Με τον Ιωάννη Κόκκινο.
Ο Χείρωνας είναι καινοφανής, ανακαλύφθηκε μόλις το 1977. Ενώ μερικοί αστρολόγοι σπεύδουν να του προσδώσουν μέχρι και κυριαρχία σε κάποιο ζώδιο και κάποιοι άλλοι του προσάπτουν εντυπωσιακά ονόματα όπως ο «πληγωμένος θεραπευτής» ή ο «μεγάλος διδάσκαλος», είμαστε και μερικοί που κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να γίνουν πιο εκτεταμένες μελέτες, χωρίς να απορρίπτουμε οτιδήποτε αλλά και χωρίς να κάνουμε κάτι σημαία. Ας δεχθούμε όμως την κρατούσα άποψη, μιας και για να ανατραπεί κάτι ή όχι πρέπει πρώτα να υπάρξει εκτεταμένη γνώση του.
Η τυπική θεώρηση του Χείρωνα είναι ότι γιατρεύει πληγές και αποκαθιστά θεραπείες με σκληρό τρόπο. Αυτό συνήθως αφορά τραύματα που έχουν δημιουργηθεί νωρίτερα στη ζωή μας, έχουν συσσωρευθεί, έχουμε αδιαφορήσει για αυτά, και από κάποιο σημείο και πέρα δεν μας αφήνουν να λειτουργήσουμε. Όπως π.χ. ένα μικρό σκίσιμο στην πατούσα που δεν το περιποιηθήκαμε στην αρχή και περπατώντας εξελίχθηκε σε εκτεταμένη μόλυνση ισχίου, ή μια μικρή τρύπα στο δόντι που από τον φόβο του οδοντογιατρού κατέληξε να σαπίσει ολόκληρο και να το χάσουμε παίρνοντας πολύ μεγαλύτερους πόνους. Αυτά όμως σε αντιστοιχία στην ψυχή μας.
Κατά μία επαγωγή ο Χείρωνας φροντίζει να καταπνιγούν οι εσωτερικές μας ανασφάλειες. Είναι πολύ λογικό όπως όταν σε πονάει το πόδι σου να φοβάσαι να περπατήσεις -πόσο μάλλον να σκεφτείς να τρέξεις- ή όταν έχεις σάπιο δόντι η θέα ενός νόστιμου πράσινου μήλου να σε κάνει να σφίγγεσαι, έτσι και όταν έχεις ένα ψυχικό τραυματικό βάρος μέσα σου απωθείς οτιδήποτε στη ζωή σου σχετίζεται με τον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό σημαίνει μια φτωχότερη από εμπειρίες ζωή που, διορθώνοντας ή ξεπερνώντας το τραύμα, θα μπορέσεις πλέον να απολαύσεις δυναμικά και με εμπιστοσύνη. Επειδή όμως η μισή φύση του Χείρωνα είναι ζωώδης, όλα αυτά τα κάνει με στεγνό και στυγνό τρόπο. Χωρίς αναισθητικό. Ενδιαφέρεται μόνο για το βέλτιστο αποτέλεσμα και όχι για τον δρόμο προς αυτό.
Στην ορθή πορεία του λοιπόν ο Χείρωνας ασχολείται με το πώς θα γίνουμε καλύτερα όντα ώστε να κοινωνήσουμε πληρέστερα τον έξω κόσμο, να γίνουμε δηλαδή αποτελεσματικότεροι συλλέκτες εμπειριών, άρα γνώσης - γιατί η γνώση είναι ο απώτατος στόχος του. Οπότε στην αναδρομή του στρέφεται εσωτερικά, ερευνώντας τον τρόπο να αποδομήσει κάθε τι που μας εμποδίζει να γιατρέψουμε τις πληγές μας χωρίς να ασχολείται άμεσα με τις πληγές καθ' εαυτές. Ας πούμε ότι ενώ στην ορθόδρομη περίοδο είναι ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, στην ανάδρομη γίνεται ο μηχανικός που θα το συντηρήσει.
~
Για το 2020 ο Χείρωνας αναδρομεί επί 5 περίπου μήνες από την 9° έως την 4° μοίρα του Κριού. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν κάτι σχετικά τυπικό, όμως εφέτος στην αρχή της αναδρομής του κάνει σύνοδο με έναν πολύ δυνατό Άρη και μια νευρική Σελήνη. Αυτό σημαίνει ότι το διάστημα της ενδοσκόπησης θα είναι εξαιρετικά έντονο. Ότι η περιοχή αυτή δεν θα δώσει κάποιο σοβαρό συμβάν με αργούς πλανήτες και η πρώτη όψη που θα δεχθεί θα είναι θετική και σε ορθοδρόμηση (εξάγωνο από τον Δία 11/1/2021) είναι καθησυχαστικό για το μέλλον. Όμως όλα τα άλλα δεν είναι.
Ο Χείρωνας όπως είπαμε «φημίζεται» για τη σκληρή λογική λειτουργία του. Πλανητικά κινείται άλλωστε μεταξύ Κρόνου και Ουρανού γεφυρώνοντάς τους. Με τη συνδρομή του Άρη αυτό το χαρακτηριστικό του να περιμένουμε να ενταθεί, ειδικά τις πρώτες ημέρες που θα παραμείνει στάσιμος μέχρι να απομακρυνθεί από το σημείο της συνόδου τους. Δεδομένου ότι η ενέργειά του θα στραφεί προς τα μέσα μας, χρειάζεται να είμαστε ΠΟΛΥ προσεκτικοί ώστε να μην αυτοτιμωρηθούμε. Υπάρχει η τάση να γίνουμε οι ίδιοι αυστηρότατοι κριτές του εαυτού μας και ναι, κάτι τέτοιο θα είναι από καλή πρόθεση. Όμως οφείλει η ψυχή μας να είναι σε απόλυτη εγρήγορση ώστε η δηλούμενη θεραπεία να μη δημιουργήσει αχρείαστους περαιτέρω τραυματισμούς και προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
Αν κάτι χαρακτηρίζει τον Άρη και τον Κριό είναι η βιασύνη. Μα με τις ψυχές δεν κάνει να παίζουμε. Γιατί μπορεί οι δύο πρώτοι να ξεχνάνε γρήγορα η ψυχή όμως θυμάται. Εγώ προτείνω φυσικά για την ώρα σχεδιασμό, εγκράτεια, και εφαρμογή των αλλαγών από τον επόμενο τουλάχιστον μήνα. Ποιος θα ακούσει όμως τον αστρολόγο όταν σημάνουν οι σάλπιγγες της επίθεσης είναι άλλο θέμα. Ας πούμε ότι προσπάθησα, και προειδοποίησα τους συνετούς αν μη τι άλλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.