποκαλούνται. (Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ουράνία, Ερατώ, Πολύμνια, Καλιόπη). Κάθε μία και μια αχτίδα πολιτισμού, που οδηγούν σε θειοτέρους κόσμους.
Για να φτάσει ένας λαός στα τεράστια επιτεύγματα, έθεσε την Τετρακτύ, δημιούργησε το "ΕΙ" ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ . Το ιερότατο σύμβολο, της αναγνώρισης του θεού μέσα απο τον άνθρωπο, αλλά και του ανθρώπου, μέσω των Θεών. Ο πιο γερός Δεσμός, ήταν το Ερώτημα, ο Έρωτας για τη Φύση τον Πάνα, το "Πάν",το σύμπαν, και την εύρεση της απάντησης, δηλαδή την ανακάλυψη της ρίζας του.
Ο 'Ηλιος θεοποιήθηκε πρώτος όλων, γιατί ο Ήλιος είναι ο πατέρας της γήινης ζωής, ο συντηρητής της ζωής, αλλά και το πνευματικο Φως,γιατι διαλύει το έρεβος της πλάνης και το σκοτάδι.
Ζούμε στη χώρα του Φωτός, σε ένα υπέδαφος πλούσιο σε πετρώματα, που αν μελετήσουμε τα "Λιθικά", θα αντιληφθούμε το μέγεθος των χρησμών και του πλούτου μας.
Η χώρα μας ειναι ζωγραφισμένη με χιλιάδες αποχρώσεις, με πινελιές απο την Αφροδίτη. Zούμε σε μια ερωτική χώρα, με δαντελωτές ακτες, και κύματα και δελφίνια του Ποσειδώνα, με μουσική του Διονύσου, με τη θαλπωρή της Εστίας μας, με σοφία και στρατηγικές πολέμων, και συγγράματα της Αθηνάς, με τη δύναμη του Αρη, προστάτη του πολέμου, με την Προστάτιδα της Φύσης και των μικρών παιδιών την Άρτεμη, ή τη Σελήνη, που ρυθμίζει παλίροιες και άμπωτη. Που κατέχει βέλη γνώσης προκειμένου να ανοίξει το δρόμο και να επέλθει η Απολλώνια αρμονία και η θεία αναγέννηση της Δήμητρας, της Γης.
Σήμερα πως να σπουδάσεις τον εαυτό σου; Να κατανοήσεις τα πάθη σου, και να μετατρέψεις την πλάνη και τις ψεύτικες δοξασίες, σε αλήθεια και ιδέα;
Πως να μελέτήσεις τη φύση, για να αντιληφθείς πως μέσα της βρίσκεται η δημιουργός αιτία του σύμπαντος και του εαυτού ...
Πως να εφαρμόσεις νόμους Αρετής και Ηθικής;
Πως να εκδηλώσεις την αγνότητα της ψυχής
Πως να κάμεις το βίο σου, διάχυτο απο αγνότητα και αλήθεια.
Πως να εργαστείς για το κοινωνικό σύνολο, με σεβασμό και κινούμενος στους άξονες- τους θείους νόμους της ενέργειας, της δικαιοσύνης, της εξέλιξης, του έρωτα, της κίνησης, της ελευθερίας και της αλληλεπίδρασης;
Πολλές οι σχολές στην Αρχαία Ελλάδα, και κάθε μια, είχε και διαφορετική φιλοσοφία. Εξάλλου και σήμερα με δυο συνανθρώπους μας να μιλήσουμε, τρεις διαφορετικές απόψεις θα ακούσουμε. Χιλιάδες χρόνια τώρα, απο τους Δελφούς και τους χρησμούς μέχρι και τους φιλοσόφους, η εσώτερη φωνή λέει "ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ".
Ο Έλληνας πάντα πίστευε στην Ελευθερία του Λόγου και Έκφρασης. Ας ξεκινήσουμε, κάνοντας ζυμώσεις και εποικοδομητικούς Δια-λόγους. ( Ενας "Δίας" θα μου πείτε, "χωράει παντού και ταιριάζει με όλα" ..."Φυσικά" θα σας απαντήσω.. Γιατί ο Διας ειναι ο Νους, η Διάνοια και η Ελληνική Διανόηση εν ΄γένει. )
Αναφέραμε τις Εννέα μούσες πιο πάνω,ως συνοδούς του Φωτοδότη Απόλλωνα, και προίκα του ανθρώπου.
Η αλήθεια είναι ότι και οι Πυθαγόριοι συμφωνούσαν στα "εννέα μαθήματα- κύκλους ζωής, έως ότου ο άνθρωπος να ανέλθει σε άνωτερα επίπεδα Δια-νόησης.
Τα εννέα μαθήματά μας :
Μάθημα 1ο : Η Ηρωϊκή αντίληψη της ζωής ( φιλοσοφία, μαθηματικά, αστρονομια, ιατρική, εκμάθηση χρήσης βοτανων - Χειρων Κενταυρος, τέχνες) .
(Σχολείο, Πανεπιστήμιο, διαπαιδαγώγηση γενικότερα)
Μάθημα 2ο : Η εκπαίδευση στις Πολεμικές Τέχνες ( χρήση όπλων και σώματος). Απο τις Αμαζόνες, την Άρτεμη, τον Απόλλωνα, στηγυμναστική, και στηη καθημερινή εξάσκηση και προπόνηση.
Μάθημα 3ο : Δοκιμασίες και έλεγχος, πλήρη εξέταση και επανεξέταση της Δια-νοητικής ικανότητας, και του βίου του στρατιώτη. Αγωνίσματα κατα τη διάρκεια Εορτών όπως τα Πύθια, τα Νέμαια, τα Ανθεστήρια, τα Παναθήναια. Σήμερα εξετάσεις, αγώνες μουσικής, αθλημάτων, σκέψης και έκθεσης ιδεών.
Μάθημα 4ο : Μύηση του Στρατιώτη ( η είσοδος στα μικρα μυστήρια) . Πνευματική αντίληψη, Ελληνικη κόσμοθεαση .Μικρά Ελευσίνια Μυστήρια, Καβείρια, κ.οκ.
Σήμερα, το μυστήριο της ζωής, της κβαντικής φυσικής, του γάμου, της βάφτισης ή της ονοματοδοσίας.
Μάθημα 5ο : Ο Ιερός Όρκος, 18 ετών πλέον ενήλικας, η εξ-έλιξη του ανθρώπου, στον έλικα της ζωής. Απο τον Ελικώνα με τις εννέα μούσες, και αφού έμαθε να κρατάει τα ηνία των ορμών του σαν τον Ηνίοχο, πλέον είναι έτοιμος για τις Θερμοπύλες. Θα ακολουθήσουν οι μάχες στις Πλαταιές και πολλές ακόμη άλλες.
Μάθημα 6ο : Στα πεδία της μάχης ( εκστρατείες, κυνήγι ). Σωμα με σωμα, νου με νου. Ψυχοτρονικα, με χρήση λόγου αλλα και άνευ ...
Μάθημα 7ο : Στρατηγική, τακτική , δουρειος ίππος , ζητιάνος μα και στρατηλάτης και βασιλιάς και "δούλος"...
Μάθημα 8ο : βάσανα, κίνδυνοι, συμφορές, μοναξιά, θάνατος . "Πήρες αυτο που Ζήτησες, ενθυμήθηκες, επικοινώνησες, πορεύσου με αρετή" Νίκη πάνω απο το φόβο. Ανακάλυψη του ωραίου, του μεγάλου, του αληθινού. Μεσα απο το χάος αρχίζει να ξεπροβάλλει το φως . Ο πολεμιστής δε λυγίζει, και ακάθεκτος συνεχίζει .
Μάθημα 9ο : Αναγέννηση σε καθε ζωη, με σεβασμό εξίσου στη ζωή όσο και στο θάνατο και τιμή και χρέος, μια και για πάντα , ως που να'ρθει το Κλέος. .. Ήδη πέρασες απο το " γνώθις αυτόν " στο "Μηδέν άγαν "...
Κι'αν ή σημερινή κατάσταση, έχει απομακρύνει τον άνθρωπο απο την ίδια του τη φύση, έιτε με το τρόπο Δια-τροφής του, όπως τα υβρίδια, είτε με τις ελλείψεις βασικών αγαθών, είτε με την αποδόμηση που υφίσταται η κοινωνία, ας κρατήσουμε τα μαθήματα της ζωής, και ας καταλάβουμε ότι ο αγώνας είναι προσωπικός.
Απο το σπίτι μας ξεκινάμε να ανοικοδομούμε, απο τα παιδιά μας μαθαίνουμε, και αυτά θα παράξουν πολιτισμό και νέα ζωή. Δεν έχουμε μόνο κληρονομήσει μια μεγάλη ιστορία, έχουμε και μια ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση.
Να ενσωματώσουμε ξανά μέσα μας, Θεούς, αξίες, και να τιμήσουμε όλα τα αγαθά που καθημερινά μας δίνονται. Ευδαιμονία και εκτίμηση. Φιλότητα και Υγεία. Μουσική και Αρμονία.
Οι θεοί είναι ουσίες και έννοιες ζωτικής σημασίας για κάθε θνητό. Κάθε θνητός έχει θεϊκά στοιχεία και καλείται να τα αναδείξει και για τα Ιερά του να πολεμήσει .
Δεν υπάρχει ΕΛΛΗΝ άπατρις.... το φιλότιμο και το κέφι, είναι η μέθεξη και η έκσταση, λέξεις που δεν προσδιορίζονται σε καμία άλλη γλώσσα.
Γιατί ο λόγος είναι έρως (είρηκα το ρήμα) και αποζητά την συνεύρεση και την απάντηση. Οι πρόγονοί μας τιμούσαν τον έρωτα ως λόγο και ιερό, και αρκετές τελετές ξεκινούσαν με την αναφορά σε αυτόν.
Ο Έρωτας είναι παιδί της Ειρήνης και του Πολέμου, του Άρη και της Αφροδίτης. Της Διαφορετικότητας και της Φιλότητας. Η διαλεκτική, και οι αντιθέσεις δηλαδή που μέσω εποικοδομητικού Δια-λόγου, γίνονται ο Δία-υλος επικοινωνίας και σύνθεσης καινουριών, καινοτόμων ιδεών και τρόπου ζωής.
Συχνά λέμε μια έγγυο γυναίκα, "Εν-Δια- Φέρουσα". Η φέρουσα έναν Θεό. Αλήθεια πόσο βαρυσήμαντες είναι οι λέξεις μας ! Πόσο κωδικοποιήμενα ή σημαινόμενα τα πάντα γύρω μας !
Με έρωτα γεννιούνται στρατιώτες,και με έρωτα φιλοσοφούν, και με τάξη και δομή και σειρά,και αρετή αναπτύσσονται δεσμοί στα κύτταρα και στο DNA το Ελληνικό, όμοια με την τετρακτύ και τους σχηματισμούς τους σπόρους του ροδιού.
Δεν υπάρχει ερώτηση στο πως να τιμήσεις τη φατριά σου, τη στέγη σου. Όλα ξεκινούν απο την αυτογνωσία.
Κάθε μέρα ας τιμούμε έναν θεό απο τους Ολυμπίους, ως αξίες και βαθύτερες ανάγκες μας προκειμένου να ισορροπούμε.
Οσο Υπάρχει μονάχα ένα τόξο κι ένα βέλος, ο νους μας,δε θα μας αφήνει στην απραγία. Οσο η κοινωνία θα βάλλεται απο πολλά μέτωπα, θα ταλλανίζόμαστε τα βράδυα που θα βλέπουμε τις σφαγές και τις μαχες,που άλλοι λαοί κάνουν, και θα νιώθουμε παράλυτοι στην αναπηρικη καρέκλα, την αναπαυτικη του καναπέ μας . .. Γιατί απλά α-ΔΙΑ-φορούμε .... και δουλοπρεπώς αφηνόμαστε, δίχως κριτική σκέψη και θέληση για ζωή.
Όσο υπάρχει ο Άρης, η γενναιότητα και η μεγαλοφροσύνη , θα χτυπάει σαν καμπάνα στο αυτί σου νεο-Έλληνα, και θα σου δείχνει την αστεία σου φιγούρα ...και την πλαδαρότητα στο σώμα και στο νου.
Όσο υπάρχει Ιστορια, πρέπει να διαγράφουμε πορεία ... Ο ηρωισμός δεν ζυγίζεται .. Ζυγίζεται όμως η κληρονομιά των προγόνων μας και το χρέος, και πλημμυρίζει ολάκερο το σύμπαν .
Και αν καταμετρήσουμε τους φονιάδες της χώρας μας - τους κλέφτες και τους αρχαιοκάπηλους, τους δύσμοιρους τους αμαθείς και τους ωχαδερφιστές,τους δολοφόνους των παλίμψυστων, τις μαριονέτες και τους υποκριτές, τότε έχουμε οχι μόνο έναν, αλλά πάμπολους λόγους να παλέψουμε.
Για όλους αυτούς που μου δώσανε το αίμα, το σώμα, και το νου, πατρίδα για να μένουμε, ιστορία και γράμματα για να γράφουν τα παιδιά μας, νου για να σκεφτούμε και ερωτήσεις να κάνουμε, και απαντήσεις να ζητάμε, οφείλουμε να γινόμαστε κάθε μέρα περισσότερο ενάρετοι, φιλομαθείς και πολέμιοι της Δια-φθοράς..
Για όλους τους πιο πάνω Λόγους... και τους "απο πάνω", τους στρατιώτες τηςΕλλάνιας γης, αυτούς που Δια-φυλλάξαν τον πολιτισμό μας, δεν πρέπει να ζητάμε άδεια για να πολεμήσουμε και να αντισταθούμε, μα το χρέος μας να ΔΙΑ-αισθανθούμε. Ευγνώμονες για όλα τα αγαθά που καθημερίνά λαμβάνουμε, και έχουμε λάβει. Οφείλουμε να μεταλαμπαδεύουμε ως Ιερή Φλόγα την Απολλώνια φλόγα που καίει ακόμα στην Ολυμπία, στους Δελφούς, στην Βεργίνα, και στο Ιδαίον Άντρον.
Είναι καιρός η Ελληνική κοσμοθέαση να μπεί σε κάθε σπίτι, μα περισσότερο στην καρδιά σου ( Κάρα -Διος). Για να γίνει η κάθε μέρα πιότερο συγκλονιστική, πίοτερο γεμάτη απο ιδέες, αξίες και Θεϊκές ουσίες. Απο την Καρδία του Απόλλωνα του Ήλιου-Φαέθωνα, στην Ελληνική Ψυχή.
Είναι τιμή μας που είμεθα Έλληνες. Ας ανατρέξουμε στον Ελληνικό λόγο, ας βρούμε τον σεβασμό στον συνάνθρωπό μας. Ας αναγνωρίσουμε τους Θεούς που καθημερινά συναναστρεφόμαστε, τους συνανθρώπους μας, και ας αναδυθεί το Θείο στοιχείο του Καθενός μας.
Θέλουμε να είμεθα περήφανοι ως Έλληνες !
Μπορούμε να το τηρήσουμε.
ΕΛλάνθεια


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα