Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκαλέσει μετατραυματικό στρες

Σιωπηλή" καρδιακή προσβολή: Προσοχή στα συμπτώματα - Πώς θα τα ...
Η καρδιακή προσβολή είναι ένα τραυματικό συμβάν. Τόσο πολύ ώστε μερικοί άνθρωποι που επιβιώνουν από καρδιακή προσβολή μπορούν να αναπτύξουν διαταραχή μετατραυματικού στρες (στρες που ακολουθεί μετά από τραυματικό γεγονός). Και αυτό μπορεί να θέτει σε κίνδυνο για άλλη καρδιακή προσβολή.
Οι ερευνητές λένε ότι το 15% των ανθρώπων που επιβιώνουν από καρδιακή προσβολή αναπτύσσουν διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD: post-traumatic stress disorder). To μετατραυματικό στρες μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική υγεία ενός ατόμου και ακόμη να οδηγήσει σε δεύτερη καρδιακή προσβολή.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Emory της Γεωργίας και το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά μελέτησαν 303 νεαρά και μεσήλικα άτομα που είχαν επιζήσει πρόσφατης καρδιακής προσβολής. Περίπου το 15% αυτών που εξετάστηκαν είχαν αναπτύξει μετατραυματικό στρες.
Η διαταραχή μετατραυματικού στρες εκδηλώνεται ύστερα από ένα στρεσογόνο γεγονός, ιδιαίτερα απειλητικό ή καταστροφικό για το άτομο όπως π.χ. φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές, σοβαρά ατυχήματα, μάχες, το να είναι κανείς αυτόπτης μάρτυρας βίαιου θανάτου ή τρομοκρατικής ενέργειας, βιασμού ή άλλου εγκλήματος.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα